Parteneri

Monopoly Media ( ZOOM )
IQads foloseste serviciile Zelist Monitor

Vedeta care se vinde cel mai bine - romana si straina?

Postby Scoooby » Thu Nov 17, 2005 3:27 pm

Care crezi ca e vedeta sau persoana cu ajutorul careia un produs se poate vinde mai bine?
oare e mai bine ca intr-o reclama sa apara oameni obisnuiti (Unirea :) _
sau Poate o vedeta cunoscuta de toate lumea?!?!?

aaaaaaaaa??????
Scoooby
IQader

Postby Elaaa » Thu Nov 17, 2005 4:09 pm

:mrgreen: :lol: :lol: andreea marin sau cuplul ala idiot: pictorul si muuuuza violata din "numai iubirea" (cat m-am chinuit sa-mi aduc aminte cum se numea si tot pe google am gasit :D )...sau monica barladeanu cu rochiile ei elegante sau tot felul de "actori" din celebrul "in familie"....... sau oamenii simpli....???? pai teoretic cei celebrii sunt mai multi si au un impact mai mare, dar reclamele cu oameni obisnuiti sunt mai gustoase (loto, unirea, si altex oarecum...). bunul simt ma face sa gust o reclama cu cineva necunoscut. ma indoiesc in schimb ca cifrele au bun simt :roll: ...
iar sexul lucrurilor sta ascuns in degetul unei manusi.....
Elaaa
IQader Senior

Postby ancapop21 » Sun Nov 20, 2005 8:28 pm

Sincer, mie imi plac mai mult reclamele cu persoane obisnuite, necunoscute. De ce? Pentru ca pur si simplu mi se par mai naturale, nu joaca teatru ca si actorii. Si mai ales actorii care sunt mai necunoscuti, adica cei din noile telenovele romanesti mi se pare ca mai rau incearca sa impresioneze, gen " poate ma vede vreun regizor si ma cheama la urmatorul film". Pe cand oamenii obisnuiti pur si simplu spun natural ce au de spus. Parerea mea!
ancapop21
IQader

Postby activa » Sun Apr 30, 2006 8:18 am

ancapop21 wrote:Sincer, mie imi plac mai mult reclamele cu persoane obisnuite, necunoscute. De ce? Pentru ca pur si simplu mi se par mai naturale, nu joaca teatru ca si actorii. Si mai ales actorii care sunt mai necunoscuti, adica cei din noile telenovele romanesti mi se pare ca mai rau incearca sa impresioneze, gen " poate ma vede vreun regizor si ma cheama la urmatorul film". Pe cand oamenii obisnuiti pur si simplu spun natural ce au de spus. Parerea mea!

Nu sunt de acord. Au aparut cateva testimoniale cu oameni obisnuiti, vezi "problema Ramonei", sau femeile Danone care se plangeau de dureri de burta. Nu vi se pare evident ca vorbesc penibil? In multe reclame apar actori, dar nu sunt celebri, sunt doar buni; voi nu-i cunoasteti si-i credeti oameni obisnuiti. Un actor ridica nivelul unui spot. Nu ma refer la "vedete", aparute peste noapte. La ACTORI. Mai terminati cu amatorismul, cu "Cantarea Romaniei", cu ideea ca oricine poate face orice. Rezultatele sunt lamentabile. Fiecare om are locul sau.
activa
IQader

Postby EugenS » Sun Apr 30, 2006 2:19 pm

testimonialele nu mai merg de vreo 20 de ani. daca esti un client caruia nu-i pasa cu ce iese pe ecranele televizoarelor pentru ca oricum vinde de rupe atunci da, sigur, testimonialele sunt solutia cea mai ieftina.

cand folosesti o vedeta intr-un spot trebuie sa ai mare grija sa raspunzi cu un da apasat la urmatoarele intrebari: vedeta asta e relevanta pentru targetul meu? vedeta asta poate fi relevanta si pentru targetul extins? vedeta asta o sa mai existe pe micile ecrane peste 1 an? pot folosi vedeta asta intr-un mod convingator? poate ea juca asa cum trebuie pentru ca spotul sa nu fie un fiasco total (ca vedeta poate sa nu fie actor).

Un exemplu reusit: reclama pepsi cu "surferul". Roberto Carlos, vedeta de la Real Madrid, e foarte convingator in spotul ala - iar copy-ul i-a folosit cea mai cunoscuta calitate (si cand zic cunoscuta ma refer la nivel mondial, din china pana in africa de sud), puterea sutului.

Exemple nereusite sunt cu gramada.
EugenS
IQader Senior

Postby activa » Sun Apr 30, 2006 4:33 pm

Sunt de acord ca folosirea unei vedete poate sa restranga targetul, multe vedete sunt contestate. Eu vorbeam despre folosirea actorilor ca niste instrumente eficiente, nu despre actori cunoscuti sau vedete , a coror imagine sa se doreasca a fi asociata (neverosimil) cu un produs.
Cat despre detestabilele si desuetele testimoniale, ai vazut ca pot fi si altfel: exemple: Buticarul din "Piese de origine Dacia" si "Dublura de picioare"- Prigat. Aici actorii fac diferenta. Nu sunt vedete sau monstri mediatici.. Dar uite-te si tu la voturi. Sunt reclame care plac, despre care s-a scris de bine.
activa
IQader

Postby EugenS » Sun Apr 30, 2006 5:48 pm

buticarul nu e testimonial.
EugenS
IQader Senior

Postby activa » Mon May 01, 2006 11:28 am

EugenS wrote:buticarul nu e testimonial.

Nu l-am incadrat eu in aceasta categorie. Asa a fost prezentat in Apropo TV. Si nu uita cum incepe: "Eu, domnule, intotdeauna m-am inteles bine cu clientul..." Citeste si analiza spotului; este considerat un testimonial.
activa
IQader

Postby EugenS » Mon May 01, 2006 12:11 pm

asa o fi considerat, insa nu este un testimonial. si nici cel de la prigat, cu dublura de picioare. testimoniale sunt alea la danone cu cercetatorii care dau danone si familiei lor, tipa din spot chiar e cercetatoare la danone, de exemplu (baietii de la catavencu au investigat chestia asta). Testimonial e cel in care mihaela radulescu "depune marturie" (testimony in engleza) despre cat de bun e samponul pe care-l foloseste. Testimonial e spotul la Danone care e parca filmat la un focus grup.
EugenS
IQader Senior

Postby bluesparkle » Fri Nov 21, 2008 3:25 pm

sa le luam pe rand:
1. VEDETA-se foloseste foarte mult pentru fani pe baza transferului de simpatie de la ea la produs asta insa respectand o serie de considerente: fanii ei sa fie in target, vedeta sa aiba legatura cu produsul, "vedeta sa fie vedeta"....etc
2. EXPERTUL -se foloseste ca argument al autoritatii pentru ca oamenii tind sa asculte de persoane mai avizate decat ei, si aici cu conditia sa fie ales bine
3. TESTIMONIALUL-se foloseste pentru ca omaenii tind sa fie gregari si sa asculte de sfacturile celor asemanatori lor (e foarte greu de realizat pentru ca trebuie sa creezi impresie de autentiticitate, de identificate, iti tr un insight bun pe care sa-l folosesti ca si criteriu de casting, mai nou se apeleaza la regizori pentru casting....

cat despre sunt mai naturali nu sunt naturali asta depinde de atitudinea ta fatza de vedeta respectiva, de talentul celor care selecteaza actorii si mai ales de ACTOR. Mai toti sunt actori.

si mai sunt muuuulte variabile in joc, in principal intervenind problema daca are sau nu rost/sens/efect sa apelezi la tehnica asta, daca se potriveste cu tipul tonul specificul campaniei sau nu.
bluesparkle
IQader

Return to Vedete si personaje din reclame