Noi, publicitarii profesionisti nu ducem lipsa de idei. Stim ca doar aruncand o idee buna la cos, facem loc altora zece mai bune.
Pentru ca imi place foarte mult revista TABU, si iubesc target-ul TABU , am sa arunc si eu, gratuit, o idee. Sper sa inspire pe careva.
POZITIONAREA TABU: Se pare ca cititoarelor Tabu, femei inteligente si bine crescute, nu le-a placut sloganul initial: "Revista sexului frumos si destept". Ce om destept ar reactiona pozitiv la un atribut intrinsec, mai mult, cu conotatii peiorative la apelativ. Asa ca ele au schimbat sloganul revistei in "Cea mai curajoasa revista de femei". Curajul, este o caracteristica a oamenilor superiori, cu principii, caracter si morala. Din headline reiese clar ca este o revista adresata femeilor. De aceea STRATEGIC este inutila comunicarea axata pe rivalitatea barbat-femeie, femeia superioara in fata masculinitatii si bla bla-uri din astea sexiste. LUPTA cea mai benefica ar trebui dupa parerea mea dusa in nisa. Printre revistele de femei. TABU nu este o revista mainstream, iar femeia TABU dezavueaza vulgaritatea si gregarul. Pentru ca minunata Vodka ABSOLUT pe care o beau incepe sa-si faca efectul, am sa ma grabesc sa trec la partea de creatie. Inainte de a fi prea tarziu. Dar mai intai am sa mai zic: Pentru ca oamenii destepti deci frumosi sunt o minoritate in lumea noastra, ca orice minoritate are tendinta de a ne aduna pentru o cauza comuna. Campania pe care o propun urmareste, atat diferentierea clara fata de restul revistelor, cat si o cauza comuna in jurul carora doar oamenii inteligenti si responsabili se pot aduna - ecologismul.
IDEEA: Este atat de multa informtie inutila in jurul nostru, incat este din ce in ce mai greu sa respiram din cauza ei. La propriu.
EXECUTIE:
INSERT IN REVISTE: Ghinde, seminte de artar, de fag, conuri de brad sau alte seminte de copaci din care de regula se fabrica hartia. Sunt insotite de mesajul campaniei... Pentru ca deja vodka Absolut imi atrage atentia catre lumi nebanuite, am sa ma grabesc sa termin aruncand cu draft-uri.
RADIO/TV: Cadre scurte cu femei care citesc diverse reviste si comenteaza sau gandesc. Pentru cei care nu stiu, e bine sa stie ca spoturile cu dialog sunt de regula, cu exceptii bineinteles, adresate unui target mainstream. Revin, femeile citesc si se gandesc sau comenteaza articolele pe care le citesc. Au reactii de genul "ce muschi are asta...ma topesc", "Vai! Rozalindo a inselat-o pe Mirabelosa!", "Zen, fa!", "Ce Fengshui imi trag acasa!", "E atat de fashion, trendul asta..." OVER VOICE la final- (De preferat nevasta actorului care vorbeste in spoturile Zaraza): Noi stim cati copaci sunt taiati pentru astfel de informatii si de aceea consideram ca ar fi bine sa ii punem la loc. In fiecare numar al revistei...
PRINT: Sugestie de vizual pt. printuri: o druja sau un topor care tie un copac. Cum se fac in benzile desenate pentru a reda un sunet, gen drujba :VRRRUM VRRRUM. In loc de onomatopeea asta sa apara scris : "Alejandro a inselat-o iar pe Principessa" sau orice alta fraza memorabila din spot. In subtext apare scris headline-ul campaniei: "Noi stim cati copaci sunt taiati pentru astfel de informatii si de aceea consideram ca ar fi bine sa ii punem la loc."
Si pentru ca am terminat de baut aceasta bautura fenomenala numita Vodka ABSOLUT, care m-a dezinhibat coplet, am curaj sa zic, barbateste: ... in publicitatea din Romania, femeile conduc. Hai ca ma culc, dati de baut cate un pahar de Vodka ABSOLUT tuturor celor care au participat sau vor participa la acest concurs. Asta, bineinteles, daca aveti curaj, domnilor, sa aruncati cu ghinde din elicopter survoland Bucurestiul.