by sylk » Tue Apr 05, 2005 8:47 am
Cel putin din partea mea, sunt doua motive pt care ma asteptam la mai mult.
In primul rand nu oricine ajunge sa lucreze in industrie. Mai ales in ultimii ani, este foarte greu sa ajungi chiar si la un interviu, dar sa mai primesti un job. Iar daca din putinii care sunt acolo, unii sunt CD, atunci eu, din afara, ma gandesc ca aceia trebuie sa fie cu adevarat speciali.
In al doilea rand cunosc creativi care nu lucreaza in mari agentii, cu care am avut placerea sa stau de vorba, si care sunt oameni deosebiti, care au ce sa spuna, si alaturi de care nu te plictisesti cand stai la o bere.
Deci, iata, asteptarile mele au la baza o motivatie concreta, si nu naivitatea de care acuza crisisfree.
La urma urmei, ceea ce as fi vrut eu sa vad era o demonstratie de creativitate, LIVE. Cum de acei oameni sunt CD la agentii de renume?
Eu as zice ca ar trebui sa fie inteligenti, curiosi, cu imaginatie, si nu in ultimul rand cu un dram mai multa carisma decat cei din sala. Din diferite motive, nu am prea vazut nimic. Poate microfonul acela buclucas sa fi fost de vina. Dar oricum, la primul eveniment, sorbeam cuvintele invitatilor. Poate si pentru ca stateam la prima masa, chiar in fata lor.
Poate ca si noi, cei din sala, purtam partea noastra de vina.
Poate ca pasionatii de publicitate trebuie sa prinda mai mult curaj. Si, eventual, sa se documenteze putin in legatura cu invitatii si lucrarile de renume ale acestora. Sau macar sa isi aleaga un invitat preferat, si sa se pregateasca cu intrebari interesante.
Ma uitam zilele trecute pe discutiile online de pe acest forum, cu invitati din diferite agentii. Multe intrebari interesante am vazut acolo. Poate unele pot fi reluate pt fiecare editie adbreak.
Oricum, pentru cifra 3 am mari asteptari. In unele culturi, 3 este numarul perfect. Sper sa fie si incazul nostru, poate macar o cifra norocoasa, daca nu perfecta.
Ad astra per aspera