Razboiul stelelor

... in cinematografe, din 19 mai 2005. In Romania, de cateva zile. S-au incalzit stelele, chiar s-au infierbantat, si in final au dat in comunicate clocotitoare. Si toate astea doar pentru ca intr-o galaxie foarte, foarte apropiata, la capatul lui 105, va avea loc un festival, caruia in acest an n-o sa-i mai spunem Ad'Or, ci Palme de d'Or.

Dar sa trecem in revista stelele. Intr-un centru, caci nu ne permitem sa-i punem la colt, sunt patru Luke, toti independenti si independenti pentru toti. In celalalt centru, avem un alt erou, pardon, the erou, un Darth Godvader al publicitatii romanesti. Orice analogie cu personaje imaginare este pur Fortata, caci, in acest caz, nu putem spune care-i Forta de bine si care e Forta de restul.
Acum sa vedem si substratul litigiului. Cele patru agentii independente pun in carca multinationalelor tot felul de lucruri din categoria "de restul", acuzatia principala fiind legata de executarea unor lucrari al caror unic scop este de a castiga premii. Nici de data asta n-am inventat noi galaxia, problema "specialelor" de festival - "ghosts", "truchos", "fantasmas" - starnind furtuni de mai multi ani la Cannes, unde s-a ajuns si la returnarea premiilor.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Festivaluri

Sectiune



Branded


Related