S-au anuntat pixelii castigatori la festivalul international de film digital Kinofest

S-a incheiat o noua editie Kinofest, unicul festival international de film digital din Romania, desfasurat intre 14 si 16 septembrie la Muzeul National de Arta Contemporana din Bucuresti (Palatul Parlamentului, etajul 4). Pe parcursul celor trei seri ale festivalului, peste 1.000 de spectatori au venit la MNAC, pentru a viziona cele peste 160 de filme prezentate, din care 115 au concurat in cele trei sectiuni de concurs: animatie, micromovie si fictiune. Filmele au fost proiectate simultan pe 20 de ecrane de proiectie si plasme, creind un ambient digital special.

Aflat la a doua editie, festivalul a reunit filme din peste 20 de tari, de pe 4 continente, iar duminica, pe 16 noiembrie, au fost desemnati castigatorii competitiei. Mai multe din filmele inscrise au avut un palmares international impresionant , dintre care amintim: Contracuerpo (film distins cu marele premiu la Festivalul de Venetia, si nominalizat la Oscar din partea Spaniei, plus peste 20 de alte premii), sau Legenda omului lent (40 de premii internationale).

Duminica, in inheierea festivalului, a avut loc seara de gala, care a inclus festivitatea de premiere si 3 concerte speciale, sustinute de: Cycler (synths, samplers, programming) & Florentina (vocals) cu vizualuri de Anemic Cinema & Thora Noir, urmati de Minus&Ion, si Howling Saints. Dintre filmele inscrise in competitie, juriul a ales in fiecare din cele 3 zile ale festivalului filmul castigator al fiecarei categorii. Premiile pentru filmele castigatoare au fost oferite de Adobe Romania (3 pachete Creative Suite 4 Production Premium) si de Galeria 115 (3 tablouri realizate prin imprimarea pe panza a creatiilor realizate de artisti digitali europeni).

La sectiunea fictiune, cele 28 de filme care au intrat in competitie au fost jurizate de Catalin Saizescu (regizor), Emanuel Lazarescu (critic de film, editor Cinefan.ro), Claudiu Paun (director de fotografie), Cristina Zaharia (critic de film, editor Port.ro). Castigatorul ales de acestia a fost Lucas Figuero (Spania), care a participat cu proiectul Porque hay cosas que nunca se olvidan.

Cea mai stransa a fost competitia in cazul la sectiunea de Animatie, unde au fost inscrie 45 de lucrari in concurs. Din juriu au facut parte Radu Tinc (art director Nano Design), Bogdan Lazar (creative director, animator Golem Studio) si Vasile Alboiu (digital creative director Ogilvy Group). Marele premiu a fost obtinut de Dmitry Gellery (Rusia), pentru creatia Malcik.

Sectiunea Micromovie a adus la Kinofest o categorie in premiera, filme realizate special pentru telefonul mobil, 42 de filme fiind inscrise in concurs. Juriul a fost format din Radu Tinc, Bogdan Lazar, Vasile Alboiu si Cosmin Tapu (din partea MNAC). Microfilmul premiat in cadrul acestei sectiuni a fost The Flower, realizat de canadienii Dale Hayward & Phil Dubrowsky.

Editia de anul acesta si campania sa de promovare si-au propus sa repozitioneze pixelul... pentru ca "pixelii rup pelicula", pentru ca au ceva de spus si pentru ca ei fac deliciul filmelor digitale. Cand vine vorba de film digital, Kinofest se simte cu pixelii pe caciula... pentru ca nu este numai singurul festival de gen din Romania, ci si din Europa de Est. Initiativa a debutat in 2007, avand ca misiune promovarea tinerilor pasionati de arte vizuale, indiferent din ce colt al lumii provin, a noilor viziuni mondiale in media, tehnologie si in artele vizuale.

Cel care a creat Kinofest-ul este regizorul si producatorul independent de film Valentin Partenie, el insusi participant in numeroase festivaluri de film digital si animatii din lume, si castigator a cateva premii (precum cele din Japonia sau SUA). Mai multe detalii puteti gasi pe site-ul oficial al festivalului www.kinofest.com.

Kinofest este un eveniment sustinut de IQads si recomandat de Radio Guerrilla, avand ca parteneri MNAC si Galeria 115. Partenerii media care au sustinut evenimentul au fost: Photo Magazine, Connect, 24-FUN, Money Express, Republik, Monopoly TV, Zoom si Cotidianul.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Ogilvy Group România

Ogilvy România, parte din rețeaua internațională Ogilvy, este o companie WPP, unul dintre cele mai mari grupuri de comunicare din lume (NASDAQ:WPPGY). Pe piața locală, Ogilvy creează platforme de comunicare,... vezi detalii »

Sectiune



Branded


Related