Craciunul e in fiecare zi

Ce CSR ar fi benefic de Craciun? Adica ce ar prinde? Ce ar impresiona, ce ar misca oamenii? Nenumarate lucruri, probabil. Sau doar unele. Depinde. Cu ideea de "criza" in minte, oamenii au inceput deja sa reactioneze diferit. Prin urmare, hai sa incercam sa ne gandim la Craciun fara "criza" si sa ne bucuram. Cel mai simplu ar fi sa il detasam de ideea de bani.

O sa spun de la bun inceput ca eu sunt foarte... impotriva "faptelor bune" si campaniilor "de caritate" facute cu "ocazii speciale". Mi se pare mic, pentru noi ca oameni - specie superioara, inteligenta si cu foarte multe alte pretentii.

Daca ar fi sa fac o campanie de CSR de Craciun, as incerca sa indemn pe fiecare dintre noi sa faca o "practica" din a fi bun, intelegator, iertator, atent la familie si la cei din jur in fiecare zi. Nu numai de Craciun (si Paste, desigur). Sunt sigura ca sunt multi oameni care chiar sunt asa. Prin urmare as reaminti celor care au uitat ca nu ne trebuie ocazii speciale ca sa "scoatem" ce e mai bun din noi. Sau, daca ne trebuie, inseamna ca ceva nu e bine. Ceva ce tine de noi si de viata noastra. Poate e momentul sa ne "re-evaluam" si sa vedem ce. Nu cred ca asta este starea fireasca a fiintei umane.

Sarbatorile vin de obicei peste noi cu mesaje de genul "de Craciun sa fim mai buni, sa daruim, sa fim alaturi de cei dragi..." repetate la nesfarsit in media. De ce, nu putem sa facem toate astea in fiecare zi? Eu cred ca putem sa facem multe lucruri bune si generoase oricand, fara sa spunem nimanui si sa ne simtim bine si sa ne bucuram ca am putut face cuiva ziua mai buna. De multe ori si pe-a noastra. Campania mea de CSR ar suna asa: "incepind de azi, e Craciun in fiecare zi!".

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune

Dictionar


Comentarii

Adamescu Iuliana
acum 15 ani
Romanii sadea sunt buni. Mergeti in satele romanesti care si-au pastrat traditiiile. Veti gasii acolo oameni buni, gospodari, credinciosi. Sunt zone nealterate de barbari, fie ei tigani, rusi, turci, etc. Nu rautatea e cea mai rea. Mizeria fizica si morala e cea mai rea. Ea cuprinde si rautatea. Drum spre CURAT nu mai e posibil. Muntii de mizerie ne vor strivii. Cred ca vom fi nevoiti pina la urma sa ne mutam pe o alta planeta si sa o luam de la capat.


Branded