Parteneri

Reload Film
Monopoly Media ( ZOOM )
IQads foloseste serviciile Zelist Monitor

Postby cruela8 » Thu Jun 05, 2008 12:55 pm

de-aia am si zis ca intrebarea e cat pt 5 cursuri . pt ca sunt o multime de factori implicatzi . in primul rand tipul produsului .

nici nu-mi inchipuiam ca -ti alegi berea in functie de cat de tare se labarteaza la spalat. :D

edit . eu sunt o bautoare de bere si la sticla si la halba si blonda si bruna si neagra si iarna si vara . ma incadrez la consumatori ,nu? :D
hai sa facem teoria chibritului ......si sa vedem ce primeaza berea sau reclama la bere? :D
cine se baga? :D
cruela8
IQader

Postby rizi85 » Fri Jun 06, 2008 7:47 am

cruela8 wrote:dar vezi ...uneori ....tricoul "nuke" se labarteaza de la prima spalare.
asa ca daca nu stii prea multe despre "nuke"
preferi "nike" macar ai o garantie .
nu in 100% din cazuri e snobism.

Nu gresesti cand faci o astfel de afirmatie! Dar petru a intelege comportamnetul consumatorului intr-o astfel de situatie trebuie sa abstractizezi putin. Hai sa punem problema altfel. In loc de tricoul "Nike" prietenii poarta"Padabibabum" (la fel de bine facut ca si Nike dar o marca noua care se bucura de o promovare intensiva). Ce crezi ca va face conumatorul nostru: va purta in continuare "Nuke" sau va trece la "Padabibabum" sub "presiunile" grupului?
rizi85
IQader Senior

Postby cruela8 » Fri Jun 06, 2008 9:12 am

consumatorul "nostru" nu stiu ce va face ca nu-mi permit sa fac sondaj :D .
dar mie .......... nu prea-mi place comportamentul asta de turma.
stiu ce zici tu ...apartenenta la un grup .....etc. ........
pt mine conteaza sa-mi stea bine si sa fie un material bun si sa nu scrie mare pe el ce firma e.
de aceea defilez ( ca o taranca cum ar spune unii ,dar cui ii pasa) cu incaltari adidas,trening fila ,si hanorac lotto :D
cruela8
IQader

Postby rizi85 » Fri Jun 06, 2008 9:34 am

cruela8 wrote:consumatorul "nostru" nu stiu ce va face ca nu-mi permit sa fac sondaj :D .
dar mie .......... nu prea-mi place comportamentul asta de turma.
stiu ce zici tu ...apartenenta la un grup .....etc. ........
pt mine conteaza sa-mi stea bine si sa fie un material bun si sa nu scrie mare pe el ce firma e.
de aceea defilez ( ca o taranca cum ar spune unii ,dar cui ii pasa) cu incaltari adidas,trening fila ,si hanorac lotto :D

Eu nu ma refeream la preferintele personale ci incercam sa imi exprim punctul de vedere in ceea ce priveste intrebarea de la inceputul topicului "Cine este interesat sa spuna ce il determina pe consumator sa cumpere produsele. Reclama, produsele sau ambele?".
Legat de "comportamentul asta de turma" nu este decat o arma in arta manipularii.
Ca sa fiu mai concis, consider ca reclama este cea care il determina pe consumator sa cumpere un produs actionand pe mai multe planuri de la subconstientul acestuia pana la implicarea in relatiile sale sociale.
rizi85
IQader Senior

Postby cruela8 » Fri Jun 06, 2008 9:43 am

pai ....... nimeni nu o sa se bazeze pe ce crezi tu ....ci pe lucruri concrete .

si cum spuneam cea mai la indemana persoana pt un miniminisondaj suntem noi .

argumenteaza ,prin propriul exemplu , ca la achizitioanrea pachetului de detergent a contat reclama.
sau ce produs ai cumparat tu mai recent.

nu prea ma dau in vant dupa teorii,generalitati......
cruela8
IQader

Postby rizi85 » Fri Jun 06, 2008 10:03 am

Nu spun ca detin adevarul si nici nu incerc sa emit teorii general valabile. Ai dreptate cand spui ca nu iti alegi un detergent dupa modul in care isi face reclama dar nu ai ajuns la esenta lucrurilor. Nu cred ca ai cumparat un produs dee care nu stiai. Tu alegi detergentul "X" pentru ca este mai bun decat "Y" dar ambele produse se bucura de promovare, deci primul pas a fost facut (adica promovarea produsului). Tu iti emiti teoria incepand cu pasul 2 si anume preferinta personala care este diversificata si nu poate fi luata ca reper.

Fara promovare oamenii nu stiu de produs si nu il cumpara indiferent cat este de bun.

Ca sa iti raspund la intrebare, ultimul produs cumparat a fost berea RED'S (foarte proasta si cu gust de vin la pet) pe care am cumparat o numai din curiozitate dupa ce am vazut spotul :)
rizi85
IQader Senior

Postby cruela8 » Fri Jun 06, 2008 10:18 am

eu personal nu as fi cumparat berea red's ....
reclama nu mi-a placut .
si se cheama red's? imi mintea mea nu-mi venea decat garonne .rosu..bleah .

imi plac foarte mult reclamele la stella ....iti fac sete .

ca si reclamele la coca cola ...iti fac sete de coca cola . eu nu beau sucuri de felul meu dar cind vad o reclama la CC as bea o coca cola in momentul ala ...ca altfel mor.
cruela8
IQader

Postby cruela8 » Fri Jun 06, 2008 10:21 am

cat despre promovare .....bineinteles ca e nevoie .
credeam ca vorbim despre alegerea unui produs nu daca e promovat sau nu ci in functie de calitatea reclamei ......daca ne place reclama sau nu .

adica alegem calitatea produsului sau calitatea reclamei .

ca in definitiv majoritatea prodeslor au parte de promovare .........
cruela8
IQader

Postby rizi85 » Fri Jun 06, 2008 1:24 pm

cruela8 wrote:cat despre promovare .....bineinteles ca e nevoie .
credeam ca vorbim despre alegerea unui produs nu daca e promovat sau nu ci in functie de calitatea reclamei ......daca ne place reclama sau nu .

adica alegem calitatea produsului sau calitatea reclamei .

ca in definitiv majoritatea prodeslor au parte de promovare .........

Vorbim despre ceea ce te motiveaza sa cumperi un produs: reclama su produsul in sine. Eu sustin ideea ca reclama iti aduce cumparatori chiar si in cazul unui produs mai putin bun calitativ. Produsul nu sepoate promova prin el insasi, oricat ar fi de bun, decat pe o piata restransa (revenind la exemplul cu detergentul, tu preferi detergentul "X" si il recomanzi catorva prietene astfel el se vinde pe o piata rstransa oricat ar fi de bun, daca ar fi promovat s-ar vinde pe o piata mult mai mare).
rizi85
IQader Senior

Postby cruela8 » Fri Jun 06, 2008 1:45 pm

da, domnule . un produs promovat se vinde in favoarea unuia care nu e promovat. ca doar deaia s-a inventat publicitatea.
putem sa trecem peste? :roll:
cruela8
IQader

PreviousNext

Return to ADidea