S-ar putea ca Mosul sa fie pe bune

Din an in an sosesc la geamurile vitrinelor, mall-urilor, companiilor povesti cu Mos Craciun. Ne-am obisnuit sa vedem mosi multiplicati in sute de exemplare, nu ne mai socheaza daca in aceeasi zi vedem cateva zeci de reni, nici daca in fiecare AD vedem o alta sanie, cu un alt mos, cu alte cadouri si alte oferte.

E Craciunul si de ceva vreme am intrat in febra evenimentelor care il au pe Mos Craciun drept one man show. Creativii isi pun probabil problema la modul urmator: "anul asta ce-i mai facem mosului? Anul trecut l-am imbracat in costum de guerrila, am inlocuit renii cu dobermani, dar acu ce-i mai facem ca sa fie cool?!"

In general reteta e simpla, sau asa ar trebui sa fie, cel putin in teorie. Traim intr-o tarisoara traditionalista, ne place carnea de porc, vinul la pet, muzica populara si probabil ca unii chiar mai cred in Mos Craciun.

In aceste conditii un eveniment dedicat perioadei e musai sa contina colinde din alea internationale ca da mai bine, parca simti asa un pic occidentul cand auzi un Jingle Bells, mincare pe moca, ceva cadouri ad-hoc sau vreo tombola ca sa stimulam populatia dornica de entertainment, puzderie de bilute de poliestiren expandat imprastiate, brazi artificiali si totul vine de la sine.

Sau ... poti aduce coruri de colindatori care sa cante, pe bune, colinde de pe la noi, asa pe limba asta romaneasca, sa te straduiesti sa faci spatiul dedicat evenimentului sa arate cat mai natural, sa eviti tot ceea ce e prea tipator, un loc in care cei mici sa revina cu placere, un loc deschis care sa nu ii tina la distanta, sa ii cheme la joaca, sa il poata trage de barba falsa pe Mos.

Cam asta am incercat sa facem inr-unul din mall-urile din capitala noastra, am incercat sa aducem Craciunul inapoi la matca, sa-i redam magia, veselia si nota de traditionalism decent.

Casuta Mosului e locuibila, Mosul e mereu disponibil, nu l-am dopat cu texte de marketing. Daca o sa va opriti zilele astea pe acolo priviti pustii care se joaca in rotonda, parca ochii lor zic ca s-ar putea ca Mos Craciun sa existe, nu conteaza ca cel de aici are barba de vata, dar el exista, asa cum exista si visele.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Sectiune



Branded


Related