Shout your dream, or be quiet

Tinerii cineasti din facultatile de film din Bucuresti (UNATC, Universitatea Hyperion, Universitatea Media) si Cluj (Universitatea Sapientia, Universitatea Babes-Bolyai) au experimentat pe parcursul a aproximativ doua luni de desfasurare a proiectului Student Ad Competition numeroase aspecte specifice productiei publicitare:
- cum sa abordezi un brief pentru brand-uri de pe piata romaneasca - Romtelecom / Click Net, Red Bull, Re:Publik, Loncolor, Alfredo Foods;
- cum este sa fii ales din 76 de propuneri de un juriu cu multa experienta in publicitate (Tudor Lucaciu, Laura Georgescu, Alex Teodorescu, Radu Muntean, Bogdan Naumovici);
- cum sa pregatesti filmarea (casting, locatie, echipamente, recuzita); cum sa filmezi alaturi de profesionisti;
- ce inseamna pelicula KODAK / procesarea si telecinema-ul intr-un laborator cotat la cele mai inalte standarde de calitate (acreditare Imagecare 2007) - KODAK Cinelabs Romania;
- cum este sa editezi la un studio renumit (Chainsaw Europe);
- cum este sa te intrebi daca vei fi sau nu castigator;
- cum este sa fii ales cel mai bun si sa impartasesti bucuria alaturi de toate celelalte echipe si profesionisti din industria filmului prezenti la Cluj, in cadrul TIFF 2007, la seara KODAK organizata la Chios in 8 iunie.

Kodak Cinelabs Romania impreuna cu Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc au sustinut aceasta prima editie a programului Student Ad Competition, oferind participantilor tot suportul pentru o buna desfasurare si concretizare a eforturilor depuse de toti cei implicati.

Prin acest proiect ne-am propus sa descoperim noi talente in cinematografie, directori de imagine, regizori - pentru industria de publicitate.

Pe parcursul derularii activitatii specifice fiecarei etape, echipele de studenti au putut conta pe sprijinul Kodak si al partenerilor nostri: Multimedia Est, Atlantis Film, Chainsaw Europe, Vario Magic iar Cinemagia si IQads ne-au fost alaturi ca parteneri media.

Clipurile castigatoare in prima etapa si realizate in pelicula au fost:
Re:Publik - Cum sa mixezi
Regizor: Matei Mocanu (UNATC)
Operator: George Chiper (UNATC)

Re:Publik - Cum sa faci un stencil
Regizor: Matei Mocanu (UNATC)
Operator: George Chiper (UNATC)

Romtelecom - Click Net
Regizor: Vlad Trandafir (UNATC)
Operator: George Chiper (UNATC)

Alfredo Foods - Manechine de plastic
Regizor: Stanca Radu (UNATC)
Operator: Mihai Bodea (UNATC)

Red Bull - Sotul furios
Regizor: Raluca Diaconu (Hyperion)
Operator: Andrei Radulescu (Hyperion)

Alfredo Foods - Nu le mai recunosti
Regizor: Rares Kovesdi / Andreea Bogdan (Babes Bolyai)
Operator: Vlad Cioplea (Hyperion)

Loncolor - Olimpiada Hairstyling
Regizor: Tudor Petre Marin (UNATC)
Operator: Mihai Nicolau (UNATC)

Marele premiu a fost castigat de Re:Publik - Cum sa mixezi si va fi prezentat de KODAK in cadrul festivalului de publicitate Golden Drum, 2007.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Festivaluri

Pozitii

Sectiune



Branded


Related