Parteneri

Reload Film
SMARK
IQads foloseste serviciile Zelist Monitor

Re: curiozitate

Postby Dragos Iliescu » Sat Apr 23, 2005 2:19 pm

premiatu wrote:Chiar. Mai mult o curiozitate, decat o intrebare. Exista festival de premii pentru firmele de cercetare? Cea mai tare cercetare, cel mai misto intstrument de cercetare folosit nush...ceva. :) Un soi de Cannes al cercetarilor? Sau macar un Ad'or, AdPrint ceva...

Si pentru fiecare dintre invitati. Care a fost cel mai mare challenge pe care l-ati avut de cand lucrati in cercetare? Adica fiecare cu proiectul lui. Care v-a pus in dificultate si in ce a constat? Asa...pe scurt.

Nu, nu exista festival cu premii. Mai in gluma, mai in gluma :) festivalele sunt pentru publicitari, care sunt incununati in marea lor parte de dorinta de a fi admirati si de a-si etala munca. Munca lor si este facuta, de fapt, pentru a fi privita, admirata, iubita, criticata. Cercetarea este altfel, mult altfel, desi este facuta de multe ori pentru publicitate. Este o prostie sa pui un contract de cnfidentialitate pe outputul muncii unei agentii de publicitate, pe cand la cercetare este o cutuma. Deseori contractele de confidentialitate sunt mai voluminoase decat contractul de cercetare propriu-zis. Ma indoiesc ca in acest sens ar fi posibil sa etalam intreaga munca la un proiect unui juriu - oricare ar fi el.

In plus, munca nu este cu adevarat creativa, in sensul in care, desi ti se cer solutii creative, nu poti sa te misti in afara normelor metodologiei, care sunt deseori destul de stricte.

Instrumente creative :)) aici ne laudam cu unele dintre cele mai creative abordari de pe piata, este adevarat, dar chiar si ele sunt de fapt clasice in metodologie - nu sunt "inventate" de noi in sensul in care o reclama este "inventata" de creativ.

Cred ca situatia asta semnifica lipsa de speranta pentru o jurizare si un concurs ind e-ale research-ului ...
Dragos Iliescu
INVITAT SPECIAL

Ajutor

Postby ramodi » Sat Apr 23, 2005 8:18 pm

Dragi prieteni,

primesc des newsletter de pe acest site ... numai ca nu aratati niciodata reclame despre medicamente ....

Cine ma paote ajuta cu ideei pt un spot pt medicamente...

multumesc!

RDS
ramodi
IQader

Postby eatdaworm » Sun Apr 24, 2005 10:38 am

nimeni
s-a facut un studiu la scara planetara de unde reiesea ca nu exista idei pentru advertizarea medicamentelor
vlad
te sfatuiesc sa scazi preturile cu 40%, 19% imi dai mie ca ti-am dat superba idee iar tu ramai cu 41 la suta. That's quickthinking guys
I hustle people for money to buy a McDonalds BigMac while you visit Seichelles and enjoy your pina colada
eatdaworm
IQader Senior

hehe!

Postby premiatu » Sun Apr 24, 2005 10:56 am

Genul asta de cercetari mi-ar placea sa vad in Romania

http://www.creativematch.co.uk/viewNews/?90924 :)
premiatu
IQader

comportamentul consumatorului

Postby pd1996 » Sun Apr 24, 2005 11:56 pm

Salutare.
Am o serie de intrebari legate de psihologia consumatorului.
Sunt studenta la sociologie si tema lucrarii mele de licenta este comportamentul consumatorului. M-am focalizat pe sursele de informatie folosite de consumator in procesul decizional de cumparare.
Ca sursa noua de informare, neexistenta inca pe piata romaneasca, m-am gandit la modelul nemtesc elaborat de Stiftung Warentest. Insa ceea ce am vazut e produsul lor final, adica un etalon cu variabilele sehr gut, gut, befriedigend etc.atasat produselor in urma testarii. Ceea ce ma intereseaza e cum au ajuns ei la astfel de rezultate.
Pentru ca nu am acces la astfel de informatii m-am gandit sa elaborez eu un model prin care sa acord stelute( de la 5 la 1 steluta) sub forma de etalon, in functie de:
-calitatea tehnologiei folosite la fabricarea produsului X
-calitatea produsului perceputa de consumatori, evaluata in urma studiilor de piata
-raportul calitate-pret
-volumul de vanzari in luna precedenta
-ingredientele folosite (in cazul produselor alimentare)
M-am gandit la aceste 5 caracteristici in ideea ca asta l-ar interesa pe client si informatiile astea l-ar ajuta.
Ipoteza mea este ca un consumator fie nu are timp, fie nu are interes sau capacitate de a selecta toate informatiile de genul asta pentru a putea lua o decizie corecta de cumparare. Astfel un etalon cu toate aceste informatii l-ar ajuta sa departajeze produsele din aceasi gama in fata raftului si cu siguranta in sursa de informatie.
In cercetare le voi prezenta subiectilor cinci tipuri de ciocolata de pe piata romaneasca fiecare avand un nr de stelute de la 1 la 5. In prezentare spun pe ce criterii s-au atribuit stelute si le cer sa decida ce produs va cumpara. Produsele vor fi alese la diferente mici de pret pentru a nu influenta in decizie.
Unii subiecti vor primi produse cu 5 stale,care intr-adevar sunt in fruntea clasamentului pe piata reala, iar altii vor avea la aceste produse 1,2 stelute. Compar rezultatele cu preferintele consumatorilor care nu primesc etaloane si vad daca se observa schimbare.De ex. daca Poiana e pe primul loc pe piata si consumatorii care au de ales poiana cu 1,2 sau 3 stelute o pun tot pe primul loc in alegerea lor atunci informatia etalonului nu le influenteaza decizia.
Am facut aceasta prezentare mai lunga pentru a va introduce in tema lucrarii.
Intrebarea mea este: "la ce argumente este sensibil consumatorul?" (la pret, la calitate, la preferintele celorlalti...?) Adica pe baza la ce aracteristici sa justific eu stelutele, atfel incat consumatorul sa foloseasca etalonul de pe produs?
Credeti ca prin cercearea propusa am sa obtin rezultatele asteptate? Un astfel de etalon il va ghida pe consumator in decizia de cumparare?
O ultima rugaminte este, in masura in care se poate, sa-mi trimiteti bibliografie pe aceasta tema.
Astept cu interes raspunsul vostru si va multumesc.
pd1996
prima luare de cuvant

Postby ramodi » Mon Apr 25, 2005 10:37 am

multumesc pt rapsuns ... dar nu cred ca daca scad preturile se mai renteaza sa vind medicamentul...dar mersi pt sugestie

RDS

eatdaworm wrote:nimeni
s-a facut un studiu la scara planetara de unde reiesea ca nu exista idei pentru advertizarea medicamentelor
vlad
te sfatuiesc sa scazi preturile cu 40%, 19% imi dai mie ca ti-am dat superba idee iar tu ramai cu 41 la suta. That's quickthinking guys
ramodi
IQader

Postby eatdaworm » Tue Apr 26, 2005 5:57 am

always tryin to help a brother in need
vlad
give more and you will recive less
I hustle people for money to buy a McDonalds BigMac while you visit Seichelles and enjoy your pina colada
eatdaworm
IQader Senior

Final

Postby IQads » Wed Apr 27, 2005 6:15 am

Dragi prieteni,

Astazi se incheie oficial discutia noastra alaturi de D&D Research. "Off-the-record" forumul va mai ramane (ca si pana acum) deschis o scurta perioada pentru cei care nu au apucat inca sa puna intrebari.

In numele intregii echipe IQads.ro, multumesc invitatilor pentru raspunsurile oferite si pentru ca au acceptat invitatia noastra. Multumesc Dan, Dragos, Vlad si Cosmin. Sper sa acceptati invitatiile noastre si pe viitor.

De asemenea, multumesc celor care au adresat intrebari.

Costin
IQads.ro

PS - sunteti asteptati cu totii Joi, 28 aprilie, ora 19.30, in Club Escape, la AdBreak, editia a III-a. Despre noul concept la
http://www.iqads.ro/stire_662/AdBreak_3 ... a_joi.html
IQads
adminu'

Previous

Return to Invitati Speciali