Parteneri

Realitatea.net
IQads foloseste serviciile Zelist Monitor

RECENZIE AdBreak No 2

Postby sylk » Fri Apr 01, 2005 11:23 am

Salut,

Dap, stiam o gramada din reclame. De fapt prea le stiam. Motiv pt care mi s-a parut ca vizionarea a fost extrem de lunga. Deja, de pe la 80 in sus, incepusem sa numar cate mai sunt de vazut pana incepe adevarata distractie. Unul dintre spoturile preferate a fost acela la MTV cu masina care trece in viteza pe langa tipul care matura. Si a mai fost cel cu bombardierul, la care am ras in hohote, pt ca nu il stiam. :P

Din pacte insa, ceea ce asteptam cu mult interes, discutia cu publicitarii nostri de top, a fost si mai plictisitoare! Ironia cu baiatul care a facut reclama la verde.ro este ca era imbracat in rosu. Asta a fost haios.

Si revin: a fost plictisitor! Nimic care sa starneasca cu adevarat interesul. Intrebarile iar au lipsit. Iar la putinele intrebari puse, raspunsurile au fost de multe ori pe langa. Alexandrescu m-a dezamagit. La textele pline de creativitate pe care le-am vazut de-a lungul timpului semnate de el la Headvertising, raspunsurile de aseara m-au facut sa ma intreb daca, oare, este acelasi om de pe scena. Poate a avut trac? Sau poate scrie mult mai bine decat vorbeste liber. Sau poate era obosit, suparat, plictisit, nebarbierit? Sau poate creativii pe care noi, cei din afara industriei, ii vedem undeva deasupra, sunt si ei simpli oameni, si functioneaza dupa aceleasi reguli ca si noi, toti ceilalti. Oricum, eu nu vreau sa cred ca acesta este acel Serban Alexandrescu, si ca asta este tot ce poate sa ne arate. Dar ce m-a socat cel mai tare, este ca nu vede nici un fel de umor in textul semnat chiar de el, in urma cu cativa ani, la Finger Bump. :roll:
Pentru cei care nu stiu despre ce vorbesc, va invit sa aruncati o privire
pe http://www.headvertising.ro/data/print/headvertising/2.html Si eventual sa imi spuneti si mie dupa aceea: exista umor in ad-ul respectiv? Nu stiu, preferam cred, ca in loc sa imi raspunda vorbind despre lampa din strada, sa imi arate umflatura lui, de pe degetul mijlociu. Cred ca as fi ras in hohote.

In fine, mi-a placut una dintre ultimele intrebari, cu cea mai buna si cea mai proasta reclama facuta. Mi-a placut pt ca era directa, incisiva, genul de intrebare care sa tina audienta in sala. Si aici tot respectul pentru Mihai Coliban, singurul care a avut curajul sa ne priveasca si sa raspunda. Thumbs up! Way up!

Daca ma gandesc ca la finalul discutiilor jumatate din mese erau goale... spun destul de multe. Iar daca as compara ce s-a intamplat in Music Club dupa prima editie, cu doar cele doua mese ramase ocupate de data asta, la o ora dupa eveniment, spun si mai multe. Si daca va mai spun ca la una din cele doua mese eram eu (impreuna cu Mihai Anton, cu care am avut placerea sa stau de vorba, si cu prietena mea care era suparata si vroia acasa) iar la cealalta grupul IQads... cred ca v-am spus totul.

In concluzie: eu vreau in Music Club, cu o masa rezervata, si cu cel putin un Naumovici care sa intretina atmosfera. :oops:
Ad astra per aspera
sylk
IQader Senior

Re: RECENZIE AdBreak No 2

Postby insight » Fri Apr 01, 2005 11:44 am

o explicatie pentru ceea ce s-a intamplat aseara poate fi urmatoarea : 80% din cei din club erau oamnei care lucreaza in publicitate!!!! de ce au venit ei? pentru ca este trandy sa participi la un eveniment unde vin si cei trei invitati. pentru ca este fain sa iesi in public dupa ce ai luat effie ( mese bine "populate" de gmp, leo burnett si saatchi - atat am recunoscut eu si sigur nu erau singurii). cea mai cuminte si normala masura de siguranta pe care o puteti lua voi, organizatorii - intrarea pe baza carnetului de student sau un ecuson stampilat de voi cu nick-ul folosit pe forum...
ps - buna incercarea tipului de a face reclama pt www.verde.ro
insight
IQader Senior

Postby dniculae » Fri Apr 01, 2005 11:50 am

-- de data asta in locul potrivit--

Va salut
Recenzez si eu dupa editia a doua. S-o spun scurt si direct: nu mi-a palcut.
Nu e vorba despre faptul ca instalatia nu a mers. Se intimpla. O vreme am facut asa ceva si am patit si eu destule. Oricum Viorel s-a straduit in timpul asta, un plus pt el.
Spoturile: sa fim seriosi 90 le stiam. Iar dc tot se dorea sa se vorbeasca despre umor in publicitate de ce doar 3-4 spoturi din afara ariei Statele Unite, Anglia - si aici spun de publicul tinta pt ca am vazut ca erau create in diverse tari; Cum e perceput umorul la Bulgari, la Norvegieni spre ex? diferente, de ce aia merge la unui si nu la alti?
Dupa proiectie. Dezavantaj sala, desi potrivita pt proiectie, mi-sa parut ca a pus o oarecare distanta intre noi si invitati. Discutiile cu invitati au cam taraganat, la un monent lumea pe linga mine se lictisise. Discutiile cu cei de linga 0. Colega de la masa, simpatica dealtfel, desi s-a amuzat copios tot timpul probabil ca face parte din aceeasi categorie de antisociali-forumisiti ca si mine.
Din nefericire, legat fiind de RATB, a trebiut sa plec pe la 11:10. Ce s-a intimlat mai departe probabil voi afla de la voi.
Concluzie: prefer forumul. aici lumea zice multe, ideile curg ma simt liber.
Voi veni la asbreak3 ? da, dar nu voi mai avea nici un fel de asteptari.

eu atit. voi?
dniculae
IQader Senior

Postby mihaianton » Fri Apr 01, 2005 1:22 pm

Hai salut, Sylk, ce mai faci?
Uite si o alta parere de-a mea. Si este continuarea discutiei noastre de aseara. Unii o au, altii nu o au. Carisma. Naumovici da p'afara. E de departe cea mai placuta prezenta din publicitate. Si daca e vorba de umor cred ca aici era locul lui.
Mai vorbeam noi aseara despre multe dar nu mai tin minte exact. Noi dupa bar ne-am dus printr-o carciuma si am mai baut si acolo apa de trandafiri cu frunze cu tot. Scuipam tepii pe jos.
In legatura ca evenimentul nostru iubit. Am simtit pe pielea noastra scaderea. Dar nu e grav. La al treilea o sa fie mai bine.
Discutiile au fost cum au fost. Mihai Coliban a fost cel mai de treaba. A fost de acolo. Spoturile, categoric, excelente. Macar cu asta ne-am ales. Am vazut splendori. Poate crestem.
In alta ordine de idei. Mai e un eveniment de publicitate. Facut de rospotline. Luni.
Ma intorc la ordinea de idei. Aia dinainte. La dezordinea de idei din capul meu.
E bine. Criticat, necriticat e bine. I-am vazut de aproape pe unii oameni despre care aveam o parere exceptionala.
Cat despre meserie... Publicitatea este o meserie. Serban. Daca o faci cu pasiune sau nu, e treaba fiecaruia. E treaba ta. E o meserie ca oricare alta. Spre exemplu mecanic auto. Unii mecanici sunt pasionati, altii o fac pentru bani. Altii sunt doar indemanatici. Eu sunt mandru ca fac publicitate. Si vorbesc cu placere cu un mecanic pasionat de reparatul de masini. Cu mare placere. Ai mai zis de fuste. Aseara spuneai ca ce e chestia asta cu creativii ca sunt "asa si pe dincolo". Suntem speciali. Eu sunt special. Fac publicitate. Toata ziua, buna ziua. Buna ziua! Sarut mana. Hai noroc.
Voi ceilalti care ati fost aseara. Nu va luati dupa Serban. E doar parerea lui. Si asta e a mea. Daca faceti asta sa o faceti cu pasiune. Face viata mai frumoasa. Si ceea ce faceti o sa fie mai frumos. Mai bine facut.
Pa, Serban si spor la treaba. Daca ai nevoie de un om la tine in agentie angajeaza-ma pe mine, te rog. Ca daca nu ma duc la DDB. Sa nu spui dupa aia ca nu ti-am zis. Am vazut ca si ei angajeaza. La DDB cum o fi? #3 in lume ca premii de retea. Si la LEO angajeaza, #5 la aceeasi categorie. Peste tot angajeaza. Si ma duc intr-o agentie sa stau si eu jos acolo. Altfel te ridici sa te duci la baie, sa faci pipi. Este?
Chiar.
De ce e tabu discutia cu angajarea? Vrea omul sa stie. Vreau sa stiu. Serban. Tu ce spui? La inceput de ce te-ai angajat? Eu m-as angaja maine daca mi-ar da cineva peste 1585.99 de euro pe luna. Si crezi ca nu o fac din pasiune? O fac tocmai din pasiune. Angajati-ma si pe mine. Va rog. Pe bune.
Si din pasiune am fost la eveniment. Si din pasiune il face cine il face. A chiar. Ceva m-a deranjat. Berea, prea scumpa. 60 000 carlsberg? Si mic. Si nici nu aveau rest aia de la bar. Ce smecheri erau ei. Pai in alte baruri mai pui inca ceva banuti si bei toata noaptea Guinness.
va urma
mihaianton
IQader Senior

Postby suculetz » Fri Apr 01, 2005 2:35 pm

Nashpa cele 2 fete care au reprezentat sponsorii Carlsberg si Absolut Vodca. Se miscau ca 2 manechine asezate pe o banda rulanta. Nici un zimbet, nici o expresie, nici o incercare de integrare in atmosfera. Pina ajungea microfonul la tine uitai intrebarea. Ati fi avut nevoie de 2 fete zglobii pe role...
suculetz
IQader

A doua editie. Si nu a fost (mai) bine

Postby Jynx » Fri Apr 01, 2005 2:58 pm

Hello!
Am fost la prima editie AdBreak. Iarna, frig si vant, lapovita. O seara urata in care cu greu ma putea convinge cineva sa ies in club sa socializez. Si totusi AdBreak a reusit sa ma convinga sa merg la eveniment, desi imi dadeam seama ca va fi doar un experiment care putea sa fie nereusit. Si totusi... atmosfera calda, emotii firesti ale prezentatorului, spoturi putine si haioase, invitati de exceptie (Naumovici, Botan, Manea, Grigorescu) care s-au comportat normal, au ras, au baut, au glumit si s-au intepat intre ei. Au raspuns la intrebarile din public (foarte putine) si au continuat cu explicatii pertinente. Plecand de la primul AdBreak am avut despre ce sa discut cu prietenii, ne-am amintit discutiile interlocutorilor, ne-am amintit spoturi.

A doua editie AdBreak. Locatie Kristal, doi sponsori de exceptie, lume multa, asteptari pe masura. Din pacate, impresia mea a fost aceea de superficialitate. S-a mers pe construirea imaginii, s-a facut mult PR dar s-a neglijat partea organizatorica si, mai ales, s-a neglijat continutul.
Am vazut 100 spoturi din care stiam in jur de 75, iar dintre cele 25 pe care nu le stiam, doar 5 mi-au atras atentia (printre care si celebrul Beaver pe care l-am vazut de 5 ori consecutiv... :shock: - apropo, se puteau face niste repetitii inainte).
Invitatii, apartinand agentiilor cu nume pompoase, au fost apatici sau au ocolit raspunsurile (si nici macar nu au facut acest lucru cu eleganta, ci au ajuns pe alte drumuri).
Poate ca sunt mai buni la scris decat la vorbit, poate au fost inhibati de distanta mare dintre ei si public (in Music Club invitatii au fost mai aproape de public) sau poate pur si simplu nu au putut sa ne captiveze.

Important este ce va fi. Pentru ca AdBreak 3 este decisiv. Vine dupa o editie mai putin reusita (ca sa nu zic nereusita) si toti vom fi foarte succeptibili. Dar sigur se poate face ceva bun. Avem incredere (inca). Hai Romania!
Jynx
IQader

Re: A doua editie. Si nu a fost (mai) bine

Postby sylk » Fri Apr 01, 2005 3:22 pm

Va salut Mihai, Viorel, IQads, si pe toti forumistii pasionati,

Mi-ar place sa merg la un interviu la Headvertising si sa vorbesc cu Serban in timp ce joc cu el o partida de tenis de masa.

Si atunci m-a plesnit ideea... oare se poate si altfel?
Se poate sa avem doi invitati de marca care sa raspunda la intrebarile din public in timp ce isi disputa o partida de biliard? Eventual la dublu. Doua agentii reprezentate de un copy si un art. Lupta in echipa.

Si da, fetele sa fie pe role, sa se plimbe de colo colo cu microfonul.
Si sa nu fie genul de modele dulci, vreau ceva alternativ, agresiv. Si sa fie muzica rock. Poate si o formatie care sa ne incante dupa? OCS, ca tot 3 dintre ei lucreaza in industre. Oricum, un eveniment care sa iasa din banal. Pentru ca publicitatea buna asta face.

Spunea Mihai aseara ca publicitatea trebuie sa fie viata. Si cata dreptate avea!

Imi pare rau ca am lipsit la apa de trandafiri. Mihai, sper ca nu a trebuit sa lasi lucrari acolo, ca plata. :P

Dar nu-i nimic. Ne vedem data viitoare. Si speram noi, cei care avem pasiunea in suflet, sa iasa mai bine, mai bine decat cele doua editii de pana acum la un loc! ;)
Ad astra per aspera
sylk
IQader Senior

ok

Postby viorel.copolovici » Fri Apr 01, 2005 3:59 pm

Mai stau putin, ma mai racesc, ma indepartez un pic de subiect si vin cu eventuale concluzii.
Pina atunci, promit sa inghit tot :D
crossover traieste
viorel.copolovici
IQader Senior

Postby serious sam » Fri Apr 01, 2005 10:00 pm

salut
eu sunt "omul in rosu"
mi s-a parut o idee supertare
eu am incercat sa fac reclama la www.traversatipeverde.ro un site ghost.
oricum viorel spunea la inceput ca atunci cand vrei sa te angajezi intr-o agentie tre sa fi creativ si sa ai un ghost
ce am facut eu a fost exact chestia asta. Mai creativ decat sa ii pui pe ad directori sa iti promita ca raspund la o intrebare pe care nici macar nu le-am pus-o a fost tare sa plusez si cu o reclama -un fel de spam-scopul meu a fost atins.
un taran care statea pe jos inconjurat de niste fete a inceput sa rada de mine ca si cum ce am facut eu nu a fost reusit.shame on him.
remember.this is only the beggining
serious sam
IQader

adbreak2

Postby alex01 » Fri Apr 01, 2005 10:03 pm

sal.
am participat pentru prima data la o editie de adbreak si drept sa spun mi-a lasat un gust amar in ceea ce priveste organizarea.
tehnica ce-si face de cap si invitati care sunt plictisiti teribil.cam asta am vazut eu si sincer ma asteptam la mai mult.in rest spoturile mi s-au parut marea majoritate bune,.unele chiar geniale.
sper ca la editia viitoare invitatii sa aiba alta atitudine si totul sa se desfasoare intr-o atmosfera mai placuta.doar e vorba de umor fratilor.
ura
alex01
prima luare de cuvant

Next

Return to AdBreak