Printul si TV-ul aduc trafic online

Reclamele pe canalele media traditionale, in special cele TV si din presa scrisa, influenteaza cel mai mult procesul de cautare online a unui produs, serviciu sau companie. Potrivit unui studiu realizat de Jupiter Research in SUA, doi din trei "internauti" initiaza o cautare online, gratie unei reclame offline.

Studiul arata ca reclamele TV (cu 37%) si cele din ziare sau reviste (30%) influenteaza mai mult decizia de a initia cautarea pe internet a unui produs, serviciu sau companie decat o fac spoturile radio (17%) si panourile outdoor sau indoor (9%).

Realizata in 2007, cercetarea a incercat sa afle si care sunt canalele media care conduc consumatorul la achizitionarea unui produs online, in urma unei cautari. In general, circa 39% dintre participantii la studiu au declarat ca ajung sa cumpere online un produs, dupa ce l-au cautat pe internet, ca urmare a unei reclame offline. Reclamele din ziare si reviste sunt considerate cele mai importante surse (cu 30%) care dirijeaza traficul ce se finalizeaza prin vanzari. Spoturile TV (23%) si cele radio (22%) influenteaza si ele cumpararea online.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune

Dictionar



Branded