TEDx Iasi - The future was there

Start: 2014-06-14
End: 2014-06-14

Editia cu numarul 6 a TEDx Iasi, eveniment organizat de September Media si Youth Academy incepand din anul 2010, va avea loc sambata, 14 iunie, la Hotel Astoria. Evenimentul se va desfasura sub tema "The future was there" si va fi gazduit de cantaretul iesean Cosmin Vaman.

Programul din acest an ii are ca speakeri pe:

- Raul Oaida, un tanar de 20 ani care a construit primul autoturism din piese LEGO propulsat cu aer comprimat intr-un atelier din orasul sau natal, Deva. Presa internationala a scris mult despre masina, iar filmul ei de prezentare se apropie de cinci milioane de vizualizari pe YouTube.

- Doina Cepalis a intrat in mediul business in 1994, preluand conducerea lantului de retail Moldova SA, iar in anul 2000, a achizitionat compania Integrata Pascani, specializata in produse de in si canepa. In 2007 a infiintat Te-Rox Prod, producator de scaune auto si centuri de siguranta pentru copii, ajungand numarul 1 in lume pe aceasta nisa. Doina Cepalis a fost incadrata recent de catre Business Magazin intre cele mai puternice si influente 200 de femei din Romania.

- Radu Silaghi-Dumitrescu, absolvent si doctorand al Facultatii de Chimie de la Cluj. Alaturi de echipa de cercetatori pe care o conduce, a reusit sa creeze sange artificial dupa 6 ani de studiu, proiect ce ar putea salva milioane de vieti.

- George Taranu, asistent universitar la Universitatea Tehnica "Gheorghe Asachi" din Iasi. Lucreaza in prezent la proiect inovativ in constructii: o casa semiingropata si acoperita cu pamant aproape in totalitate, dupa modelul locuintelor hobbitilor, unicat prin faptul ca a fost realizata dupa principiul "protectie termica maxima prin izolarea temeinica a anvelopei constructiei".

- Dan Perjovschi este un desenator, ilustrator, scriitor, jurnalist si autor de performance roman. Lucrarile sale reprezinta o combinatie intre desene, desene animate, arta bruta si graffiti. Perjovschi abordeaza teme sociale de actualitate in operele sale, fiind ilustrator si autor de articole pentru Revista 22 din Bucuresti. A avut expozitii in Statele Unite ale Americii, Portugalia, Spania, Germania, Ungaria, Suedia, Elvetia, Marea Britanie, Germania, Mexic, Brazilia, Corea de Sud sau China.

- Tudor Munteanu a fondat in 2010, alaturi de fratele sau, o agentie de branding in Iasi - Namogo. Pana in prezent, a lucrat la peste 100 de proiecte in aceasta bransa. Anul acesta a pus bazele unei comunitati online, Readie, care permite cititorilor pasionati sa imprumute carti unii de la altii.

- Alex Holicov este absolvent de management si s-a lansat in afaceri in domeniul imobiliarelor. In 2008, banii stransi i-a investit in prima varianta Adservio la Liceul Teoretic "Vasile Alecsandri" Iasi, aceasta fiind prima scoala utilata complet, deschizand astfel fenomenul catalogului scolar electronic din Romania. Alex este unul dintre antreprenorii care a trecut prin toate posturile firmei - de la instalarea echipamentelor in scoli, la prezentari, vanzare, incasari de abonamente, ajutor pentru utilizatori si training pentru profesori, 

- Vali Tugui este antreprenor din anii studentiei, cand a deschis prima companie de consultanta (C.I.S.I.F. – Centrul de Idei si Solutii Financiare). In prezent, este Vicepresedinte al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati, Filiala Iasi si Auditor al Comisiei Europene din partea Directoratului General pentru Auditul Fondurilor Europene. Tot el este si initiatorul Serviciului Unic National de Audioghid Turistic prin telefon – HERO.dot si al unui concept de televiziune online in domeniul educational si cultural.

- Iulian Mangalagiu are o diploma de EMBA, ASEBUSS si Kennesaw State University (Atlanta, Georgia) si este, incepand cu anul 2007, director general la Brikston. Are experienta in mediul business de aproape 20 ani.

- Andrei Cantea si Andrei Dascalu sunt doi dintre fondatorii MIRA, produs medical adresat persoanelor cu dizabilitati locomotorii, care isi propune sa eficientizeze procesul de recuperare fizica prin elemente de gamification. Infiintat in 2012 sub forma unui startup, MIRA propune un set de jocuri medicale construite dupa principiile recuperarii  fizice, cu rolul de a captiva pacientul si de a il mentine motivat sa continue programul de terapie indicat de medic.

La aceasta editie a TEDx Iasi, participantii vor putea urmari un spectacol de teatru de improvizatie al IDIOT, prima trupa de improvizatie din Moldova si sa asculte muzica formatiei acustice iesene Descantec.


Branded