by go.create » Thu Aug 30, 2007 3:43 pm
Axi, nu doresc sa intru in polemici cu tine - banuiesc ca nici nu te-ai lasa atras intr-una. Este de apreciat faptul ca ai raspuns tuturor celor care au avut nelamuriri si ca ai reluat motivarea alegerii ideii castigatoare: de data aceasta si eu ma simt multumit de explicatii. N'am pretins niciodata ca vorbesc din postura unui cunoscator, ci din contra: asadar subiectiv.
Sunt multumit de explicatii - le pot intelege de data aceasta, dar tot nu le pot accepta. Nu ma refer la cum s-a inclinat balanta, ci la mentalitatea potentialei cititoare de care i-ai spus Oanei - poate ca voi sunteti obligati sa tineti cont de evidenta de care imi vorbeai, insa eu nu.
Fireste, la final voi alegeti conform interesului propriu, si voi stiti mai bine ce va reprezinta - nu "ventilatorii".
1.
Corect, indiferent cine posta rezultatul era acelasi: dar nu asta era ideia. Faptul ca ti-ai declinat identitatea nu inseamna mare lucru, pentru ca poate nu numai eu sunt cel care n'a stat sa scormoneasca forum-ul din scoarta in scoarta ca sa stie in numele cui ai anuntat castigatorii. Despre asta vorbeam - dar hai s'o lasam asa, pentru ca n'a fost neaparat un lucru intr-atat de insemnat incat sa merite dezvoltat.
2.
Ai dreptate cu privire la retorica de pe forum, si ai dreptate cand spui ca am interpretat totul in "cheie proprie" (asta insemna ca automat n'am dreptate?). Insa tu puteai sa nu te cobori, cum nu e musai sa te ridici la nivelul nimanui: daca o faci se datoreaza unei nevoi proprii, este o alegere, asadar devi - sau incerci sa devi - asemeni celui vizat. Tu puteai ramane echilibrat in atitudine, mai ales ca de la tine se poate avea pretentii - de la ceilalti nu. Profesionalismul si bascalia nu se pupa. Orice prestator de servicii poate isi poate sustine faptele si opiniile, insa mai exista o "evidenta": clientu' nostru stapanu' nostru. Acu sa nu imi explici cum ca de fapt voi erati clientii, ca deja o dam in povesti nemuritoare.
Si pentru a continua pe acceptia ta, doar tu - sau si Tabu isi sustine faptele si opiniile? De ce Tabu prefera "licenta poetica" de care vorbesti daca nu si-o asuma? Si atunci intelegem fie ca Tabu este o "licenta poetica" (asa cum mi-ai definit-o), fie ca nu isi sustine faptele si opiniile (ca orice alt lucru care se vinde).
3.
Revenind la potentiala clienta la care i-ai facut trimitere Oanei:
De ce credem ca este on-target: femeia-actor din ideile respective lasa usa deschisa cititoarelor pentru placut / simpatizat / asemanat. Nu este Superwoman. Iar racordurile culturale sint dintr-o zona mai cultivata, in care zicem noi ca potentialei cititoare i-ar placea sa se alinte.
De ce preferati sa o dati in splecularea slabiciunilor cu cititoarele voastre? N'ar fi de preferat sa le educati gusturile?, sa n'o mai dea in vise tip Marimar vs. Don Ignatio - doar ca la un alt nivel. Dar mai conteaza! Rezultate sa dea.
Si, "prea subiective" fiind, raman la parerea mea din postul anterior cu privire la ce gen de femei exista in spatele unor barbati puternici. Sunt curios cine altcineva 'nafara de tine, si cu ce argumente ma poate contrazice.
Nu doresc un raspuns la aceasta postare. Cu siguranta ca imi poti oferi unul care sa-mi desfiinteze argumentele, si vice-versa si nare rost. O felicit pe castigatoare, felicit si echipa Tabu pentru bunele intentii (si atat).
stef@n