Promovare prin ambalaj

Actiune promotionala constand in utilizarea ambalajului drept factor determinant in promovarea imaginii unui produs - indeosebi a celor de lux. Tehnologia impachetarii, tehnicile de tiparire, designul, varietatea materialelor utilizate au permis dezvoltarea comunicarii prin ambalaj. In domeniul alimentar, influenta ambalajului asupra perceptiei calitatii produsului de catre consumatori este hotaratoare. Aceasta a condus la dezvoltarea unor industrii agroalimentare ce utilizeaza procedee moderne de pasteurizare, sterilizare, ambalare sub vid, liofilizare, refrigerare, congelare s.a. Natura materialelor folosite pentru ambalare prezinta o forta de comunicare semnificativa asupra calitatii, naturaletii, protectiei, durabilitatii, eficacitatii sau economiei produsului. Exemplu: sticla, plastic (rigid sau suplu - polietilena, polipropilena s.a.), unele metale (aluminiu, fier alb), hartie, carton, diverse combinatii etc. Valoarea produsului este comunicata intens si prin codul de culori al ambalajului, prin eticheta, semnele tipografice utilizate (sigla, simbol, logotip), ilustratie etc.


Articole in care e folosit acest termen