Google solicita identificarea userilor de pe Youtube

Google este nevoit sa dezvaluie identitatea oricarui user care a urmarit sau a incarcat continut video pe Youtube, in urma hotararii judecatoresti din procesul cu compania Viacom, care detine MTV-ul.

Viacom a actionat Google in judecata in urma incalcarii drepturilor de copywriting de catre Youtube, si a cerut despagubiri in valoare de 1 miliard de dolari, mentioneaza publicatia Brand Republic.

Justitia a hotarat ca Youtube va dezvalui "partii vatamate" adresele de IP, datele conturilor, adresele de e-mail, si o lista cu fiecare continut video care a incalcat drepturile de copywriting si a celor care le-au urmarit. Decizia Curtii de Justitie americane a starnit controverse in randul avocatilor care se ocupa de protejarea drepturilor omului. Acestia au avertizat ca decizia Curtii inseamna o intruziune in viata pesonala a userilor de Youtube si Internet.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Oameni

Sectiune


Comentarii

Alexandru Paizan
acum 15 ani
Drepturile de copyright - CORECT
Ioana Barbu
acum 15 ani
Dar corecta este si discutia despre drepturile omului. In momentul inscrierii (nu numai pe youtube) se garanteaza confidentilaitatea datelor. Cred ca stergerea filmelor postate care incalca dreptul de copy si elaborarea unui regulament clar de posting pe youtube, valabil De Acum Inainte, care sa fie transmis tuturor userilor, este solutia potivita. Poate si limitarea uploadului sau a utilizarii contului, de catre Google, a userilor vinovati.


Branded


Related