Idei mici pentru un oras mare

11 birouri de arhitectura tinere au conceput 16 proiecte low-cost pentru imbunatatirea spatiilor publice din Bucuresti si alte orase din tara.

Cele 16 propuneri sunt prezentate in cadrul expozitiei Idei mici pentru un oras mare de la Muzeul Taranului Roman, expozitie ce poate fi vizitata in cadrul Bienalei de Arhitectura Bucuresti 2008, pana la data de 1 decembrie. Acestea se pot pune in practica fara mari eforturi financiare, datorita viziunii unui grup de arhitecti si teoreticieni care propun autoritatilor publice si publicului larg o altfel de abordare a spatiului public.

Constantin Goagea, unul dintre initiatorii proiectului si director al revistei Arhitectura, afirma ca "avem idei mici in ceea ce priveste costurile, cu care am putea imbunatati viata unei comunitati, a unui loc, a unei situatii urbane. Deci fara mari bugete, fara demolari excesive, fara constructii de mare amploare, dar cu o tinta precisa si bine precizata, putem face viata oraselor noastre suportabila. Vorbim din nou de spatiul public, de blocurile comuniste, de strazi ticsite de masini, de monumente sau de gradini, de tot ce ne doare pe noi cel mai tare."

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune

Dictionar



Branded


Related