Pixelii se aduna la festivalul de film digital Kinofest

Aflat la a doua editie, Kinofest este singurul festival international de film digital desfasurat in Romania. Anul acesta, cele peste 170 de filme din festival (din care 113 sunt filmele selectionate in concurs) vor putea fi vizionate la Muzeul National de Arta Contemporana vineri, sambata si duminica, pe 14, 15 si 16 noiembrie 2008, iar gala de premiere va avea loc in ultima zi a festivalului. Programul festivalului si mai multe informatii despre festival sunt disponibile pe site-ul oficial, www.kinofest.com.

Cand vine vorba de film digital, Kinofest se simte cu pixelii pe caciula... pentru ca nu este numai singurul festival de gen din Romania, ci si din Europa de Est. Initiativa a debutat in 2007, avand ca misiune promovarea tinerilor pasionati de arte vizuale, indiferent din ce colt al lumii provin. Ca dovada, filmele finaliste la editia din 2007 au fost realizate de artisti din peste 33 de tari, de pe 4 continente.

Cele trei sectiuni, deja consacrate, sunt: Fictiune, Animatie si Micromovie (filme pentru telefonul mobil, dar nu neaparat realizate cu acesta). Sectiunile sunt gandite in asa fel incat sa popularizeze miscarea de avangarda a filmului digital si printre necunoscatori, sa-i convinga pe sceptici si sa ii distreze pe initiati.
Filmele selectionate in competitia de Animatie, 45 la numar, provin din Italia, Germania, SUA, Franta, Spania, Rusia, Slovenia, Olanda, Marea Britanie, Japonia, Elvetia, Israel, Belgia, Hong Kong, Australia, Bosnia - Herzegovina si Romania. Cele 28 de creatii din categoria fictiune aduc in plus perspectiva Greciei si a statului Mexico. Iar la capitolul Micromovies, autorii celor 41 de lucrari selectionate vin inclusiv din Japonia, Elvetia, Olanda, Taiwan si Canada.

Festivalul se va sfarsi cu trei concerte de exceptie: Cycler (synths, samplers, programming) & Florentina (vocals), Minus&Ion si Howling Saints.

In plus, editia de anul acesta si campania sa de promovare isi propun sa repozitioneze pixelul... pentru ca "pixelii rup pelicula", pentru ca au ceva de spus si pentru ca ei fac deliciul filmelor digitale. Astfel, pe 14, 15, 16 noiembrie, toti cei care vor sa cunoasca pixelii-star, sunt asteptati la MNAC, etajul 4, pentru a descoperi noi viziuni mondiale in media, tehnologie si in artele vizuale. Intrarea este libera pe parcursul celor trei zile in care se desfasoara festivalul.

Kinofest este un eveniment sustinut de IQads si recomandat de Radio Guerrilla. Parteneri: MNAC si Galeria 115. Parteneri media: Photo Magazine, Connect, 24-FUN, Money Express, Republik si Cotidianul.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune

Dictionar



Branded


Related