Parteneri

Reload Film
realitatea net
IQads foloseste serviciile Zelist Monitor

Postby mihaianton » Thu Mar 06, 2008 9:35 pm

Tocmai m-am intors pe cont propriu dupa 9 luni de Brands&Bears. Am trait toata viata complexul agentiei. Acum mi-a trecut. Am inteles un lucru. Clar. Foarte clar. Ca fara pasiune nu poti face nimic. Poate sa fie mama agentiilor. Asadar bagati la cap, voi astia disperati dupa bani si faima si slujbe implinite. Daca nu le aveti DEJA la voi pe astea nu vi le da nimeni. E simplu si e greu al naibii.
Cred in continuare ca mai putin e mai mult. Si pentru asta merta sa mori.
atat pentru azi ca am o idee geniala.
mihaianton
IQader Senior

Postby mihaianton » Fri May 02, 2008 11:26 am

Acum ca toata lumea e plecata in vacanta mi-am facut o cafea. Dar n-am tigari asa ca trebuie sa ma duc sa-mi cumpar, drum care-mi face oarecum placere. Asa ca e liniste pe ulita. Si bine. E mai bine langa Bucuresti, ceea ce va doresc si voua. Printre alte ganduri erectile de dimineata m-a lovit dorul. De... ma duc sa-mi iau tigari.
Si Uite ce bine e sa te gandesti cum stau unii la birou. In linistea lor suculenta. In continuare nu inteleg cum de creativii din agentii stau in agentie in loc sa umble permanent. Aiurea. Ma duc sa-mi iau tigari. Ca daca nu o sa sun ca filmul lui Preda "ingerul necesar", un c***t sinistru cu decoruri curate. Sper sa faca si partea a doua ca a lasat deschis subiectu' :)))

A proposito. Ce sa vorbesti despre publicitate cand se fac atatea manevre? E ca si cum ai vorbi despre pictura cu Firu cu Ilfoveanu si cu ceilalti care sunt stapanii galeriilor. Iar tu, un pictor mic dar cu mult talent vrei sa expui. Ha. Nu-i comic?! Si trist.

Talentul confirmat e semnatura recunoscuta.
mihaianton
IQader Senior

Postby dacu » Mon May 05, 2008 2:17 pm

manevre?
în publicitate, niciodată! 8)
. . .
dacu
IQader Senior

Postby mihaianton » Tue May 06, 2008 11:28 am

Am un gand pe care as vrea sa-l pun in practica. Imi doresc o agentie de publicitate asa cum o vad eu. Cu oameni de calitate cu clienti ca noi cu idei proaspete. Acum. Uite tel meu. 0745 830 368. Si as vrea sa o incep de la zero. ZERO.
Adica:
• gandul de baza sa nu fie banii pentru ca ei vin singuri daca iti faci treaba
• gandul fundamental sa fie placerea de a lucra si de a gasi concepte care sa stea in picioare fara sa le fie rusine.
• sa nu fie snobi cei care lucreaza ci oameni modesti, umili care stiu ca, cu cat stiu mai mult cu atat stiu mai putin.
• echipa sa greseasca si sa se sustina in orice situatie.
• sa nu fie orar de lucru
• cei care muncesc aici sa citeasca mult si sa vada tot ce se intampla pe piata artei, sportului si politicii romanesti fara sa fie dominati de partea negativa ci sa aibe repere solide pentru a nu fi prinsi pe picor gresit de intrebari sau situatii neprevazute.
• in cadrul agentiei sa se faca, pe langa publicitate, film, pictura, fotografie, sau orice alta manifestare care sa ne bucure spiritul.
• imi spunea un prieten bun (Bunicu' care acum lucreaza sirguincios la o multinationala care are semnatura domnului care infiintat-o cu alb pe fond rosu) ca pentru face bine meseria asta trebuie sa fi facut putina puscarie. Are dreptate. Iar puscaria se traduce si prin MULTA EXPERIENTA DE VIATA! Odihna e dusmanul nostru.

Cam atat. Daca cineva are idei/pareri/sugestii in directia asta le astept cu cea mai mare placere. Am tot vazut in ultimii ani ce se intampla si am emarcat ca nu calitatea muncii conteaza ci simpla munca in sine. Fiind o natie de lenesi cei care isi fac treaba, indiferent de rezultat, sunt admirati. Lucru pe care la randu-mi il sustin insa cred ca e timpul sa conteze calitatea. Si cu siguranta exista deja calitate la noi insa in proportie mult prea mica.
E lung drumul si e greu insa incepe cu un pas, pe care tocmai l-ati vazut/citit cum l-am facut.

Salut
mihaianton
IQader Senior

Postby dacu » Tue May 06, 2008 12:35 pm

da...
și eu îmi doresc așa ceva / doar că nu ajunge numai entuziasmul :wink:

ps - david semna cu negru... pe roșu
. . .
dacu
IQader Senior

Postby mihaianton » Wed May 07, 2008 2:34 am

Normal ca semna cu negru ca doar nu exista cerneala alba :) pentru stiloul maestrului. Si chiar daca exista nu scriau pe hartii rosii. Sau da? Ramane David. Nu-i asa A.G.? Sau nu?

Si iarasi normal ca nu ajunge doar entuziasmul. De fapt, daca ma gandesc mai bine ajunge. Numai asta conteaza. Nu stiu ce altceva conteaza? Bunul simt, intr-adevar.

Oricum as intoarce gandul meu ramane. Si imi place din ce in ce mai mult.
mihaianton
IQader Senior

Postby mihaianton » Thu May 08, 2008 1:07 am

Am incercat o sesiune de improvizatie. La adbreak. Asta seara. A Mers?
Unii spun ca da. Si mie putin sau mult. Sunt beat de fericire ca am mai trait o seara despre publicitate.
atat
Last edited by mihaianton on Thu May 08, 2008 3:20 pm, edited 1 time in total.
mihaianton
IQader Senior

Postby mihaianton » Thu May 08, 2008 3:20 pm

Am fost aseara la adbreak.
Uite parerea mea:
1) Sonorizare slaba datorita spatiului
2) oamenii nu au fost prinsi in discutii
3) imi place evenimentul asta al nostru acum asa cum imi placea acum trei ani cand a inceput. Si il astept c u acelasi interes.

acum

mare problema

Sunt doar 3 oameni carismatici si care au ceva de spus. Naumovici, Tzugu, Botzan.

Noi stim ca ei sunt in cadere acum. Nu mai produc la fel si se retrag incetul cu incetul. Problema mare este ca nu ai pe cine sa aduci in locul lor. Oamenii invitati vorbesc in zona safe pentru a nu deranja pe nimeni. Ori exact asta nu faceau cei trei despre care am scris mai sus. Vorbeau deschis. Fara frica si fara jena.

Aseara am incercat sa fac sesiunea de vorbit deschis pentru ca am simtit ca daca lasam garda jos putem invata ceva. I-am intrebat insa si pe Diana, Marius si Costin. Si de ce va povestesc asta? Pentru ca ma infierbantasem si aveam chef sa fac ceva. Drept pentru care am luat un microfon si am inceput sa vorbesc. Ne-am adunat acolo in fatza si a iesit bine. Scurt da' bine.

Si uite si ce am vorbit.
Am vorbit despre client service incapabil sa inteleaga mesaje vizuale din simpla cauza ca nu au minim de pregatire. Si atunci cum sa vanda sau sa apere ideile printate? Am vorbit si depsre art si copy, echipa, care nu stiu sa vanda, sa SE vanda. Si atunci se creaza un fals confilct. Care este de fapt doar al orgoliilor. Un fel de care pe care foarte ieftin si extrem de consumator de energii.
Toate astea puse pe o structura a romanilor care nu comunica si care mint si care se ascund. Facand greseala enorma sa creada ca daca vorbesc elevat si afectat au ceva de spus.

As scrie pagini intregi despre client service, artzi si copy care sunt derutati. Dar nu cred ca ar interesa pe nimeni. Nu cred ca vrem sa facem lucrurile bine. Vrem doar sa le facem. Cum ies... nu prea ne intereseaza. De asta sunt salarii mici si oameni incapabili care emit judecati aplaudate de subalterni marginiti de propria incultura si lispa de personalitate. De asta sunt multi tineri foarte batrani. Lasi si murdari. De asta nu sunt graficieni fericiti si maestrii in photoshop. Sau scriitori de reclame cu oua de trei tone. Sau strategi si planneri straluciti. Pentru ca e mediocru aerul pe care-l expiram in nasul celorlalti.
salut
mihaianton
IQader Senior

Postby dacu » Fri May 09, 2008 10:57 am

mai mult decit de acord...
. . .
dacu
IQader Senior

Postby mihaianton » Thu Mar 12, 2009 8:52 pm

Am fost la utimul adbreak. Am remarcat aceeasi remarca pe care am remarcat-oo mereu. Cand cineva are ceva de spus se face liniste in sala iar sala taxeaza imediat plictiseala si platitudinile. Fata de la Satchi s-a certat cu baiatul tanar nu mai tin minte de unde. Dar a fost un mment viu. Nu am tinut cu nici unul insa mi-a placut atitudinea. De unde avea dreptate un om care imi tot spune. oamenii vor sange. Asa este.
Asadar.
Pentru viitor.
Trebuie structurata discutia doar pe temele fierbinti. Fara lalaiala. Pare simplu, este simplu insa este greu.
salut
mihaianton
IQader Senior

PreviousNext

Return to AdBreak