| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
SEMANTIKU IQader Senior
Data inscrierii: 19/02/2004 Mesaje: 886
|
Trimis: Mar 09 07, 2004 9:57 am Titlul subiectului: |
|
|
| marian_ionescu a scris: | Spotul pt. ROUA MUNTILOR are ceva din stilul Orange ... coloana sonora perfect aleasa, imagine aproape suprarealista.
|
- cu coloana sonoara da
- nu inteleg partea cu supararealismul la "firul ierbii"  _________________ SEMANTIC |
|
| Sus |
|
 |
Byank IQader
Data inscrierii: 09/11/2003 Mesaje: 23
|
Trimis: Mar 09 07, 2004 1:02 pm Titlul subiectului: |
|
|
Spoturie de la Dorna mi-au placut dintotdeauna...mai ales alea cu "esti ceea ce bei". Roua e ok ca apa minerala dar nu are un spot la fel de puternic ca cele de la Dorna. Oricum, raman fidela Izvorului Alb - Dorna. Este cea mai buna apa minerala plata de la noi de pe piata.  |
|
| Sus |
|
 |
Luis IQader Senior
Data inscrierii: 15/03/2004 Mesaje: 137
|
Trimis: Mar 09 07, 2004 2:56 pm Titlul subiectului: |
|
|
Lasand spoturile deoparte, trebuie sa ne amintim ca Dorna este una dintre cele mai vechi marci ce ape minerale din Romania, in timp ce Roua Muntilor este cea mai noua. E ca si cum am compara un batran cu un nou nascut.
Coca Cola a cumparat o marca de traditie care si dupa '89 a avut o evolutie destul de fericita pe piata, in timp ce Pepsi s-a aventurat in a exploata o resursa de ape minerale fara traditie pe piata de larg consum. Pana in prezent Covasna era cunoscuta numai ca statiune balneara, neexistand nici un fel de izvoare din care se imbutelia apa. De fapt nici in prezent nu exista un izvor, apa fiind extrasa dintr-un foraj.
Revenind la spoturi, mi se par bune si cele de la Dorna, si cele de la Roua, dar sunt diferite. Spoturile Dorna mi se par mai incarcate de emotie, iar spotul Roua mi se pare relaxant.
Cat despre produs... gusturile nu se discuta! In schimb, sticla de la Roua are un design absolut original, cel mai fan de pe piata - parerea mea!  |
|
| Sus |
|
 |
|
catalin66ro IQader Senior
Data inscrierii: 09/11/2003 Mesaje: 385
|
Trimis: Mar 09 14, 2004 6:48 pm Titlul subiectului: Razboiul apelor |
|
|
Hai sa vedem (zise orbul ). N-o sa ma dezmint nici de data asta si o sa pun accent mai mult pe neajunsuri/defecte .
Sa le luam pe rind.
Dorna, vrea sa te trimita in "sutienu'" naturii. Cum ? Cu liftu'. Dupa ce te baga prin niste zgirie-nori, te plimba cu metroul, iti spune ca esti mai aproape de natura. Lipseste nea Gica, ala cu grataru', care face mici pe bloc si e ca la padure. Sloganul e nitel (mai mult) contrazis de imagini. Chiar daca faci liftul intr-un trunchi de copac, tot lift e si tot departe de natura. Apa de ploaie multa... Daca vor sa pedaleze pe varianta aspirationala (daca vrei sa te simti ca in mijlocul naturii), tot e cu buba, pentru ca nu apare efectul (sau poate apare atit de subtil incit eu nu-l vad). In rest, efecte bune, post-productie bine facuta, muzica bine aleasa. Pacat ca ideea transpare atit de vag incit zici ca nu e. S-au indragostit de executie si au uitat mesajul - boala romaneasca de agentie.
Roua in schimb, te baga in natura de nu te vezi. Picaturile de apa apar peste tot, pe frunze (ca la Almette), pe pinza de paianjen (ca la 6/49), ce mai, e o simfonie in apa. Da'..... asta e o apa minerala !!!??? Si roua naturala e nitel cam plata ... Si de la imaginile idilice cu natura inrourata, pina la circuitul apei in natura... se cam rupe filmul....
Din nou s-au lasat furati de executie si au uitat mesajul. Fratilor, da' asta e deja epidemie . In rest, muzica "Over the rainbow", imagini fine si-o arsatura de imagine pe final... de toata frumusetea.
Care pe care ? Nu stiu, eu beau apa plata. Insa Roua vine cu un plus la ambalaj, care e de departe cel mai inspirat ambalaj de apa minerala pe care l-am vazut. Si includ aici si celebrele Vitel sau Perrier. Personal, dau o nota mai mare pentru Roua. |
|
| Sus |
|
 |
laurabujor prima luare de cuvant
Data inscrierii: 09/11/2003 Mesaje: 1
|
Trimis: Mie 09 15, 2004 5:22 pm Titlul subiectului: |
|
|
| cnimigean a scris: | | mircea_petre a scris: | | bine bine, dar poate sa imi spuna si mie cineva cine canta varianta de la over the rainbow din spotul pentru roua? o caut de ceva vreme.... |
Israel Kamakawiwo'ole -Somewhere Over The Rainbow-What A Wonderful World
Cu placere! |
Bill Frisell |
|
| Sus |
|
 |
gicusudoru moderator IQads
Data inscrierii: 09/11/2003 Mesaje: 621
|
Trimis: Joi 09 16, 2004 1:08 am Titlul subiectului: |
|
|
| laurabujor a scris: |
Bill Frisell |
Nu  |
|
| Sus |
|
 |
sugarFR33 IQader
Data inscrierii: 05/03/2004 Mesaje: 2
|
Trimis: Vin 09 17, 2004 12:30 am Titlul subiectului: Re: ROUA Muntilor vs Dorna |
|
|
| IQads a scris: |
2 ape minerale.
2 comunicari diferite.
2 firme concurente in spatele lor.
2 agentii de publicitate.
2 campanii in plina desfasurare.
care pe care?.
lupta in argumente si idei se reia.
Ai cuvantul. |
2 ape minerale.
2 comunicari diferite.
2 firme concurente in spatele lor.
2 agentii de publicitate.
2 campanii in plina desfasurare.
Cred ca de aici ar trebui sa inceapa o discutzie adevarata.
E Coca-Cola versus Pepsi, e locul unu versus locul doi.
E Coca-Cola Romania vresus Quadrant Breverages.
Altzi bani, e normal ca e alta distractzie..nu? |
|
| Sus |
|
 |
|
glee IQader Senior
Data inscrierii: 08/06/2004 Mesaje: 80
|
Trimis: Sam 09 18, 2004 2:56 am Titlul subiectului: |
|
|
ce are pepsi cu dorna sau cola cu dorna? nu incerc decat sa pricep.. atat :  |
|
| Sus |
|
 |
ob3ron IQader
Data inscrierii: 21/07/2004 Mesaje: 8
|
Trimis: Dum 09 19, 2004 1:25 am Titlul subiectului: |
|
|
sunt de acord cu sher in legatura cu coloana sonora de pe fundalul spotului care promoveaza produsul roua dar si spotul de la dorna este ok...in sensul ca are si el o coloana sonora ok care se potriveste cu spotul care are o tenta destul de futuristica....in calitate de consumator as putea spune ca roua este mai buna decat dorna...drept concluzie...parca spotul de la roua este mai ok...mai simplu si cu o coloana sonora mai buna _________________ odi |
|
| Sus |
|
 |
rebecaro IQader
Data inscrierii: 09/11/2003 Mesaje: 5
|
Trimis: Mie 09 22, 2004 10:37 am Titlul subiectului: |
|
|
Spotul Dorna a fost poate singurul pe care multi asteptau sa-l vada, se suparau ca nu-l vad in intregima, avea muzica "dulce", imagini "calde" si persoanje sensibile(copil, tineri indragostiti)
Cred ca Roua muntilor a incercat sa ia ideea unui spot soft, dar cum s-a mai scris a pierdut la capitolul personaje-sensibilitate...gandecei si verdeata...e un spot care leaga numele de apa de natura..prospetime..dar e mai putin credibil. Poate doar pentru mine. Efectele se vor vedea...Dorna si-a castigat o mare parte din consumatori datorita spoturilor care s-au legat intre ele si merg intr-un fel pe filosofia Coke...reclame reclame reclame"nu cumva sa uite consumatorul ca exista Coca cola..ca e mai ieftina, sau are ursuleti..sau esti mereu premiat pahare .."
"Dorna-esti ceea ce bei"(oare te lauda putin si pe tine in reclame?) |
|
| Sus |
|
 |
|