Parteneri

Reload Film
Realitatea.net
IQads foloseste serviciile Zelist Monitor

Postby mihaicoliban » Tue Jun 13, 2006 3:36 pm

e un subiect prea vast si prea mare pentru acets forum, sincer. recunosc ca am ca pierdut contactul cu partea de BTL, de vreun an-doi. dar imi amintesc de cateva chestii tari facute pe la IMP (beteleul lui D'Arcy). vad ca au cam scazut bugetele si s-a aglomerat piata.
conceptul 360 e depasit. nu mai e eficient sa acoperi cantitativ, trebuie sa-ti selectezi cu grija mediile, in functie de public si sa-l asaltezi pe consumator unde-i e mai greu, adica unde e mai receptiv la mesaj. cred ca 360 va fi ocolit cu dibacie de cei care vor investitii eficiente, la fel cum ocolesc elevii smecheri cursurile unui profesor bun dar batran, la care adormi, indiferent cat e de interesant ce zice.

romanitza wrote:Si asta din capitolul nu vreau sa fiu mai prejos si colega mea "de suferinta" sa mi-o ia inainte, uite ca mai trag si eu din tun cateva intrebari:
- cand o sa vedem media neconventionale cu adevarat relevante si in Romania?
- care ar fi ina cest sens cel mai bun exemplu de pana acum?
- se tot bate fierul pe campaniile de 360 de grade. de ce merge asa greu in Romania?
R.
mihaicoliban
INVITAT SPECIAL

Postby romanitza » Tue Jun 13, 2006 3:42 pm

pai sa il dezbatem mai pe larg. ai vreo sugestie?:)
romanitza
IQader

Re: tot eu..

Postby mihaicoliban » Tue Jun 13, 2006 3:43 pm

1. ca-n facultate. putini 10, dar in momentele esentiale. multi 7
2. da, doua. Rai de Murfatlar e una. nu prea a vandut, din cate stiu. cealalta nu s-a publicat niciodata, pentru ca nu s-a mai lansat produsul. dar eu tot mai sper...
3. ar fi frumos sa fie un tip de BTL vizionar pentru Romania. din pacate (sau din fericire, pentru multi) la noi, tot ATL-ul...

coroziv wrote:din nou,eu...sper sa nu va stresez prea tare
1. intr-un cuvant, ce nota v-ati da ca publicitar?
2. ati facut vreo campanie exact asa cum ati vrut? care? a fost si eficienta?(vrem date...!!!)
3. daca ati face o agentie de publicitate pe ce anume v-ati concentra? care e directia cea mai ok, din punctul dvs. de vedere? care ar fi suportul media cel mai bun in viitor?
mihaicoliban
INVITAT SPECIAL

cal-up

Postby bizartist » Tue Jun 13, 2006 3:45 pm

inteleg indirect ca d'arcy era la sufletul dvs(poate gresesc)
ce avea d'arcy(sa respectam raposatul) si ce nu are lowe?- sa fim justitiari. invers?
are lowe forta de orgoliu sau pozitia financiara asemeni leo burnett sa isi selecteze pe alocuri clientii?
CARE E CEL MAI TARE ART DIRECTOR DIN PARCARE?
CREDETI IN VREUN DUH? DE CE?
(S-A FACUT 17)
bizartist
IQader

Postby mihaicoliban » Tue Jun 13, 2006 3:47 pm

ma tem ca unele intrebari, altfel interesante, imi depasesc gradul de cunoastere a pietei media...

ZOOMfest wrote:Buna ziua!

1) Exista media neconventionala in Romania?
2) Cand credeti ca agentiile si clientii vor fi deschisi si catre altceva decat publicitatea clasica?
3) Chiar numai GRP-ii si TRP-ii conteaza?
4) Latura calitativa a expunerii nici nu este bagata in seama, poate si pentru ca dpdv al productiei nu este tocmai asa cum trebuie?
5) Din cate stiu eu, la ora actuala, exista o singura televiziune care are niste oameni care se ocupa de ceea ce ei numesc...non spot sau non traditional revenue. stiti care e aceea?

multumesc si promit ca revin
mihaicoliban
INVITAT SPECIAL

Re: cal-up

Postby Isotopic » Tue Jun 13, 2006 3:53 pm

bizartist wrote:CARE E CEL MAI TARE ART DIRECTOR DIN PARCARE?

Iti garantez ca cel mai bun art director nu e fraier sa lucreze intr-o agentie. De multe ori, freelancing-ul e mult mai profitabil atat ca recompensa financiara cat si ca satisfactie personala.
Last edited by Isotopic on Tue Jun 13, 2006 3:55 pm, edited 1 time in total.
Isotopic
IQader

Postby ZOOMfest » Tue Jun 13, 2006 3:54 pm

pai atunci propun celor ce se ocupa de acest site si de adbreak sa organizeze o intalnire, eventual o editie de adbreak, in care sa se discute despre media neconventionala si despre tot ce se poate face "altfel" in publicitatea romaneasca.
ce ziceti? ar fi interesant?

astept un semn de la voi pt a demara discutiile cu organizatorii.

multumesc:)
ZOOMfest
IQader

Postby mihaicoliban » Tue Jun 13, 2006 3:55 pm

buna ziua!
mi s-a parut mai buna editia de anul trecut (la altele nu am participat)
anul asta au fost foarte multe echipe slabe, prea multe, la preselectie. si unele dintre prezentarile finale au fost ridicole. am remarcat, totusi, echipele de pe locurile 1 si 2.
am vazut unele personaje interesante acolo - cateva prezentatoare de exceptie, o idee buna, umor sincer si simplu. din pacate, nu pot lua o echipa intreaga...

dan_cretul wrote:buna ziua Mihai !

Cateva cuvinte despre editia olimpiadelor comunicarii din acest an ?

Daca ati remarcat la editia din anul acesta pe cineva indeajuns de creativ incat sa vreti sa-l inrolati in echipa LOWE?

Dan .
mihaicoliban
INVITAT SPECIAL

Postby mihaicoliban » Tue Jun 13, 2006 3:56 pm

l-as lasa la client service sau la PR
la creatie, mi-ar fi teama sa nu-l muste cineva... :)

eatdaworm wrote:ti-ai lasa copilul la o agentie?
mihaicoliban
INVITAT SPECIAL

Re: Lowe?

Postby me_sibiu » Tue Jun 13, 2006 4:03 pm

Am incercat sa raspund pe private, dar nu a ajuns la d-voastra. Asa ca, va raspund public :)

va multumesc pentru raspuns, si pt ca m-ati "intors" intrebarea, va argumentez si eu...

Am urmarit evolutia Lowe si desi agentia are multi ani de existenta pe piata (asta in conditiile vechimii pietei de publicitate din romania), nu mi se pare o agentie foarte creativa, si nici nu mi se pare ca este condusa de o mana forte. in acest context, ma uit totusi la rezultatele din ultimii ani si inclin sa cred ca agentia s-a ridicat in ultima vreme. Si totusi, chiar daca rezultatele mi se par bune, vreau mai mult. nu doar de la Lowe, ci si de la celelalte agentii. Dar pentru ca d-voastra sunteti reprezentantul Lowe in aceasta discutie, ma rezum la Lowe.

Ca sa pun cartile si mai pe fatza, mi-as dori ca Lowe sa intre "in prima liga", insa nu cred ca o va face prea curand. Si urmarind ce ati facut d-voastra, mi-ar placea sa ajungeti la o agentie in care sa puteti face mai mult...

este doar o parere... sper ca nu va deranjeaza franchetea mea.
me

mihaicoliban wrote:mai de genul Leo... e doar Leo. am lucrat in Burnett mai bine de un an, ba chiar am vrut sa ma intorc acolo, dupa 1 an de D'Arcy. am renuntat, insa, intr-un mod care nu mi-a lasat o poarta deschisa. asta e valabil, din pacate, si pentru alte oferte pe care le-am primit de-a lungul timpului. imi cer scuze aici, oficial.
vreau sa zic ca, dupa niste ani de umblat prin agentii, pragmatic vorbind, lista se scurteaza.
nu inseamna ca n-am gasit o agentie mai buna decat Lowe, pur si simplu "nivelul meu de creativitate" a fost considerat potrivit pentru agentie, la acea vreme. iar eu am vazut Lowe ca pe un loc care are nevoie de o alta viziune. nimereala, ce sa-i faci.
insa ceea ce ziceti suna bine pentru mine si rau pentru Lowe, lucru cu care nu sunt de acord, pentru ca inca mai cred ca oamenii fac locul.
m-ar interesa sa aflu motivele care au generat intrebarea, oricum.

me_sibiu wrote:Domnule Coliban

Am si eu o nelamurire... de ce ati ales Lowe si nu o agentie mai... de genul Leo Burnett? Nu de alta, dar avand in vedere nivelul d-voastra de creativitate, nu credeti ca ati face casa buna cu o alta agentie?

Va multumesc
me_sibiu
IQader

PreviousNext

Return to Invitati Speciali