Parteneri

Monopoly Media ( ZOOM )
IQads foloseste serviciile Zelist Monitor

LOWE. Discutie cu Mihai Coliban

Postby IQads » Mon Jun 12, 2006 11:57 am

Dragi prieteni,

Saptamana aceasta forumul IQads va rezerva o surpriza, revenirea invitatilor speciali. Mihai Coliban, Creative Director la Lowe & Partners, una dintre agentiile revelatie ale editiei Ad’Or din acest an, va raspunde live la intrebarile voastre marti intre orele 15.00 si 17.00. Lowe & Partners este una dintre agentiile de top de publicitate din Romania, care s-a remarcat in acest an prin lucrari pentru DaKino si Timisoreana. Ca o recunoastere a cresterii agentiei din ultima perioada, Mihai Coliban va face parte din juriul festivalului de publicitate Golden Drum de la Portoroz.

Puteti trimite inca de pe acum intrebarile, cat si in restul saptamanii, si aveti raspunsurile asigurate.
IQads
adminu'

intrebari pentru Coliban

Postby mamaia1932 » Tue Jun 13, 2006 8:20 am

Domnule Coliban,
felicitari pentru rezultatele Ad'Or. asa cum ati si declarart insa " multe nominalizari dar nu destule premii".
dau si cu intrebari. uitati aici ;)

ce legatura e intre arhitectura si publicitate? e la fel de meticuloasa?

ce loc credeti ca ocupa LOWE intre agentiile din Romania?

care este cea mai buna creatie LOWE a carei coordonare ati facut-o?
mamaia1932
prima luare de cuvant

"criminalitatea" publicitara

Postby Filmnotic » Tue Jun 13, 2006 10:03 am

Stimate domnule Coliban
Scuzati-mi indrazneala de a posta o astfel de intrebare, dar fiind un neofit in domeniul publicitatii, am destule nelamuriri in acest sens. Cum se pot proteja ideile de campanii/clipuri sau scenarii impotriva furtului? Concurenta este acerba, iar o idee buna e greu de gasit. Insa cand aceasta apare ori este copiata grosolan ori este furata si pusa in practica de oamenii fara talent dar care conduc o agentie. Acest lucru nu se intampla intotdeauna, insa exceptiile exista.
Va multumesc
Radu Constantin
Filmnotic
IQader

Postby DanteIgor » Tue Jun 13, 2006 10:04 am

Draga directore,

Conceptul de prostie in sens nonpatologic ar putea vinde? si daca DA , cui?
Un produs umanizat ca strategie advertise ar mai multe sanse decat dezvaluirea altor calitati?
Ce ma fac daca devin bogat?
http://www.igorcreation.blogspot.com/
DanteIgor
IQader Senior

Postby EugenS » Tue Jun 13, 2006 10:06 am

Care sunt obiectivele LOWE in ceea ce priveste festivalurile, in general, si ad'or-ul, in particular, pentru anii viitori? Cat de mult (mai) inseamna ad'or-ul pentru creativii autohtoni in conditiile in care multe agentii recunoscute ca fiind foarte creative au decis sa nu mai participe la ad'or? multumesc.
EugenS
IQader Senior

Postby Isotopic » Tue Jun 13, 2006 10:30 am

1. Ce parere aveti despre Prigat "Mai mult fruct mai multa energie" ? Argumentati. 20 puncte

2. In ce agentie v-ar placea sa lucrati daca alegerea v-ar apartine ? (Lowe este exclusa. Nu trebuie sa fie neaparat de pe plan local) 10 puncte

3. De ce arhitectura si nu arte plastice ? 20 puncte

4. Imagoo. Hartie folosita inutil/glumite/refulari pt inside-eri sau lectura obligatorie ? 20 puncte

5. Ad'Or. Motiv de mandrie sau one night stand ? 10 puncte

6. Cea mai arzatoare dorinta, sincer ? 20 puncte

0 din oficiu
Isotopic
IQader

intrbari - Mihai

Postby marianX » Tue Jun 13, 2006 11:38 am

la ultima editie adbreak ai fost intrebat din sala la ce agentie ai lucra daca ai pleca de la LOWE si ai ocolit raspunsul. spune acum ca nu ne vede nimeni :)

si 2. Leo sau McCann? Botan sau Naumovici ? Campania Dorna sau Campania Prigat?
( preferintele tale ).

3. Ce cauti la un creativ pe care-l vrei in echipa? ce calitati tre sa aiba?

4. care e gradul de multumire referitor la campaniile Timisoarena?

5. pentru ce branduri din Romania ti-ar placea sa lucrezi?

6. Ce campanie facuta de alte agentie esti convins ca ar fi iesit mai bine la LOWE.

7. Ce campanie facuta de alta agentie iti place cel mai mult?

8. LOWE la Ad'Or 2007 ? pronostic.

9. participati la Golden Drum? ce lucrari din portofoliul vostru crezi ca au sanse de premiu?

10. Cannes. vreo speranta la Cannes in urmatorii 5 ani?
marianX
IQader Senior

Postby bazbuzuc » Tue Jun 13, 2006 12:00 pm

referitor la Timiosreana - probabil brandul care reprezinta cel mai ca si business pentru LOWE.

din ce cauze ati avut dpdv al cretiei o f mica consecventa?
ultimul spot, cel cu asediu, e clar diferit de cele filmate in baruri, gasca de prieteni, etc?

pare ca Timisoareana in ultima campanie are alte valori.
e o repozitionare? se urmareste trecere intr-un segment superior?
bazbuzuc
prima luare de cuvant

Re: intrebari pentru Coliban

Postby mihaicoliban » Tue Jun 13, 2006 12:22 pm

buna ziua, multumesc pt felicitari

despre legatura dintre arhitectura si publicitate am mai vorbit pe iqads, dar nu conteaza. ce e foarte bine la facultatea de arhitectura e ca te pune sa practici multe feluri de expresie vizuala si te invata sa vrei sa cunosti omul pentru care lucrezi. e mai putin bine ca nu are aproape deloc a face cu scrisul sau verbalizareal. dar inveti sa coordonezi oameni si clienti. deci arhitectul pare o combinatie perfecta intre creativ, strateg si client.

creativ, locul de la ad'or. ca agentie cred ca e ceva mai jos.

evident, campania Dakino

mamaia1932 wrote:Domnule Coliban,
felicitari pentru rezultatele Ad'Or. asa cum ati si declarart insa " multe nominalizari dar nu destule premii".
dau si cu intrebari. uitati aici ;)

ce legatura e intre arhitectura si publicitate? e la fel de meticuloasa?

ce loc credeti ca ocupa LOWE intre agentiile din Romania?

care este cea mai buna creatie LOWE a carei coordonare ati facut-o?
mihaicoliban
INVITAT SPECIAL

Re: "criminalitatea" publicitara

Postby mihaicoliban » Tue Jun 13, 2006 12:31 pm

orice creatie care incape pe o foaie de hartie se poate inregistra la OSIM. in Romania nu exista reflexul asta, de a inregistra tot, in scop de protectie. am avut un client care s-a trezit ca ii inregistrase concurenta sloganul si n-a mai putut sa-l foloseasca. e si vina agentiei, dar si al departamentului legal al clientului.
de curiozitate, domnule Radu Constantin, va referiti la o campanie anume?

Filmnotic wrote:Stimate domnule Coliban
Scuzati-mi indrazneala de a posta o astfel de intrebare, dar fiind un neofit in domeniul publicitatii, am destule nelamuriri in acest sens. Cum se pot proteja ideile de campanii/clipuri sau scenarii impotriva furtului? Concurenta este acerba, iar o idee buna e greu de gasit. Insa cand aceasta apare ori este copiata grosolan ori este furata si pusa in practica de oamenii fara talent dar care conduc o agentie. Acest lucru nu se intampla intotdeauna, insa exceptiile exista.
Va multumesc
Radu Constantin
mihaicoliban
INVITAT SPECIAL

Next

Return to Invitati Speciali