Parteneri

Reload Film
realitatea net
IQads foloseste serviciile Zelist Monitor

Hai sa mai vorbim despre Vodafone

Postby REMUS.AKE » Mon Jun 22, 2009 11:15 pm

Marea evadare din calup pe care o cauta fiecare, fie ca e vorba de client, fie ca e vorba de agentie a reusit sa ajunga si in curtea vodafone. Ca sa ma fac inteles o sa o iau cu inceputul:
Prima tentativa din noua campanie si-a facut aparitia alturi de pitiponcii Romaniei, Smiley, C.R.B.L si Alex care sunt surprinsi in postura consumatorului obisnuit din supermarket. Partea proasta a fost ca nu prea sunt credibili baietii cu pricina... insa, cu toate astea, sunt usor de identificat si costa relativ ieftin. Atat situatia in care au fost pusi cat si concluzia acesteia nu solicita intelectul prea mult insa nici nu prea amuza. Una peste alta, amestecul creeat da un nou tip de abordare. Si de aici vine pasul doi.
Trei studenti intr-o mansarda (dupa cum arata decorul), doi baieti si o fata si povestea acestora. Nimic neobisnuit pana acum dar cand aflam ca cel urat o place pe fata si incearca sa o combine situatia prinde culoare. Startul a fost dat si fiecare situatie poate fi exploatata.
Departamentul de marketing de la vodafone jubileaza acum in jurul gandului ca orice oferta saptamanala (vezi modul de abordare orange) poate fi strans legata de cursul serialului cu studentii.
Felicit aici distantarea de exagerari, mitocanie, inchipuiri drogo-artistice si mai stiu eu ce rahat de abordare compusa in adbreak-ul romanesc. Ma mai bucura faptul ca nu i-a atins mania OTV-ista.
REMUS.AKE
IQader Senior

Re: Hai sa mai vorbim despre Vodafone

Postby Maya » Tue Jun 23, 2009 10:41 am

REMUS.AKE wrote:Marea evadare din calup pe care o cauta fiecare, fie ca e vorba de client, fie ca e vorba de agentie a reusit sa ajunga si in curtea vodafone. Ca sa ma fac inteles o sa o iau cu inceputul:
Prima tentativa din noua campanie si-a facut aparitia alturi de pitiponcii Romaniei, Smiley, C.R.B.L si Alex care sunt surprinsi in postura consumatorului obisnuit din supermarket. Partea proasta a fost ca nu prea sunt credibili baietii cu pricina... insa, cu toate astea, sunt usor de identificat si costa relativ ieftin. Atat situatia in care au fost pusi cat si concluzia acesteia nu solicita intelectul prea mult insa nici nu prea amuza. Una peste alta, amestecul creeat da un nou tip de abordare. Si de aici vine pasul doi.
Trei studenti intr-o mansarda (dupa cum arata decorul), doi baieti si o fata si povestea acestora. Nimic neobisnuit pana acum dar cand aflam ca cel urat o place pe fata si incearca sa o combine situatia prinde culoare. Startul a fost dat si fiecare situatie poate fi exploatata.
Departamentul de marketing de la vodafone jubileaza acum in jurul gandului ca orice oferta saptamanala (vezi modul de abordare orange) poate fi strans legata de cursul serialului cu studentii.
Felicit aici distantarea de exagerari, mitocanie, inchipuiri drogo-artistice si mai stiu eu ce rahat de abordare compusa in adbreak-ul romanesc. Ma mai bucura faptul ca nu i-a atins mania OTV-ista.

s-ar parea ca iti place abordarea! Prefer abordarea din trecut, cea elaborata de Aneta Bogdan.
Maya
IQader

Postby REMUS.AKE » Tue Jun 23, 2009 11:05 pm

Nu imi aduc aminte exact despre ce era vorba anul trecut Maya. Poate imi dai doua-trei detalii ca imediat ma prind. Oricum o sa caut si trag o linie intre cele doua.
REMUS.AKE
IQader Senior

Postby Maya » Wed Jun 24, 2009 12:17 pm

REMUS.AKE wrote:Nu imi aduc aminte exact despre ce era vorba anul trecut Maya. Poate imi dai doua-trei detalii ca imediat ma prind. Oricum o sa caut si trag o linie intre cele doua.

Nu e recent. vorbesc de comunicarea brandului connex, connex go - 2000-2001...
Maya
IQader

Postby REMUS.AKE » Wed Jun 24, 2009 10:02 pm

Pfffff....
Au avut o perioada de glorie pe vremea aceea in ceea ce priveste publicitatea. D'arcy inca exista si nu se putea compara cu ceea ce este acum. Piata romaneasca promitea forte mult atunci.
Daca imi amintesc bine, era ceva cu "Maria, Maria" cu Ioan Gyuri Pascu nu?
REMUS.AKE
IQader Senior

Postby Maya » Thu Jun 25, 2009 8:19 am

REMUS.AKE wrote:Pfffff....
Au avut o perioada de glorie pe vremea aceea in ceea ce priveste publicitatea. D'arcy inca exista si nu se putea compara cu ceea ce este acum. Piata romaneasca promitea forte mult atunci.
Daca imi amintesc bine, era ceva cu "Maria, Maria" cu Ioan Gyuri Pascu nu?

Si aceea! Campania de imagine "Indrazneste" e preferata mea. Stii despre ce vorbesc?
Maya
IQader

Postby REMUS.AKE » Thu Jun 25, 2009 10:17 pm

Nu mai tin minte exact. Imi suna extrem de cunoscut totusi...
Reimprospateaza-mi memoria.

Mi-am stors creierii pana la Tinerama si Gepa Electro Center... :)
REMUS.AKE
IQader Senior

Postby Maya » Fri Jun 26, 2009 3:04 pm

REMUS.AKE wrote:Nu mai tin minte exact. Imi suna extrem de cunoscut totusi...
Reimprospateaza-mi memoria.

Mi-am stors creierii pana la Tinerama si Gepa Electro Center... :)

:lol: esti haios!
ai aici un link: http://www.youtube.com/watch?v=XEk35hie1QA
pt reimprospatare!
Maya
IQader

Postby REMUS.AKE » Sat Jun 27, 2009 10:26 pm

Imi aduc aminte, da.
Nu m-a prins totusi, probabil ca nici nu eram in target pe vremea aceea.

Sar putin de la idee si o sa deschid o paranteza. Companiile de comunicatii sunt cele mai des intalnite in adbreak, incepand cu pauzele publicitare de pe Etno TV si terminand cu Realitatea. Aceasta omniprezenta pe posturile tv ma face sa deduc faptul ca insasi supravietuirea pe piata a brandurilor respective depinde in mare masura de acest aspect (amiteste-ti de ZAPP Mobile). Spun eu ca e normal sa se ia in considerare si pulsul societatii in care se dezvolta brand-ul ca doar nu poti comunica eschimosilor trend-uri de vara nu?

E! de aici vine buba: Vodafone intelege vad, suprasaturatia pe media cu nepoti de manea aparuti pe OTV si mai nou pe KanalOTV, AntenOTV, PrimOTV si toate aceste postOTV care gasesc ca soluitie de criza mahalaua.

Revenind la abordari, e vremea STORY. Asa o vad eu. Romtelecom isi comunica la fel promotiile - printr-o poveste cu unraufacator, poveste care il surprinte in efractie, sub pat sau speriand batranei.
Story tipic in curtea vodafone, dar de vara si cu studenti.

Nici nu aduc vorba de Cosmote. Ia zi tu, ca monologurile sunt pentru surzi.
:D
REMUS.AKE
IQader Senior

Postby Maya » Mon Jun 29, 2009 8:46 am

Nu stiu daca erai in segmentul tinta, nu stiu daca eu eram, insa m-a impresionat realizarea sa!
Pentru a nu fi monolog, ci dialog iata punctul meu de vedere: se stie ca operatorii de telefonie mobila, fixa sunt printre cei mai "prolifici" clienti de publicitate, au fost si sunt. Insa ce am observat: daca odinioara predominau campaniile de imagine (v Indrazneste), acum abunda promotiile. Majoritatea spoturilor contin multa informatie, de multe ori e greu de retinut de catre telespectator! Ce sa mai spun despre asimilare...
Oricum, in prezent, mai mult ca niciodata, asistam la un adevarat razboi al ofertelor lansate de operatori. Sunt convinsa ca personalul de la Serviciul Rel Clienti e depasit, cu greu face fata sa retina toate tipurile si variantele de planuri tarifare.
Spre deosebire de Vodafone, Orange are oferte bune, Vodafone parca e hotarat sa ramana pe locul 2, daca nu 3 (vine Cosmote tare din urma...) Se ambitioneaza sa ofere minute in retea desi nu mai e lider si ca atare e clar ca ai sanse mari cand suni pe cineva , acela sa fie in alta retea
Cat despre Cosmote am avut mereu senzatia ca imita abordarea MobiFon pe cand aveau brandul Connex...
As vrea sa-ti adresez o intrebare. Care e parerea ta, de ce a pierdut Mobifon / Vodafone suprematia?
Maya
IQader

Next

Return to Campanii