Parteneri

Reload Film
MONEY.ro
IQads foloseste serviciile Zelist Monitor

Ad Break miercuri 30 mai

Postby klaus123 » Thu May 31, 2007 11:07 am

E prima editie la care am venit. Am reusit sa mai pacalesc cateva colege. Discutia a fost interesanta insa dupa cum remarca cineva din public: ptr o bere de 9RON as fi vrut mai mult sange. Discutia dintre cei doi m-a facut sa inteleg insa un lucru destul de trist, agentiile nu particpa la Ad'Or ca nu au cu ce iar industria per ansamblu sufera din cauza unor clienti care nu vor sa riste mai mult pe partea creativa pentru ca oricum produsul se vinde. Naumovici a raspuns astfel si intrebarii mele care pe undeva era de ceva vreme: de ce nu exista o efervescenta creativa si o competitie intre agentii cum ar trebui? E de ajuns sa iesi pe afara sa vezi ca nu trebuie sa faci mari eforturi pentru a face lucruri creative. Lui Botan insa nu-i pot da pe deplin dreptate. Argumentele lui sunt neconvingatoare legat de neparticipare. N. are dreptate in ce afirma trebuie sa participi ca sa ridici standardul iar intr-un an doi agentiile mici sa vina sa te ciupeasca de fund cu chestii mai creative pentru ca in ceva ani sa existe o lupta mai aprinsa. Concurenta duce la ridicarea standardului.
www.toilet.ro - Romaniaaa, descarca-te online, cacam asta e situatia!
klaus123
IQader Senior

mda

Postby mikibig » Thu May 31, 2007 2:22 pm

si la mine a fost pentru prima data la adbreak.am ramas cu un gust amar pentru ca ma asteptam la cu totul altceva. ma asteptam la mai multa discutie pe tema pul\blicitara, mai multe spoturi prezentate(care au participat la ad'or)si mult mai multe informatii utile. in schimb ce am vazut? doi oameni certandu-se(bine, or fi fost ei naumovici si botanu)dar asta a fost impresia, 2 oameni obisnuiti care isi dau cu parerea. se certau ca in curtea scolii(cam hiperbolizat putin):naumovic: sa ii vad pe aia cu ce spoturi...sa ii vad frate...ca de nush cati ani nu au mai scos nimic...botanu:...refuz sa raspund....refuz..mi se pare irelevant....
bine..:)asta e marea mea dezamagire:) dar in rest mi-a placut omu' bobo:D =))
mikibig
IQader

Re: mda

Postby klaus123 » Thu May 31, 2007 2:48 pm

perfecta dreptate... circ inutil pe subiectul de ce am sau n-am participat. Bobo a fost de mare exceptie. pentru el as mai merge si la alte editii. Nu mi-a placut N. pentru ca e un tip prea plin de el iar la un comentariu din audienta explicatia pe care a dat-o a fost: pentru ca eu am 5 titluri Ad'Or si conving prin chestia asta. Hai sa ne punem egal in fata clientului si sa vedem cum convingem clientul sa indrazneasca mai mult.
www.toilet.ro - Romaniaaa, descarca-te online, cacam asta e situatia!
klaus123
IQader Senior

Re: mda

Postby chubacca » Thu May 31, 2007 3:41 pm

curaj?

ca sa aiba clientii curaj, ar trebui ca agentiilor sa le pese in primul rand de consumator si nu de premii.

iar ca sa fii interesat de consumator inseamna sa ai dorinta autentica de a-l intelege.

nici un client cu capul pe umeri nu va respinge o campanie bine targetata pentru ca este curajoasa si diferita: dimpotriva. in schimb numai un idiot va accepta o campanie curajoasa care antagonizeaza consumatorul, doar asa, pentru orgoliul creativului.

asa ca intai curaj in intelegerea consumatorului (adica in metode de cercetare), si mai apoi curaj in creatie. nu mai dati vina pe clienti, faceti voi ceva profesionist intai.
chubacca
IQader Senior

Postby EugenS » Thu May 31, 2007 4:41 pm

"nici un client cu capul pe umeri nu va respinge o campanie bine targetata pentru ca este curajoasa si diferita: dimpotriva."

Nu sunt de acord cu tine, insa nici n-am chef de un scandal. Te-as putea contrazice etc.
EugenS
IQader Senior

Postby chubacca » Thu May 31, 2007 6:09 pm

EugenS wrote:"nici un client cu capul pe umeri nu va respinge o campanie bine targetata pentru ca este curajoasa si diferita: dimpotriva."

Nu sunt de acord cu tine, insa nici n-am chef de un scandal. Te-as putea contrazice etc.

depinde ce intelegem prin "cu capul pe umeri" deci pace.
chubacca
IQader Senior

Postby mihaianton » Wed Jun 06, 2007 10:56 am

Salut,
Este o mica chestiune despre care as vrea sa va scriu. Creativitatea!
Pentru cei care vor mai multe spoturi, mai multe discutii punctuale, ii sfatuiesc sa puna mana si sa scrie aici pe forum si sa propuna. :) Nu-i greu si ar fi benefic.
Revenind.
Este greu pe piata la noi. Iar povestea cu orice spot vinde este reala. Poti sa pui unul langa altul (la tv) un spot de Cannes si un spot-zero si ai sa vezi ca amandoua vand la fel. Asta e realitatea.
Creativitatea este o mare problema. Nu sunt multi oameni pe aici pe la noi care si muncesc si stiu ce fac. Sunt cativa doar care isi rup creierii insa nu prea ies la suprafata. Pacat pentru ca ei sunt cei care ar putea ajuta mult. In rest majoritatea se inspira din revistele de publicitate lucru total gresit. Alea sunt doar pentru documentare. Sa nu faci acealsi lucru.
Creativitatea este aur pentru cei care constientizeaza ca solutiile nu sunt la birou in fatza computerului ci afara pe strada, in combinatiile de imagini, texturi, zgomote, culori. Asa se face pe afara. De asta arata bine. pentru ca nu se limiteaza la ceea ce ofera calculatorul ci aduc permanent ceva nou si inventeaza si gresesc. La noi nimeni nu greseste. Aproape nimeni. Si atunci n-ai cum sa evoluezi. Bati pasul pe loc pana la nivelare. Daca va uitati cu ochii o sa auziti(ha) cum toti promoveaza "afara din cutie". Vede cineva ceva afara din cutie. nu! Totul este foarte bine fixat. Trist dar adevarat.
Acum ma gandesc ca cel mai mare pericol al meu, cel mai mare cenzor, cea mai mare frana a mea sunt EU!
salut.

Uite altfel spus ce am spus mai sus:

Asa se face pe afara. Si atunci n-ai cum sa evoluezi. Nu-i greu si ar fi benefic. Bati pasul e loc pana la nivelare. Vede cineva ceva afara din cutie. nu! Creativitatea! Acum ma gandesc ca cel mai mare pericol al meu, cel mai mare cenzor, cea mai mare frana a mea sunt EU! Iar povestea cu orice spot vinde este reala. Pacat pentru ca ei sunt cei care ar putea ajuta mult. Poti sa pui unul langa altul (la tv) un spot de Cannes si un spot-zero si ai sa vezi ca amandoua vand la fel. Totul este foarte bine fixat. Nu sunt multi oameni pe aici pe la noi care si muncesc si stiu ce fac. Daca va uitati cu ochii o sa auziti(ha) cum toti promoveaza "afara din cutie". Alea sunt doar pentru documentare. Este greu pe piata la noi. Salut. Este o mica chestiune despre care as vrea sa va scriu. La noi nimeni nu greseste. Sa nu faci acealsi lucru. Pentru cei care vor mai multe spoturi, mai multe discutii punctuale, ii sfatuiesc sa puna mana si sa scrie aici pe forum si sa propuna. :) Sa nu faci acealsi lucru. Trist dar adevarat. Asta e realitatea. In rest majoritatea se inspira din revistele de publicitate lucru total gresit. Creativitatea este aur pentru cei care constientizeaza ca solutiile nu sunt la birou in fatza computerului ci afara pe strada, in combinatiile de imagini, texturi, zgomote, culori. Revenind. Sunt cativa doar care isi rup creierii insa nu prea ies la suprafata. De asta arata bine. Pentru ca nu se limiteaza la ceea ce ofera calculatorul ci aduc permanent ceva nou si inventeaza si gresesc.
mihaianton
IQader Senior

Postby Celebration » Thu Jun 14, 2007 2:28 am

Hei, parca ziceai ca nu-i indicat sa te inspiri din chestiile de afara premiate! Atunci de ce ai folosit pentru acest raspuns tehnica spotului "The Truth" pentru campania electorala a presedintelui Argentinei? Spot care a luat Cannes anul trecut?
Celebration
IQader

Postby sylk » Thu Jun 14, 2007 7:43 am

Pai in spotul respectiv mesajul textului se schimba cand era citit de la coada la cap. Care este legatura intre spotul respectiv si ce a scris Mihai? :roll:
Ad astra per aspera
sylk
IQader Senior

Return to AdBreak