Laura Tampa - Despre piata publicitara in 2008

Pentru 2008, Laura Tampa, Managing Directorul Grey Bucuresti vrea mai multa expertiza si oameni cu experienta. Criza de personal specializat va aduce investitii in tinerele talente, spune Tampa in previziunea asupra anului publicitar care tocmai incepe.

Investitii in tinere talente
Criza de personal inca nu s-a stins, si va continua si in 2008, dar nu la nivelul miscarilor ce au avut loc in 2007. Cred mai degraba ca agentiile vor cauta investii in tinerele talente si vor atrage personal cu experienta din alte zone de expertiza (marketing, media, etc.).

Criza de personal specializat aduce salarii mari
Conform analistilor, ritmul de crestere se va mai domoli, fata de 2007, situandu-se in 2008 la un nivel de 10-12%, fata de 25-30% cat a fost estimat pentru2007. Si cred ca este o tendinta normala, pentru ca nivelul ridicat al salariilor din momentul de fata reflecta mai mult criza de personal specializat, decat setul de performantele si expertiza pe care le gasim in momentul de fata in industrie.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


VML

VMLY&R a preluat FRACTAL Communications, agentia locala parte din WPP, si se alatura  VMLY&R Commerce pentru a oferi brandurilor o experienta conectata.  Preluarea agentiei locale de catre... vezi detalii »

Companii

Branduri

Oameni

Sectiune


Comentarii

Alexandru Boeangiu
acum 16 ani
De ce nu se spune pe sleau? Criza de personal in toata aceasta (deloc) mirifica industrie se observa cel mai acut intr-un singur departament: client service. e posibil sa gresesc but then again ...

nu stiu cat de mare iti este placerea sa sti ca esti mingea de ping-pong lovita si de client si de agentie. si pt tot frecusul care ti-l iei, la sfarsitul lunii sa tragi linie si sa-ti vina sa te apuci de altceva. salariile au crescut dar prea putin pt accounti. plus ca agentiile mari isi bat numele de crestetul noilor veniti in industrie. in loc sa-i motiveze le aplica cu seninatate shpitzul in dorsal. citez: "ce crezi ca stam in tine? sunt o gramada care stau la usa noastra si asteapta doar un semn. i-auzi, frate!" am incheiat citatul. graitor: senior account executive dintr-o agentie mare din romania.

bottom line: inocentii care intra pt prima oara in industrie si au (ne) norocul sa ajunga in c.s. au 2 optiuni: 1. inghit toate mizeriile si ajung niste seniori frustrati 2. pleaca cat mai repede (astia sunt aia buni si care au cele mai mari sanse sa ajunga specialisti in domeniu)

Elena Branisteanu
acum 16 ani
Unde sunt salariile mari despre care toata lumea vorbeste? La interviu iti cer doar sa ai disponibilitate zi si noapte, sa fii cat se poate de entuziasmat dar daca ceri un salariiu care sa iti permita sa iti platesti chiria si sa supravietuiesti deja ceri prea mult. Ce sa-i faci, "avem o imagine atat de bine si atat de scump construita incat nu ne permitem sa motivam oameni.... lasa au ei entuziasm destul".


Branded


Related