PR pentru bloggeri

Interviu cu Gianni Catalfamo, Chief Executive Officer, Pleon Italia
Am avut ocazia sa-l cunosc pe Gianni Catalfamo la Toolbox | Online Communication, unde a prezentat un mod de abordare si cateva instrumente pe care PR-istii le pot folosi pentru a comunica mai bine cu bloggerii. Gianni este specialist in comunicare strategica si social media si are in acelasi timp un blog care se numeste Geek Talk, alaturi de partenerul lui de afaceri de la Pleon Italia, Marcello Laugelli. Iata mai jos cateva din sfaturile lui Gianii pentru PR-isti, bloggeri si jurnalisti online deopotriva.

IQads:Cum pot PR-istii sa foloseasca blogurile ca un canal pentru a-si plasa stirile? Cum ar trebui sa comunice ei cu bloggerii?
Gianni Catalfamo: La fel cum ar trebui PR-istii sa-si adapteze livrarea mesajului catre media pe care o targeteaza. Poti vedea un exemplu concret de livrare de stire bine gandit, blogger friendly, pentru o companie imaginara la acmepress.blogspot.com. Pe scurt: fotografiile ar trebui sa fie incarcate pe o platform de phtpsharing sis a fie embedate in comunicat. Blogerrii le pot descarca sau embeda cum cred ei. la fel pentru videoclipuri: e mai usor pentru un blogger sa puna link sau sa embedeze un video, daca e deja uploadat (de exemplu pe YouTube). Informatiile de background trebuie sa fie linkuite, nu atasate.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Pozitii

Sectiune



Branded


Related