Madam Multa Plictiseala

ArgueAds: Ana Militaru vs. Florin Dumitrescu

Ana: Nu reusesc sa-mi dau seama daca pensionarii sunt la moda sau daca nu mai exista in Romania situatii familiare de reprodus in spoturi in afara de viata monotona a batranilor prizonieri in bloc din cauza pensiei mizerabile, a caror unica sursa de distractie e traficul de pe scara blocului, pe care-l urmaresc cu nesat pe vizor. Spotul de la Altex, Madam Multe-media, se petrece in blocul unor amarati care nu au nici macar interfon. Asa se face ca postasul devine unul dintre personajele care le transforma viata acestor pensionari amarati intr-un spectacol.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Leo Burnett

Leo Burnett Romania este unul dintre cele mai prestigioase nume din industria de marketing si comunicare din Romania. In mod constant o agentie de top, Leo Burnett a reusit de-a lungul timpului sa creeze lideri... vezi detalii »

Sectiune


Comentarii

rechinu omuzapezilor
acum 16 ani
pupincurismu doamnei ana este fara limite. cele mai spectaculoase reclame facute in romania?

de ce nu din estul europei? partea proasta e ca mica jurnalista da cu rahat in creatiile concurentei lui leo, contribuind din plin si, mai mult ca sigur, platit la pr-ul burnett

Bogdan Naumovici
acum 16 ani
in primul rand, multumesc de vorbele bune.

in al doilea insa, vreau sa fac cateva precizari si sa le iau apararea noilor colegi de la leo.

1. este o campanie intreaga, iar voi nu ati vazut decat primul spot. Sunt vreo 7-8, unele mai reusite,altele mai plate. Evident,cele concentrate pe cate un singur produs sunt mai amuzante,mai simle,mai "punchy". Din pacate, asta "lungu'" este si cel mai intortocheat,din mandatory-ul de a avea cat mai multe produse in dansul.Poveste intortocheata in 30"=mai putina naturalete, mai putin umor, situatii mai chinuite.Va sugerez sa le vedeti si pe celelalte, unele zic eu ca sunt dragute.

2. desi nu am scris spoturile astea, le-am regizat,asa ca am fost mai mult decat un "consultant de casting":).Am intervenit in povesti doar pe ici pe colo, insa pe actori i-am ales eu.Doamna despre care vorbiti nu este Anda Caropol, ci Lucia Maier,nu stiu daca a jucat in Domo,insa sigur mi-a mai jucat mie in Prigat ("baba cu chilotii" si pompierii sau doamna din Tavanul), Altex,Apropo TV si mai este si celebra "baba cu volanul" din campania anti-plictiseala de la Antena 1(btw, ia dati search cu "what do old people do when they get bored" pe youtube:)). Doamna Maier este una dintre cele mai bune actrite cu care am colaborat si asta ma face ca din cand in cand sa trec peste eventuala ei "supra-expunere" si sa o distribui, mai ales cand trebuia sa filmez 8 spoturi in 2 zile. Doamna Maier era un safe bet.

3. Dati-le o sansa corecta noilor creativi de la Leo,sunt oameni entuziasti si care isi doresc sa faca treaba buna. Nu e vina lor ca au crescut mai mult dupa revolutie si ca nu stiu toate pietele gri, babele-de-la-parter sau "am avut si eu sticlele aici". Cu siguranta ei ar face o reclama cu mult mai multe emoticoane decat stiu eu,daca un brand le0ar cere-o si cu aceeasi siguranta stiu mult mai multe melodii care se potrivesc in reclamele Orange decat mine.

4. @ omuzapezilor. Spune o singura reclama Domo sau Flanco care sa se apropie macar de Altex

Ana Militaru
acum 16 ani
Bai, voi acolo, la CAP cititi numai articolele in care e mentionata agentia voastra? Asa as intelege: ati citit o analiza despre voi care era negativa + articolul asta, de unde rezulta ca "dau cu rahat in creatiile concurentei Leo" si ca fac PR pentru Leo. Sa va povestesc ce am mai facut intre timp: am scris o gramada de analize despre o gramada de campanii. Multe de la Leo. Nu am auzit sa fi fost cineva incantat de ele. In analiza asta nu e vorba despre Leo. Daca va racoriti un pic si cititi ce am scris despre spotul in cauza, poate vedeti ce parere am despre el. Cred ca e evident. Acum, daca ati sarit fix la paragraful dinaintea celui in care e mentionat "CAP", atunci inteleg din nou ca aveti o durere veche legata de un anumit client sucevean si mai aveti o parere deja formata, pe care o mentionati de cate ori aveti ocazia. Eu eram aici linistita si imi aminteam despre spoturile vechi pentru Altex, pe care eu le consider memorabile. Am scris mai sus cum imi explic eu succesul lor. De la parerile mele despre importanta personalitatii creativilor la "PR PLATIT pentru Leo" e cale lunga.

PS: aveti grija cu IP-ul, macar scrieti si voi de acasa.

Ana Militaru
acum 16 ani
de ce trebuie sa ne milogim 3 saptamani sa ne trimita Ancuta spotul, ca sa nu mai vorbim de echipa? Asteptam sa vedem si restul campaniei la tv, pentru ca in nadejedea PR-ului o s-o primim daca luati vreun premiu pe undeva, oricat ne-am ruga intre timp. Ma rog, se pare ca sunt lucruri importante de facut in agentie. Referitor la campanie, asta e impresia mea dupa primul spot. O sa vedem daca in ansamblu sunt valabile parerile de acum sau daca o sa redescoperim farmecul campaniilor de odinioara.
Bogdan Naumovici
acum 16 ani
o platim, o platim:)

nu ii sari la beregata bietei anca, era usor ciudat sa va dea spoturile inainte sa intre pe aer, nu? de vreo 2-3 am inceput sa le vad si pe celelalte, nu stiu exact care si cand intra, repet, nu am facut decat regia, la insistentele lui Dan Ostahie, care crede ca ii port noroc:)

sunt sigur ca o sa le primiti si pe celelalte si sper sa mai ridice media nitel. o sa mai intru din cand in cand pe subiectul asta sa vad daca ti-ai mai imbunatatit parerea despre campania asta.

una peste alta, eu as saluta o mult-asteptata noua campanie altex, dupa aproape 2 ani de redifuzari. m-am plictitisit eu sa ma vad imbracat in macelar. chiar, acum cand ralu nu mai e, nu vreti sa faceti un poll sa bagam batman pe aer?

Ana Militaru
acum 16 ani
Am vazut spotul la tv, Bogdan, de-asta am si insistat sa ni-l trimita, nu am ajuns la nivelul la care sa aflu la ce campanii lucrati inainte sa apara la tv. Acum nu stiu daca a fost o eroare ca a aparut de cateva ori pe un canal inainte de data lansarii stabilita de client. Culmea e ca a vazut si Florin la tv, inainte sa-i povestesc eu de ea. In fine, ma potolesc cu Rancea si astept cuminte sa ne trimita in sfarsit echipa.
florin dumitrescu
acum 16 ani
Scuze tuturor, mai ales doamnelor Maier si Caropol, pt. confuzie. (Ar trebui sa mai trec pe la teatru.) Succes Bogdan in cariera de regizor.

I come with peace. Ati vazut cu totii ca ArgueAds e un format in 2 insi care "se cearta" pe sema reclamelor. Ana, care e critica de profesie, asta face: critica. Eu, care sint laudator de cariera, asta fac: laud. Ea vine oarecum dinspre consumator. Eu mai dezvalui cite ceva dinspre industrie. Ea si-a ales rol de cotoroanta, eu de tataie jovial. La fel de bine am putea sa inversam. Conteaza sa iasa dezbatere, si de aici dramatism si, pe cit posibil, sa-l punem pe cititor sa gindeasca.

Acuma. Sint sigur ca, daca BN ar fi fost CD la campania Altex in curs, si-ar fi luat-o si el de la Ana, conform regulii. (Chiar!? Ce-ar fi sa ne ocupam noi, Ana, de Prigat-ul DJ-ului de la Club 23?)

La incheiere o sa fac o destainuire pt. care Ana o sa ma urasca, dar in urma careia sper ca n-o s-o mai uriti voi ceilalti: stiu sigur ca Ana are o mare admiratie pt. agentiile independente f. creative (mai ales cele pomenite mai sus). Si sufera cu atit mai mult cu cit oamenii pe care ea ii pretuieste au un dinte impotriva ei. Remember folks: nu e nimic personal, e doar un joc de argumentare... care, sa recunoastem, e mai fun dect obisnuitele articole PR-istice. (Si acum s-a stabilit si cine e bardul de curte platit de Leo: e Rancea, da?)

Ana Militaru
acum 16 ani
uite-l, ma, cum apara el industria. Bravo, batrane, sa-i apere si pe ei cineva.

PS: nu cred ca o sa apuc ziua cand o sa ai tupeu sa scrii ceva rau despre industrie.

Graphix Man
acum 16 ani
bah... dar chiar asa nu s-a reusit nici o dubla in care baba aia sa-i ia scrisoarea lu' moshu' ala mai veridic? S-o fi vrut el regizoru' Philip Noyce,... da nu prea i-a ieshit, adevaru' ca nici lu' ala nu prea i-a eshit cu Sliver! eheheeee... ca'iar mama de tineri si ideile lor! =)) =))
Nicolina Iacob
acum 16 ani
postasul k postasul.... da aia cu lumina e mai tare :)) tre sa vada pe 6 ecrane cine a aprins un amarat de bec si a uitat de el. probabil functionau "economic" k si majoritatea frigiderelor de la altex pe care citesti A+ si descoperi k de fapt sunt C


Branded


Related