Parteneri

Reload Film
SMARK
IQads foloseste serviciile Zelist Monitor

tineri copywriteri duelati-va aici!

Postby sunofsam » Sat Jun 17, 2006 12:55 pm

Am observat ca pe aceasta sectinue (Idei de campanii) din diverse motive utilizatorii nu prea isi posteaza ideile. Asa ca m-am gandit ca incepand de acum, la fiecare 2 saptamani sa se posteze aici un scurt brief la un produs X si anumite cerinte. Apoi tinerii copywriteri sa vina cu idei si critici. Fiind cel care am venit cu ideea, aleg eu primul brief:
PS: Sper ca cei care vor dori sa posteze brief-uri sa nu incerce sa isi gasesca aici o sursa de idei. Produsele prezentate in brief-uri sa fie cat mai originale.

Produs: Curs de prim ajutor
Cerinte: Spot publicitar si print
Obiective: convinge lumea sa urmeze un curs de prim ajutor
Public tinta: over 18 - 25 ani

Am realizat acest brief foarte sumar si simplu pentru a lasa libertatea de a crea. N-JOY!
sunofsam
IQader

Postby EugenS » Sat Jun 17, 2006 12:59 pm

"the best briefs are tight briefs"
EugenS
IQader Senior

Re: tineri copywriteri duelati-va aici!

Postby tartacuta » Mon Jun 19, 2006 1:08 pm

sunofsam wrote:Am observat ca pe aceasta sectinue (Idei de campanii) din diverse motive utilizatorii nu prea isi posteaza ideile. Asa ca m-am gandit ca incepand de acum, la fiecare 2 saptamani sa se posteze aici un scurt brief la un produs X si anumite cerinte. Apoi tinerii copywriteri sa vina cu idei si critici. Fiind cel care am venit cu ideea, aleg eu primul brief:
PS: Sper ca cei care vor dori sa posteze brief-uri sa nu incerce sa isi gasesca aici o sursa de idei. Produsele prezentate in brief-uri sa fie cat mai originale.

Produs: Curs de prim ajutor
Cerinte: Spot publicitar si print
Obiective: convinge lumea sa urmeze un curs de prim ajutor
Public tinta: over 18 - 25 ani

Am realizat acest brief foarte sumar si simplu pentru a lasa libertatea de a crea. N-JOY!
tartacuta
IQader

Postby palstok » Wed Jun 21, 2006 9:23 am

un strand. lume multa. balaceala. la un moment dat se aud tipete si e scos din bazin un copil livid. e intins pe jos si toti se uitau la el si nu fac nimic. agitatie mare, dar ineficienta. la un moment dat iese din bazin un crocodil si incepe sa-i faca respiratie artificiala copilului care-si revine.
" nu astepta sa se intample minuni. invata sa salvezi o viata."
palstok
IQader

Postby gicusudoru » Wed Jun 21, 2006 9:39 am

Un pusti (4-5 ani) in supermarket. Ia de pe raft o caserola cu pui, desface ambalajul si arunca mortaciunea spre cer. Puiul incepe sa zboare fericit, asa fara pene si cap cum e, si se pierde in nori. Undeva, pe ramura unui copac, doi pui fara cap si pene se leagana fericiti. Soarele apune. "Invata sa salvezi o viata".
gicusudoru
moderator IQads

brra!

Postby shortafella » Wed Jun 21, 2006 12:40 pm

un tip de aprox 23 24 se plimba lejer cu castile n urechi. pe shosea o tanara e lovita de o masina. cei din masina ies speriati si se streseaza cu mobilele sa sune la salvare. tipa e semi constienta. dude-u cu castile se indreapta spre tipa putin grabit, isi scoate castile shi ii face tipei niste chestii[yea yea stiu la ce va ganditi voi:P] specifice actiunilor de tip pri ajutor. tipa deschide incet ochii or smthn like that shi ii zambeste. [oo da:))]

mai mult n am chef sa scriu acum. sloganu probabil ca s ar invarti in juru a ceva de genu coolness, e cool sa faci fapte bune shit like that.

printu/rile ar merge tot pe chestii de genu asta. sau poate exagerat putin. tipa din spot pe jos, iar tipul aplecat peste ea cu un stetoscop in urechi, iar de umeri ii atarna castile de la ipod sau alta vrajeala ce poarta muzica.

don't shoot!
Last edited by shortafella on Wed Jun 21, 2006 12:46 pm, edited 1 time in total.
Hopa, scuze!
shortafella
IQader Senior

brra!

Postby shortafella » Wed Jun 21, 2006 12:42 pm

un tip de aprox 23 24 se plimba lejer cu castile n urechi. pe shosea o tanara e lovita de o masina. cei din masina ies speriati si se streseaza cu mobilele sa sune la salvare. tipa e semi constienta. dude-u cu castile se indreapta spre tipa putin grabit, isi scoate castile shi ii face tipei niste chestii[yea yea stiu la ce va ganditi voi:P] specifice actiunilor de tip pri ajutor. tipa deschide incet ochii or smthn like that shi ii zambeste. [oo da:))]

mai mult n am chef sa scriu acum. sloganu probabil ca s ar invarti in juru a ceva de genu coolness, e cool sa faci fapte bune shit like that.

printu/rile ar merge tot pe chestii de genu asta. sau poate exagerat putin. tipa din spot pe jos, iar tipul aplecat peste ea cu un stetoscop in urechi, iar de umeri ii atarna castile de la ipod sau de la alta vrajeala ce poarta muzica.

don't shoot!
Hopa, scuze!
shortafella
IQader Senior

Postby directive » Wed Jun 21, 2006 2:21 pm

1.Institutie de invatamant-facultate, izbucneste un incendiu, fum peste tot, toti ies din salile de curs tusind, lesina, la un moment dat sunet, apare un super erou, cu logo-ul de la prim ajutor,
face salturi, alearga cu viteza luminii, le acord prim ajutor,ceilalti care nu sunt afecati de incendiu fug speriati se ingrozesc cand vad ce se inampla dau neputinciosi din umeri, dupa ce se termina tot, in jurul lui se strang profesorii care aplauda il bat pe spate, reporterii fac poze iau interviuri, tinerii care nu au reusit sa sara in ajutor ofteaza si se uita cu invidie la super erou,
slogan de genul "invata sa fii si tu supererou, o clipa conteaza"
Print pe aceeasi idee

2. hamster-ul pedeleaza pe bicicleta(chestia aceea de la custile pt rozatoare) in camera unui tanar 18-24 ani, la un moment dat, tanarul care sta cu picioarele pe birou si se bataie pe scaun, arunci cu o bucata de plastic in cusca animalului care se sperie si pedaleaza mai rapid pana cand incepe sa gafaie si face un atac de cord, panicat tanarul alearga catre hamster, se impiedica, si il conteaza cu 2 borne, fiecare legata pe cate o ureche si baga stecherul in priza, panicandu-se, se agita in jurul lui tipa "live god damn it ,, live", in sfarsit hamsterul nu suporta si moare, tanarul nu a efectut corect operatia de prim ajutor
poate sa mai fie si inmormantarea hamster-ului cu toti prietenii tanarului, poate chiar sunt mai multi in aceeasi incapere cand se produce accident-ul si un slogan de genul
"Poti salva vieti" cursurile .....
directive
IQader

Postby ivrosu » Mon Jun 26, 2006 8:21 am

E fumata!
ivrosu
IQader

Postby ivrosu » Mon Jun 26, 2006 8:31 am

Aia cu supereroul este previzibila. Iar de acolo se desprinde mai rapid ideea ca toti cei care acorda cuiva prim-ajutor o fac ca sa fie vedete, sa placa la gagice si sa dea interviuri.
Aialalta cu bietul hamster e hidoasa. Cat de dobitoc tre sa fii ca sa bagi un soarece la 220!?... Daca as fi de la o agentie de protectie a animalelor si as vedea asa un clip, te-as da in judecata si ti-as cere despagubiri sa te usture. In plus, este o idee fantasmagorica. Am vazut ca daca dai cu piatra dupa un caine, fuge de-l ia dracu'. Or soarecele tau e asa de slab de inger incat sa faca infarct din cauza unei bucati de plastic! Si alearga pana ii crapa inima! Pai cat e el de dobitoc, dar daca oboseste se opreste, da-l in ma-sa, nu fuge pana i se rupe ata!
Iar mesajul "Poti salva vieti" ar suna mai bine "Poti curma vieti"
ivrosu
IQader

Next

Return to ADidea