Parteneri

SMARK
IQads foloseste serviciile Zelist Monitor

Angajari....

Postby another1 » Mon Feb 12, 2007 1:06 pm

Sunt dupa doua campanii de angajare... prima data am sunat prietenii de prin agentii sa imi recomande oameni pentru posturi de account. Esec. A doua oara am incercat sa folosesc ejobs si bestjobs. sunt plin de CV-uri pe care scrie "imi doresc un job in domeniile : copywright, DTP, strategie de marketing, art directing" in ordinea asta si scrise asa.

Caut 2 accounti care sa poata vorbi la telefon fara prea mari emotii. care sa se poata gandi empatic la aspiratiile clientul. care sa ii ofere serviciile din oferta noastra si sa mentina relatia cu persoanele din firma care tin legatura cu furnizorii nostri.

Ofer mediu de lucru optimizat pentru performanta. Am asteptari mari de la colegi, si fiecare se va situa acolo unde poate, atat ca salarizare cat si din punct de vedere al beneficiilor oferite.

PM cu datele de contact... si vom avea o discutie telefonica, o intalnire... calea obisnuita.
Nu dau aici datele firmei pentru ca nu vreau sa imi fac reclama nepoliticoasa.
Merita sa incercati.
another1
IQader

Re: Angajari....

Postby caesar_emporium » Mon Feb 12, 2007 4:57 pm

another1 wrote:Sunt dupa doua campanii de angajare... prima data am sunat prietenii de prin agentii sa imi recomande oameni pentru posturi de account. Esec. A doua oara am incercat sa folosesc ejobs si bestjobs. sunt plin de CV-uri pe care scrie "imi doresc un job in domeniile : copywright, DTP, strategie de marketing, art directing" in ordinea asta si scrise asa.

Caut 2 accounti care sa poata vorbi la telefon fara prea mari emotii. care sa se poata gandi empatic la aspiratiile clientul. care sa ii ofere serviciile din oferta noastra si sa mentina relatia cu persoanele din firma care tin legatura cu furnizorii nostri.

Ofer mediu de lucru optimizat pentru performanta. Am asteptari mari de la colegi, si fiecare se va situa acolo unde poate, atat ca salarizare cat si din punct de vedere al beneficiilor oferite.

PM cu datele de contact... si vom avea o discutie telefonica, o intalnire... calea obisnuita.
Nu dau aici datele firmei pentru ca nu vreau sa imi fac reclama nepoliticoasa.
Merita sa incercati.

Accounti sau telemarketeri ??
Pentru ca doar a "vorbi la telefon fara prea mari emotii", doar a pune pe tava "serviciile din oferta noastra" si sa "mentina relatia cu persoanele din firma" tine mai mult de un telemarketer sau pasator la fileu.
Un account stiu ca trebuie sa faca ..mult mai multe, inclusiv hunting -daca este cazul- si development.
In cazul in care "oferta" ta se rezuma doar la ... ce sa inteleg din "asteptarile mari" pe care le ai ? Numarul mare de telefoane la care raspund ?
Nu contesta nimeni - deocamdata- ca oferi un mediu de lucru optimizat, dar daca el se rezuma doar la o centrala telefonica, un set de casti, un pentium II cu Word si un network in care sa "mentina relatia cu persoanele din firma" ...nu vad cum as putea sa-ti ating marile asteptari. Neatingindu-ti "marile asteptari", mi se pare corect sa nu am nici eu "mari asteptari" pecuniare. Intimplindu-se asta, iti dau dreptate, fortat fiind sa fiu acolo "unde pot" , atit k salarizare cit si din pct de vdr al beneficiilor, si nu "cit pot" la reala mea valoare...
Merita sa incerc ? :wink:
De departe, vezi aproape...
caesar_emporium
IQader Senior

Postby another1 » Mon Feb 12, 2007 5:22 pm

multumesc de intrebare
nu telemarketeri.

Account:
1. Research – colectarea de informatii despre client.
2. Redactarea cotatiilor catre clienti.
3. Stabilirea necesarului de resurse in cadrul proiectului
4. Urmarirea respectarii timingului
5. Alocarea resurselor in cadrul proiectului
6. Mentinerea relatiei cu clientul, vanzarea de noi produse si servicii.
7. Urmarirea desfasurarii proiectelor.
8. Realizarea si expedierea rapoartelor pe proiecte si a rapoartelor finale.
9. Urmarirea incasarilor si cheltuielilor pe proiecte.
10. Propune spre aprobare bugetul final de cheltuieli.
11. Urmareste realizarea raportului cheltuieli/profit.

New Business:
1. Elaborarea strategiei de vanzari si promovare
2. Stabilirea listelor cu clienti potentiali
3. Contactarea primara a clientilor potentiali (exclusiv contactul person2person)
4. Constituirea listei de clienti ce vor fi contactati direct (intalnire/telefon/email)
5. Contactarea telefonica a clientilor si stabilirea unei intalniri
6. Intalnirile cu clientii potentiali
7. Elaborarea unui contact-report
8. Elaborarea cotatiilor pentru clientii noi impreuna cu client service.
9. Aprobarea cotatiilor si trimiterea acestora
10. Obtinerea feed-backului pe cotatie
11. Centralizarea feed-backului

Deci, vreau account. Cu taskuri de new business. sau persoane care sa faca una, SI persoane care sa faca cealalta categorie de taskuri.
serviciile pe care le vindem sunt complexe. nu pot fi exprimate printr-un speech telefonic. presupun o interactiune puternica si de durata cu (,) clientul. de aici, potentialul candidat poate presupune ca va castiga, SI foarte multa experienta.
Daca e o persoana care imi zice "ma deranjezi, stiu sa vand, nu imi mai da astfel de liste pentru ca imi pierd timpul", JOS PALARIA.
Pentru ceilalti, oamenii obisnuiti, care au nevoie macar la inceput de indrumare, scrie oarecum detaliat (dar nu complet) ce au de facut.
daca se merita? da. de fapt, ca si in orice domeniu, gaina cu oua de aur nu exista decat daca o cauti. deci depinde numai de ei. nu oferim 1000 euro pentru prezenta. ci pentru rezultate. nu pe comision, nu suntem AVON, nici MLM, ci pe valoare adaugata.

Deci: persoana care sa stie sa se exprime usor. inteligent. flexibil. sa stie ce inseamna SWOT si cross promotion. Paretto e un plus :)
another1
IQader

Postby caesar_emporium » Mon Feb 12, 2007 5:54 pm

another1 wrote:multumesc de intrebare
nu telemarketeri.

Account:
1. Research – colectarea de informatii despre client.
2. Redactarea cotatiilor catre clienti.
3. Stabilirea necesarului de resurse in cadrul proiectului
4. Urmarirea respectarii timingului
5. Alocarea resurselor in cadrul proiectului
6. Mentinerea relatiei cu clientul, vanzarea de noi produse si servicii.
7. Urmarirea desfasurarii proiectelor.
8. Realizarea si expedierea rapoartelor pe proiecte si a rapoartelor finale.
9. Urmarirea incasarilor si cheltuielilor pe proiecte.
10. Propune spre aprobare bugetul final de cheltuieli.
11. Urmareste realizarea raportului cheltuieli/profit.

New Business:
1. Elaborarea strategiei de vanzari si promovare
2. Stabilirea listelor cu clienti potentiali
3. Contactarea primara a clientilor potentiali (exclusiv contactul person2person)
4. Constituirea listei de clienti ce vor fi contactati direct (intalnire/telefon/email)
5. Contactarea telefonica a clientilor si stabilirea unei intalniri
6. Intalnirile cu clientii potentiali
7. Elaborarea unui contact-report
8. Elaborarea cotatiilor pentru clientii noi impreuna cu client service.
9. Aprobarea cotatiilor si trimiterea acestora
10. Obtinerea feed-backului pe cotatie
11. Centralizarea feed-backului

(...)
Deci: persoana care sa stie sa se exprime usor. inteligent. flexibil. sa stie ce inseamna SWOT si cross promotion. Paretto e un plus :)

A stii "ce inseamna SWOT si cross promotion, Paretto -fiind- un plus" ...sint niste cerinte pe care multi dintre aspiranti le pot indeplini. S-au lovit de ele in scoala.
Implementarea lor poate fi insa dificila, pentru un aspirant care : 1) ieri a terminat scoala si 2) nu a facut niciodata asa ceva.
Si acum vine intrebarea: Ai timp sa ma inveti sa pun in valoare cele de mai sus ? Iar daca DA, asta inseamna ca in loc de 2 accounti ai nevoie de 4 (2 seniors+2 juniors).
Pentru ambele categorii vizate ai uitat sa pui cerinta numarul unu: INITIATIVA.
Daca nu ai INITIATIVA, toate cele 22 de puncte prezentate mai sus ...nu au nici o sustinere.
caesar_emporium
IQader Senior

Postby another1 » Mon Feb 12, 2007 7:00 pm

da, am timp sa ii permit sa se dezvolte. Nu "lui", ci echipei. pentru ca nu vreau unul, ci mai multi.
cine va fi junior si senior... ramane de vazut.
legat de initiativa... dupa cum vezi se cern singuri :) esti singurul care a raspuns (macar la dialog).

scoala este in continuare un mijloc important de dezvoltare. daca stie din scoala treburile alea... e perfect. nu e un punct negativ ca le percepe cu un adanc iz teoretic. eu le stiu doar practic... scoala mea a fost de un alt tip... si poate devenim complementari :)
another1
IQader

Postby dacu » Tue Feb 13, 2007 11:19 pm

:lol:

super cv-uri ai primit.... eu nu gasesc deloc un dtp-ist pe mac :wink:
. . .
dacu
IQader Senior

Postby caesar_emporium » Tue Feb 13, 2007 11:25 pm

dacu wrote::lol:

super cv-uri ai primit.... eu nu gasesc deloc un dtp-ist pe mac :wink:

ai nevoie ??
Pe proiect sau full-time ??
iti trebuie un detepist de umplutura (gen ia lucrarea si ii pune doar cropurile ...si gata!!) sau ai nevoie de un detepist care sa stie meserie (tehnica+cromatica+retus+asamblare+output profi)?
Pe ce field: revista sau ad+package ??
Ce sistem de operare ?
Nu ride , ca am avut parte si de o "cerere" in care imi punea la dispozitie un Quadra cu sistemul 7.0 ..si mai vroia si super-lucrari pe el, intr-un super-timp. Da' omu' avea Mac :)
caesar_emporium
IQader Senior

Return to Articole publicate pe IQads