Cum a ajuns Dorel sa dezgroape cultura in munti

Buzz cu Codin Caradimu (Trainee Copywriter, CAP)

IQads: Vi s-a facut frica de Cava d'Oro si v-ati hotarat sa-l trimiteti pe Dorel s-o arda intelectual prin santiere arheologice?
Codin Caradimu: Bag seama, nu ti-a cazut prin mana vreun studiu de piata mai recent, pe alcoolice. Avem vreo 6 ani in fata care chiar conteaza si nu carcotesc munca lor, dar mai e cale lunga sa ne ajunga. La noi a fost un simplu concurs de imprejurari. In comunicatul de presa am explicat din primul paragraf conditiile in care am lansat noua campanie Unirea. Citez din memorie: trei ani a stat in sertar scenariul asta pana cand factorii au luat decizia ca se brodeste prea bine cu momentul CE 2008 ca sa nu profitam. Asadar, n-are nici o treaba sapa cu cava.

IQads: Daca taranii din Cava d'Oro invata franceza de la tv, Dorel nu prea intelege care e faza cu oalele si ulcelele respective din moment ce le face tandari. Crezi ca o sa se prinda cineva ca taranii Cava d'Oro par mai destepti?
Codin Caradimu: Dorel stie la fel de bine ca mine sau ca tine ce-i cu oalele alea, ca are si el antena la televizor si vreo 12 clase, numai ca dorinta de a-si face treaba asa cum se cuvine, chiar si la tenis cu piciorul, i-a venit iarasi de hac. Taranii Cava d'Oro par mai destepti decat cine?

IQads Cum au reusit sa ajunga prietenii lui Dorel de pe santierul din oras direct in creierii muntilor, sa dezgroape cultura? E credibila situatia, va fi inteleasa de catre public?
Codin Caradimu: In principiu, dupa cateva vizionari private pe iqads - in cazul amatorilor de publicitate - sau pe micul ecran pentru restul poporului, lumea ar cam trebui sa apuce sa asculte dialogul de la inceput, dintre profesor si inginerul care raspunde de baietii nostrii. De acolo reiese destul de clar faptul ca uniristii au fost adusi in situl dobrogean, fiindca's "mari specialisti in sapaturi".

IQads: Mi se pare mie sau Dorel nu mai e luat la misto in clipul asta la fel de crunt ca in primele spoturi?
Codin Caradimu: E o conjunctura favorabila lui Dorel, desi ii vine voleul ala ghinionist pe spit, e singurul care mai misca ceva cu balonul rotund.

IQads: Care e deosebirea dintre targetul Cava d'Oro si targetul Unirea si ce fel de umor apreciaza ele?
Codin Caradimu: Asta ar trebui tu sa-mi spui, ca d-aia esti analist de meserie. Dupa mine, din simpla vizionare a acestor spoturi reiese o deosebire fundamentala: Cava d'Oro vorbeste cu oamenii simpli si onesti de la tara care vor mai mult de la viata, dar se consoleaza la un pahar, iar Unirea cu chiulangii descurcareti si zgomotosi de la oras, care se multumesc cu putin, dar se distreaza mai bine. Nu stiu care sunt mai dezirabili, asta o sa decida piata, dar umorul de baraca este sigur apreciat de ambele categorii.

IQads: Ce are Unirea de castigat din asocierea cu fotbalul?
Codin Caradimu: Era pacat sa nu profitam de un scenariu mai vechi, gata de filmat, ca sa intram personalizat in calupurile evenimentului media al inceputului de sezon. Unde mai pui ca nu toti microbistii vor sa transpire si ragaie, mai sunt si unii care vor doar sa se anestezieze.

IQads: Eu n-am inteles de ce e soacra lui Dorel din Olanesti, dar sunt sigura ca targetul intelege. Care e faza cu orasul asta?
Codin Caradimu: Pai, hai sa analizam un pic: Dorel e un ins pe la 30 si ceva, soacra-sa o avea si ea peste 50. Varsta cand se infiripa osteoporoza si alte afectiuni reumatice sau de alta natura. Olanesti este o renumita statiune balneoclimaterica. Asadar, de unde vine soacra lui Dorel si de ce? De la baile Olanesti, din concediu. Q.E.D.

IQads: Ati avut minge de fotbal in spot de la inceput sau n-a acceptat clientul varianta cu craniul si ati fost nevoiti sa apelati la minge? O sa intre la tv varianta cu craniul?
Codin Caradimu: Initial, glumele erau de alta natura, dar povestea avea un deznodamant similar. Sincer, fara miuta aceea nevinovata care aduce niscaiva probleme cu ea, cred ca si astazi script-ul "Situl", putrezea in folderul "Neaprobate". Oricum pentru evitarea unor reactii nedorite din partea opinei publice, ceea ce vedem azi la tv este o versiune "softata" din greu. Da, o sa intre si tigva pe micile ecrane in curand.

IQads: Am vazut in comunicat ca esti "trainee copywriter". Ce inseamna asta?
Codin Caradimu: Am inceput sa primesc intrebarea asta de vreo doua zile, de la mai multa lume. Astea-s glume interne vechi pe la noi, daca ai fi citit comunicatul Toni Delaco lucreaza cu Cap" ai fi intalnit titluri mult mai elucubrante decat asta. Ce ma uimeste insa este faptul ca mai sunt unii care chiar acorda atentie acestor titluri fanteziste pe care si le trag oamenii prin comunicate.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Pozitii

Sectiune


Comentarii

Razvan Lungu
acum 15 ani
Eu nu-s omu care sa inteleaga usor si repede despre ce-i vorba,da imi place sa citesc cate o chestie de asta
Madalina Butnariu
acum 15 ani
cred ca era mai mult decat clar de ce de la olanesti vine soacra....si dorel e un tip misto. si daca a ajuns el speculeze atat de bine momentul asta al campionatului european...ma intreb cine e mai inteligent decat cine.important e ca se fac reclame bune, indiferent de unde vine impulsul primit.
adrian lupu
acum 15 ani
Codine, esti un geniu. Un geniu uimit.. Oare mai exista unii care chiar acorda atentie acestor titluri fanteziste? Nu au disparut odata cu inundatiile, tranzitia si tsunamiurile? INCA mai rezista? Educa-i, convinge-i, disuadeaza-i cu existenta asta a lor incomoda si inestetica. Rupe-i.


Branded


Related