Parteneri

MONEY.ro
IQads foloseste serviciile Zelist Monitor

Re: Imaginea

Postby bluesparkle » Fri Nov 21, 2008 3:35 pm

Ovidiu Bufnila wrote:Imaginea a devenit cuvantul e ordine in noua lume. Sigur ca putem sa flecarim in fel si chip la seviciu, la negocieri, pe chat, la snack bar cu prietenii. Sigur ca firmele cheltuiesc bani grei pe campaniile lor de comunicare. Dar fiecare cuvant al nostru ar trebui sa fie cuprins intr-o strategie de comunicare eficienta pentru a avea succes. Nu intotdeauna avem strategiile potrivite. Nu intotdeauna identificam sau interpretam corect o problema de comunicare. Uneori nu ne intelegem unii cu altii. Uneori firma noastra are probleme insolubile si noi nu banuim ca s-a intamplat asta pentru ca cineva din firma a transmis un mesaj gresit publicului nostru. Lucrurile se schimba rapid. S-au schimbat semnele comunicarii, timpul comunicarii e altul, avem alte viteze ale trairii. Nu toata lumea stie sa comunice. Unii isi imagineaza ca o fac dar de fapt nu spun nimic interesant, important. Companiile rateaza adeseori comunicarea cu cleintii lor iar lumea politica trimite catre electorat mesaje confuze. Oamenii de afaceri, managerii, oameni politici, institutiile, firmele, organizatiile gresesc de multe ori atunci cand vine vorba sa comunice simplu, convingator, realist. Dar nu e chiar o catastrofa! Chiar daca de cele mai multe ori comunicarea inteligenta nu e totuna cu limbajul simplu, exista ceva dincolo de cuvinte care ne ambitioneaza si ne motiveaza. Poate ca este, de ce nu, un pic de magie!

incerci sa ne spui sa citim carti de dezvoltare personala? sa dezvoltam subiectul brandingului personal? sa citim coeljo? sau ne anunti subtil ca lansezi o carte despre eficienta in comunicare? .....sau e doar asa un gand de-al tau

eu chiar nu am inteles care e intrebarea.
bluesparkle
IQader

Postby Ovidiu Bufnila » Tue Dec 23, 2008 1:46 pm

bluesparkle, vorbeam si eu asa...nu-s important...nu ma lua in seama...
Sarbatori fericite!
Ovidiu Bufnila
IQader Senior

Re: Imaginea

Postby Musiu » Thu Jan 08, 2009 8:18 am

bluesparkle wrote:
Ovidiu Bufnila wrote:Imaginea a devenit cuvantul e ordine in noua lume. Sigur ca putem sa flecarim in fel si chip la seviciu, la negocieri, pe chat, la snack bar cu prietenii. Sigur ca firmele cheltuiesc bani grei pe campaniile lor de comunicare. Dar fiecare cuvant al nostru ar trebui sa fie cuprins intr-o strategie de comunicare eficienta pentru a avea succes. Nu intotdeauna avem strategiile potrivite. Nu intotdeauna identificam sau interpretam corect o problema de comunicare. Uneori nu ne intelegem unii cu altii. Uneori firma noastra are probleme insolubile si noi nu banuim ca s-a intamplat asta pentru ca cineva din firma a transmis un mesaj gresit publicului nostru. Lucrurile se schimba rapid. S-au schimbat semnele comunicarii, timpul comunicarii e altul, avem alte viteze ale trairii. Nu toata lumea stie sa comunice. Unii isi imagineaza ca o fac dar de fapt nu spun nimic interesant, important. Companiile rateaza adeseori comunicarea cu cleintii lor iar lumea politica trimite catre electorat mesaje confuze. Oamenii de afaceri, managerii, oameni politici, institutiile, firmele, organizatiile gresesc de multe ori atunci cand vine vorba sa comunice simplu, convingator, realist. Dar nu e chiar o catastrofa! Chiar daca de cele mai multe ori comunicarea inteligenta nu e totuna cu limbajul simplu, exista ceva dincolo de cuvinte care ne ambitioneaza si ne motiveaza. Poate ca este, de ce nu, un pic de magie!

incerci sa ne spui sa citim carti de dezvoltare personala? sa dezvoltam subiectul brandingului personal? sa citim coeljo? sau ne anunti subtil ca lansezi o carte despre eficienta in comunicare? .....sau e doar asa un gand de-al tau

eu chiar nu am inteles care e intrebarea.

Ce procent de sinceritate trebuie sa aiba comunicarea pentru a-si atinge subiectii?
De ce nu se pune accent pe strategie inainte de a crea un concept?
De ce intotdeauna se adapteaza/incropeste strategia de comunicare in functie de idee, de realizare si de buget? De ce nu se propune in primul rand o strategie corerenta clientului pentru ca acesta sa vada in perspectiva (macar ideatic) dezvoltarea companiei lui? Si apoi, oare este clientul dispus sa faca compromisuri? este dispus sa urmareasca intocmai planul de comunicare?

Sunt multe intrebari, nu? :D

P.S. Astept publicarea cartii
Musiu
IQader

Postby Ovidiu Bufnila » Sun Jan 11, 2009 7:08 pm

Uuups, nu scriu nici o carte, sunt destule pe piata, le-au scris altii. Multumesc Musiu de intrebare. Pe mine ma intereseaza turbulentele imagologice, razboaiele de imagine, marketingul revolutionar, waving publicity, waving advertising, waving PR, waving media...
:roll:
Ovidiu Bufnila
IQader Senior

Postby dacu » Wed Jan 14, 2009 9:43 am

:lol:
adica cam tot ce nu se prea intimpla pe aici...
. . .
dacu
IQader Senior

Postby Ovidiu Bufnila » Sat Jan 17, 2009 11:04 am

Forumurile se valuresc acum. In Era Complexitatii toti suntem cumva valuriti. Outdoor-ul este si ele, de exemplu, un MV, un model de valurire extrem de interesant.
:shock:
uraganul wrote:...si vrei cumva raspuns pe forum?
Ovidiu Bufnila
IQader Senior

Postby Ovidiu Bufnila » Sun Jan 18, 2009 11:34 am

Dar Publicitatea încotro? Pe panourile din wc-urile restaurantelor, in wc-urile de la mall sau supermarket. Profitabila, fara indoiala. Un client m-a intrebat daca sa-si faca reclama in felul asta sau nu. Putem sa ne facem reclama pe orice fel de suport si in orice fel de locatie, i-am zis eu. Numai ca trebuie sa stim cu sfintenie Principiul Adecvarii. Daca nu-l stim, mesajele noastre se vor pierde in neant.
:D
Ovidiu Bufnila
IQader Senior

Postby Ovidiu Bufnila » Sun Jan 18, 2009 5:40 pm

Rasfoind printurile momentului constat ca nu avem curaj in advertising. Curajul de a concepe un mesaj cat mai simplu, cat mai omenos. Multe frazari sunt caznite, imaginile sunt teziste iar personajele care apar sunt neconvingatoare. Cu videoclipurile, aidoma. N-am vazut nici un macelar sa povesteasca despre Star Wars, niciodata si, Slava Domnului, cutreier macelariile ca sa-mi dau seama ce fel de clienti circula prin fata galantarelor.
Last edited by Ovidiu Bufnila on Sun Jan 18, 2009 6:21 pm, edited 1 time in total.
Ovidiu Bufnila
IQader Senior

Postby Ovidiu Bufnila » Sun Jan 18, 2009 6:17 pm

Cum spuneam adineaori. Uite printul asta:
http://www.iqads.ro/printul_romanesc_78 ... umane.html

De ce trebuie sa-i zaresc eu pe bietii omuleti acolo jos? Aspira ei la mai sus? Trebuie sa ma simt eu superior lor? Sa ajung printre ei nu prea-mi vine ca parca ar fi undeva jos, intr-o gura de tunel, de metrou sau mai nasol. Nu sunt carcotas de felul meu si-mi stiu limitele dar zau, asta e o chestie artificiala, fortata.
:roll:
Ovidiu Bufnila
IQader Senior

Postby Ovidiu Bufnila » Sun Jan 18, 2009 6:19 pm

Prezentarea campaniilor de branding are ceva religios in ea, de obicei. Cuvinte pompoase, insailari de fraze auguste, termeni tehnici amestecati cu elemente de jargon si, uneori, de argou. De ce? Sa ne dam bine cu ceilalti. Ceilalti ar putea fi oricine. Pe cine impresioneaza prezentarile astea? Poate pe clienti. Site-urile firmelor de advertising din Romania sunt pline ochi cu astfel de prezentari stufoase, savante care te alunga, mars de-aici, neavenitule. OK, navigam mai departe prin youtube.
Ovidiu Bufnila
IQader Senior

PreviousNext

Return to Trenduri ale industriei