Parteneri

Reload Film
SMARK
IQads foloseste serviciile Zelist Monitor

Re: cal-up

Postby bizartist » Tue Jun 13, 2006 5:56 pm

dealtfel nici nu e greu sa observi, atarna destul de mult si profilul directorului de creatie, dar, decisiv, oamenii fac meciu
as fi fost subiectiv sa zic de GAV:D
leo nu stiu pe ce pune accentul, dar pe art direction nu prea. nu.

Isotopic wrote:
bizartist wrote:am intrebat cu tenta asta de exagerare, dar sunt sigur ca intelegi.
ai reactionat repede la asta
tu esti freelancer.
vorbind despre agentii?
sunt agentii care stau mai bine decat altele la capitolu ardirecting, vezi lowe, si altele care stau mai bine la capitolu copiraiting(vezi headz). mai bine decat ce?
sa zicem ca sunt mijloacele de expresie mai puternice in cele doua tabere. cuvinte si imagini.
si chestia asta se vede uneori din afara.
Isotopic wrote:
bizartist wrote:CARE E CEL MAI TARE ART DIRECTOR DIN PARCARE?

Iti garantez ca cel mai bun art director nu e fraier sa lucreze intr-o agentie. De multe ori, freelancing-ul e mult mai profitabil atat ca recompensa financiara cat si ca satisfactie personala.

Nu am zis ca e universal valabil. De obicei, cei care lucreaza pe cont propriu au trecut prin multe agentii, au foarte multa experienta, cunosc o groaza de clienti s.a.m.d

Daca as fi pe cont propriu cred ca cea mai buna optiune ar fi un butic de creatie format din maxim 4-5 oameni.

Lowe intr-adevar are niste lucrari foarte bune pe parte de art. Nu am inteles insa care e treaba cu headz. Degeaba sunt buni daca se incapataneaza sa fie elitisti. Pe parte de copy as mai aminti GAV. Depinde de abordare. Spre exemplu la Leo se pune mai mult accentul pe fotografie sau cel putin asa consider dupa toate printurile pe care le-am vazut
bizartist
IQader

without losing your soul

Postby bizartist » Wed Jun 14, 2006 9:37 am

ziceati mai sus intr-un mesaj ca principii similare artei(ca si exprimare) regasim in munca de art director.
domnul serban alexandrescu, cu o modestie usor exagerata spunea ca daca vrei sa fii artist, sa stai acasa, sa-ti vezi de nebuniile tale
sa fii art director e trafic de informatie, sau poti sa te mai si exprimi, sub presiunea factorilor:client, patron, director de creatie, client service? e chestie ce tine de individ? de circumstanta?
bizartist
IQader

Postby sylk » Wed Jun 14, 2006 10:06 am

Hmm.. eu am primit newsletter-ul de abia de dimineata...
Sa inteleg ca discutia a fost doar ieri, sau se continua?
Ca imi stau pe limba ceva intrebari. :P
Ad astra per aspera
sylk
IQader Senior

multam

Postby IQads » Wed Jun 14, 2006 12:44 pm

zicem cu ceva intarziere mersi Mihai.
mersi de amabilitate pentru aceasta discutie.

ne vedem curand. suntem in zona.

PS: silk, ia-ti un mail mai rapid ;)
IQads
adminu'

Re: multam

Postby sylk » Wed Jun 14, 2006 1:17 pm

Suspectez ca am fost sabotat. 8)

In orice caz, dupa ce am citit tot ce s-a scris, cel mai mult mi-a placut raspunsul la intrebarea lui Marian - ce cauti la un creativ pe care-l vrei in echipa: constiinta ca nici efort nu e prea mare pentru a face un lucru de care sa fii mandru.

Aceasta constiinta as vrea sa o vad la cat mai multi creativi!
Ad astra per aspera
sylk
IQader Senior

Postby mihaicoliban » Thu Jun 15, 2006 4:39 pm

salut si scuze ca am sarit, din greseala, peste intrebarile tale
raspunsul corect este "pe patronul care crede ca publicul va gandi exact ca el". din pacate, fiecare produs publicitar e, intr-o masura mai mica sau mai mare, o suma de compromisuri. cand incepi sa faci un spot, fiecare are in cap o viziune personala. creatia il vede dupa standardele directorului de creatie, clientul nu-l vede mai departe de cel mai bun spot pe care l-a facut pana atunci, regizorul il vede si el cat il duce mintea sau experienta.
ideal ar fi ca toti sa fie o echipa, cu acelasi standard si ala sa fie cannes-ul. nu din snobism ci din respect pentru competenta oamenilor care premiaza lucrarile acolo si pentru ca presupunem din oficiu ca originalitatea relevanta spusa cui trebuie va vinde.
dar nu e asa. fiecare proces de genul asta e un lung sir de vanzari. amarata de idee trebuie vanduta accountului, clientului, sefului clientului, producatorului, regizorului, pana si editorului, actorului principal, ca sa joace mai cu foc sau mai stiu eu cui mai intervine in proces. sunt rare si fericite cazurile in care agentia si clientul sunt realmente o echipa si nu mai conteaza cine a avut ideea, totul e sa folosesti cei mai tari profesionisti pentru a o executa la maximum.
eu cred ca, la noi, publicul e si judecator si cobai. lui trebuie sa-i vindem, el ne evalueaza treaba cumparand sau nu dar, de cele mai multe ori primeste doar ce-i dam noi, subiectivi si orgoliosi, si cumpara de nevoie, dupa pret sau impulsiv.
deci e mai putin important cui vinde agentia, cat timp toata lumea realizeaza ca exista Cumparatorul. cred ca e mult mai important ce vinzi. cum arata produsul creativ, ala pe care-l vede o tara intreaga, cu numele tau pe el.

titiyo wrote:Salutare ! Cu grija as dori sa intreb care este sursa de inspiratie pentru creatile tale ?. Defapt nu asta este intrebarea la care doresc un raspuns ci mai degraba urmatoare, cu privire la "cui vinde agentia de publicitate ? "
- Toata lumea va zice "cum adica, cui vinde" ?
-...simpl, sa dau un exemplu simplu, un client doreste un spot (creatie si realizare), pac sare agentia cu idei geniale, pune la bataie cei mai buni regizori tine cont de targetul spotului, audienta, varsta, stilul de viata al consumatorului ..ce sa mai ca la carte! Dupa zile de negocieri si sesiuni se ajunge la forma finala.
In sfarsit prezentarea spotului final se face intr-un cadru select plin de umor si voie buna.
Intrebarea mea este, pe cine trebuie defapt sa convinga:
- Pe patronul firmei care bate cu pumnul in masa ca vrea verde si zburatoare ?
sau
- Publicul care nu tine cont de parerea personala a unui patron ?
mihaicoliban
INVITAT SPECIAL

Previous

Return to Invitati Speciali