Mic indrumar de trait in tara ta

Cadru istoric, altminteri isteric: In Romania nu mai poti nici macar sa arunci cu oua in Guvern, ca forma de protest, ca oul ar putea fi primit cu drag, drept o spaga simbolica.

Spaga e vazuta ca o buba sociala mai mare decat fumatul in tara noastra. Nu are rost sa insist. Pana si faptul ca s-a comunicat social mai mult in aceasta directie confirma acest lucru. Vreau doar sa semnalez o legatura: pentru multi, ambele vicii au inceput la fel, cu un pachet de Kent.
In ultimii 5 ani, am vazut cel putin 4 campanii care s-au luat la tranta cu spaga. Din pacate, singura care a scos capul mai abitir in media a fost cea adresata tinerilor, intitulata "Nu da spaga!", o tentativa de educare sociala a unui target bine conturat.
Toate au batut insa in aceeasi directie, sau mai bine spus, au comunicat la fel, ideea centrala fiind ca spaga nu e obligatorie. "Unii sunt prinsi. Altii stau ascunsi prin cancelarii" sau "Spaga inseamna hotie. Nu te mai lasa furat!" sunt doua din mesajele care au ramas.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune

Dictionar


Comentarii

Ilie Chirculescu
acum 16 ani
Eu personal nu cred ca va disparea.Cum sa nu dai spaga daca trebue sa stai la cozi interminabile pentru acte, depuneri de impozite sau atuci cand esti in spital unde toata lumea stie ca mori cu zile daca nu dai"spaga" de la portar pana la doctor in procent crescator, sau daca doamne fereste ai o problema cu politia sau justitia "spaga" e putin zis, de multe ori cu dreptatea de partea ta nu o capeti decat cu pretul economiilor de o viata.

E trist si rau dar asta este viata reala, nu cea care incearca onor conducerea tarii sa o prezinte pentru ca de la ei incepe totul (pestele de la cap se impute)

Fac legi pe care ei sunt primii care nu le respecta si vorba aia : "dreptatea nu-i pentru catei" dulaii sar peste ea dupa cum vedem ce fel de tertipuri folosesc cei cu influenta si bani sa ocoleasca legile si binemeritata pedeapsa pe cand sarmanii de pe urma carora se imbogatesc prin furt, frauda si jaf sufra si sunt pedepsiti "cu bratul aspru al legii"

RUSINE, RUSINE si iar RUSINE.

brasoveanu andreea
acum 16 ani
cu ficare noua campanie sociala pe aceasta tema ne ingrozim gandindu-ne ca spaga a devenit cuvant de ordine in institutiile roamnesti de orice fel;ne ingrozim gandindu-ne la faptul ca romanii in general privesc acest aspect cu foarte multa indulgenta, as sune, daca nu chiar ca pe un lucru mai mult decat firesc. la urma urmei, probabil ca sunt multi aceia pe care campania acesta ii va face sa constientizeze faptul ca spaga nu e tocmai cea mai indicata solutie.bun.asta e si idea campaniei.dar ma intreb oare cati dintre aceia care sunt de acord cu mesajul campaniei vor renunta la a da spaga?
Graphix Man
acum 16 ani
aha... tare.. Pai a mai fost o campanie din asta... nudaspaga.ro Cine crede ca intra-adevar se vrea o Romanie fara spaga sa ridice mana. Cucu! N-are nici o legatura cu antispaga. E vorba de plimbat sa nu zic "spalat" fonduri europene. Atat si nimic mai mult. In rest... sa traim bine... restu'... la munca!


Branded


Related