Parteneri

Reload Film
Realitatea.net
IQads foloseste serviciile Zelist Monitor

Re: Hai sa mai vorbim despre Vodafone

Postby REMUS.AKE » Mon Jun 29, 2009 7:38 pm

Nu stiu ce inseamna pierdere, numarul de clienti sa profitul total?
Daca punem cele doua elemente sub o fractie, obtinem un rezultat ma bun decat in celelate doua cazuri. De aceea cred eu ca are un punct in plus creeatia de la vodafone si unul in minus departamentul de marketing care lasa aproape tot in seama agentiei. Acum, fie vorba intre noi, McCann are angajati profeti intr-ale comunicarii si nici nu au cum sa nu se descurce.
Pe de alta parte, Orange sufera la capitulul creeatie dar, vorba ta: are oferte sa stea matza-n coada si toata lumea pica atunci cand baietii vin si spun
"I Will make you an offer you can't refuse" :D
Asadar un mic minus creatiei aici si un mare plus departamentului de marketing. Paca s-au si mutat anu' trecut de la LEO la Tempo nu? Si LEO s-a suparat si i-a dat afara pe Arsenoaiei si Matasel. Dar bine... atunci lumea a spus NU semnului de intrebare si a ramas totul asa ca-n Londra pe vreme urata.
Si acum ghici cat de mult s-au intarit relatiile dintre vodafone si McCann cand au vazut baietii ca in curtea orange marketing-ul s-a descatusat din casnicia care promitea ca un politician in campanie si au ramas cu fraiele in mana. Ce erau sa faca? Sa stea la suc cu tempo pana la primu' sarut si sa astepte? Le trebuiau decizii, si decizi bune care sa se muleze perfect pe orice porcarie de campanie.
Ideal ar fi ca vodafone sa se lipesca complet de McCann (scuza-mi cacofonia) ... dar nu se poate.
REMUS.AKE
IQader Senior

Postby Maya » Wed Jul 01, 2009 6:41 pm

interesant este faptul ca vdf a atras cel mai mare numar - cele mai multe numere s-au portat la vdf.
Maya
IQader

Postby REMUS.AKE » Wed Jul 01, 2009 10:52 pm

Maya wrote:interesant este faptul ca vdf a atras cel mai mare numar - cele mai multe numere s-au portat la vdf.

Exact ceea ce spunem mai sus, vdf comunica bine. Dar la fel cum ai amintit tu, vodafone ocupa locul doi. Al Ries enumera printre legile imuabile ale marketing-ului, legea dualitatii care in situatia de fata nu se prea confirma, la noi existand trei colosi ai comunicatiilor, daca nu patru (sa punem la socoteala si Romtelecom).
Daca vodafone comunica bine pe oferte inferioare si prinde teren, imagineaza-ti replica celorlalti. Exista si riscul... sa-i spunem de rampa. Vdf da startul si stabileste recorduri care sa-i faca pe ceilalti sa le bata. Brandul cel mai capabil imi pare orange.

Acum sar putin de la idee si dau timpul inapoi.
Connex avea cu ani in urma oferta soc cu centul pe minut, care la vremea si in situatia de atunci a ras practic piata telefoniei mobile. Nu imi amintesc exact replica Dialog, dar se vede treaba ca au reusit sa izbandeasca chiar si in acele conditii si nu tin minte sa fi venit cu o contra-oferta ci mai degraba cu o contra abordare. O alta tentativa a avut-o Zapp care a incercat pe mai multe cai, una dintre ele fiind si zapp-mobile. Remember? Copilul cu cablu'in mana care dicta: "zapp - onlain"? Nu am nici cea mai vaga idee de ce au disparut aproape de tot de pe piata dar dau cu presupusu' ca un forumist ce se respecta si scriu ca au gresit adversarul, adversar care la vremea aceea nu era monstrul care arunca cu promotii sau prospata patura piata a internetului mobil ci mai degraba insusi pozitionarea lor pe piata. De cosmorom nu zic nimic. Tac. Nu vreau sa imi amintesc de faptul ca si eu le-am dat teapa cu abonamentul. Glumesc, nu le-am dat. Dar am 30 de amici care au facut-o.
Cosmote isi face mai tarziu loc pe ruinele cosmorom (asa zice lumea) si intra cu oferte soc la momentul oportun cand in tara era liniste si pace si nimeni nu banuia ca o sa vina cineva si o sa umble la profituri si sa le deregleze. De aici... dupa cum spune ozzy this means war: cosmote pune mana pe oportunisti satui de bip, vodafone pe fitosi si orange pe restul.
Acum lucrurile imi par a fierbe deoarece fiecaruia ii este frica de replica celuilalt si fiecare se teme. Exista si o perioada de criza care clatina sustinerea de la centrele din afara tarii si toata lumea bate cu pumnul in masa: "Nu se mai poate cu incercari sau teste, gata! stim cu cine stam de vorba. Sa fie eficienta!!"

Oare?
REMUS.AKE
IQader Senior

Postby mariusf » Sun Sep 06, 2009 4:31 pm

REMUS.AKE wrote:
Maya wrote:interesant este faptul ca vdf a atras cel mai mare numar - cele mai multe numere s-au portat la vdf.

Exact ceea ce spunem mai sus, vdf comunica bine. Dar la fel cum ai amintit tu, vodafone ocupa locul doi. Al Ries enumera printre legile imuabile ale marketing-ului, legea dualitatii care in situatia de fata nu se prea confirma, la noi existand trei colosi ai comunicatiilor, daca nu patru (sa punem la socoteala si Romtelecom).
Daca vodafone comunica bine pe oferte inferioare si prinde teren, imagineaza-ti replica celorlalti. Exista si riscul... sa-i spunem de rampa. Vdf da startul si stabileste recorduri care sa-i faca pe ceilalti sa le bata. Brandul cel mai capabil imi pare orange.

Acum sar putin de la idee si dau timpul inapoi.
Connex avea cu ani in urma oferta soc cu centul pe minut, care la vremea si in situatia de atunci a ras practic piata telefoniei mobile. Nu imi amintesc exact replica Dialog, dar se vede treaba ca au reusit sa izbandeasca chiar si in acele conditii si nu tin minte sa fi venit cu o contra-oferta ci mai degraba cu o contra abordare. O alta tentativa a avut-o Zapp care a incercat pe mai multe cai, una dintre ele fiind si zapp-mobile. Remember? Copilul cu cablu'in mana care dicta: "zapp - onlain"? Nu am nici cea mai vaga idee de ce au disparut aproape de tot de pe piata dar dau cu presupusu' ca un forumist ce se respecta si scriu ca au gresit adversarul, adversar care la vremea aceea nu era monstrul care arunca cu promotii sau prospata patura piata a internetului mobil ci mai degraba insusi pozitionarea lor pe piata. De cosmorom nu zic nimic. Tac. Nu vreau sa imi amintesc de faptul ca si eu le-am dat teapa cu abonamentul. Glumesc, nu le-am dat. Dar am 30 de amici care au facut-o.
Cosmote isi face mai tarziu loc pe ruinele cosmorom (asa zice lumea) si intra cu oferte soc la momentul oportun cand in tara era liniste si pace si nimeni nu banuia ca o sa vina cineva si o sa umble la profituri si sa le deregleze. De aici... dupa cum spune ozzy this means war: cosmote pune mana pe oportunisti satui de bip, vodafone pe fitosi si orange pe restul.
Acum lucrurile imi par a fierbe deoarece fiecaruia ii este frica de replica celuilalt si fiecare se teme. Exista si o perioada de criza care clatina sustinerea de la centrele din afara tarii si toata lumea bate cu pumnul in masa: "Nu se mai poate cu incercari sau teste, gata! stim cu cine stam de vorba. Sa fie eficienta!!"

Oare?

mi se pare ca-ti bati prea mult capul cu asta. daca nu ma insel, anul trecut, in semestrul 2, cota de piata a vodafone era de 33%, a orange pe la 35%, iar cosmote 13-15%. bugetele rate card sunt undeva la 100 mil E pentru fiecare dintre acesti 3 operatori de telefonie mobila. din punctul meu de vedere, atata timp cat unul dintre ei nu-si va mari substantial expunerea in media(in principiu la TV), nu vom vedea fluctuatii semnificative. la valoarea totala a pietei din romania, este adevarat ca o creste de cateva procente reprezinta enorm, insa daca asta implica(si sigur implica!) costuri imense, operatorii vor incerca doar sa-si mentina cotele de piata.
citeam de curand un articol( pe dailybusiness, parca) care spunea ca profitul pe angajat orange este de vreo 120.000 euro/an, cel al vodafone este de apr 100.000 euro/an(apr 3.000 de angajati fiecare dintre ele), iar cosmote si zapp ar inregistra pierderi de aproximativ 100.000 e. matematic, cifrele sunt corecte. nu se spune insa ca operatorul cosmote a achizitionat zapp(adica aproximativ 400.000 de clienti si licenta 3G). sincer sa fiu, eu ma mega-bucur. nu vom mai astista la duopolul existent, ci vom avea 3 operatori care vor oferi internet pe mobil si conexe. spre sfarsitul anului cosmote va avea o cota de piata mai mare cu apr 5-6 procente si, cel mai important pentru ei, vor mai prinde cativa clienti business foarte importanti.
in legatura cu zapp: pentru mine este o mare suprinza faptul ca vor disparea de pe piata romaneasca. a inceput bine si initial si-au ales cea mai buna nisa: business.
economia mergea bine; numarul persoanelor juridice era in crestere; legislatia tindea sa se destinda si ei ar fi avut numai de castigat. au pierdut insa pentru ca nu au reinvestit profiturile(foarte mari in '96-00) in infrastructura si calitatea serviciilor.
in fine!

"Daca vodafone comunica bine pe oferte inferioare si prinde teren, imagineaza-ti replica celorlalti. Exista si riscul... sa-i spunem de rampa. Vdf da startul si stabileste recorduri care sa-i faca pe ceilalti sa le bata. Brandul cel mai capabil imi pare orange."

orange nu e doar capabil sa bata vodafone, ci chiar o face in mod constant. cosmote a investit bine din punctul meu de vedere(desi mega analistii lui peste spun ca este riscant sa investesti pe timp de criza). au cumparat ieftin un seviciu de care aveau mare nevoie(internetul pe mobil este vedeta momentului pe piata operatorilor de telefonie mobila) si un segment de abonati de care aveau nevoie. ramane de vazut daca-i vor putea pastra.
spoturile TV sunt niste porcarii. pun pariu ca nu ar scadea nici cu 1% cota orange daca in locul tampeniilor care apar la TV, am vedea un ecran negru cu sigla+informatii despre serviciu+ aboneaza-te/cumpara. si asta s-ar intampla in general. trebuie insa ca super-creativii nostri sa castige si ei un ban, sa justifice bugetele cumva si sa-si plimbe fundurile mari, din cand in cand, pe la cannes.
mariusf
IQader

De sarbatori...

Postby REMUS.AKE » Fri Dec 11, 2009 9:35 pm

Singura care stagneaza in momentul acesta si nu se arunca in fata cu oferte este COSMOTE si nu inteleg de ce. O prima banuiala ar fi ca s-au pozitionat deja unde vroiau si acum asteapta. O alta banuiala ar fi ca e de vanzare... toata reteaua. Sau s-a vandut deja.
REMUS.AKE
IQader Senior

...

Postby REMUS.AKE » Mon Dec 14, 2009 11:53 am

Well, well, well...
Se misca mai bine tinerii studentei care promoveaza cartela decat scuzele vedetelor autohtone de la abonamente din cate am vazut. Acum sa ne fie clar, nu vorbesc in cifre ca nu le am, vorbesc ca si perceptie generala si unanima din anturaj. Si da, stiu ca profitul nu se calculeaza in litere, da' sunt forumist, nu?

Ideea e ca, de ceva timp, am auzit o noua duma printre amici: "Maxim am zis!"
Imi zic in sinea mea ca e bine pentru brand sa aiba loc o astfel de reactie, nu?
Simt ca e mai multa apropiere fata de realitate si cred ca cine concepe dialogurile nu e neaparat unul dintre hipsterii subnutriti de-ai lui Octav. Sau ma insel. Poate research-ul a coborat in Revenge pe Lipscani sau la o bere prin Fire. By the way, acolo imi place si mie sa beau. Bere. Doua. Depinde.
REMUS.AKE
IQader Senior

Postby Anahin » Tue Jan 12, 2010 11:26 pm

Nu stiu...dar mie personal imi plac reclamele pe care ei le au.
Anahin
IQader

Postby juniorcopy » Wed Mar 17, 2010 1:46 am

Anahin wrote:Nu stiu...dar mie personal imi plac reclamele pe care ei le au.

Faza cu "Nu!! Meriti" e geniala. Joaca excelent baietii.

http://www.juniorcopy.blogspot.com
juniorcopy
IQader

IA sa vedem, pot?

Postby juniorcopy » Fri Mar 19, 2010 5:30 pm

Aceasi sufragerie, aceeasi canapea, tipu' brunet cu cheful de iesit sta cu telefonul in mana si apeleaza.
Alo? Mama? Nu..., nu..., nu inchide ca am io minute destule, da, pot sa vorbesc cat vreau cu tine... (pe un ton mieros) ce mai faceti voi?
apare tipa din spot prin camera si se aseaza langa el; tipu' adopta un ton serios si o voce mai grava in timp ce-si continua conversatia
Pai... na... sunt bine...
acopera telefonul cu cealalta mana si-i sopteste tipei
Batrana... ii era dor de mine...
continua conversatia cu maica-sa:
Niste zacusca....

V.O:
Oferta speciala de la vodafone pentru tine si mama ta: activeaza-ti extraoptiunea cu doi centi pe minut atat tie cat si mamei tale si puteti povesti cat va tine bateria. Iar daca va lasa, puteti alege din oferta de telefoane din magazinele vodafone.

http://www.juniorcopy.blogspot.com
juniorcopy
IQader

Previous

Return to Campanii