Parteneri

Realitatea.net
IQads foloseste serviciile Zelist Monitor

Postby lyvyoo » Thu Apr 05, 2007 1:33 pm

Apropo de campanii bune de BTL, ca tot intreba cineva pe aici...
Coca-Cola impreuna cu QB Promotion au inaugurat in vara lui 2005 primul patinoar pe plaja din Europa de Est, in Mamaia in spate la Cazino! Am lucrat acolo (ca MC) si am vazut ce impact extraordinar a avut, mai ales ca intrarea se facea cu un capac de CC 0.250! Evident, patinoarul era din placi de plastic/silicon, dar se mergea cu patine de gheata! O super idee de BTL, destul de costisitoare, dar nu aveai cum sa treci pe langa patinoar si sa nu arunci un ochi la "minune"! Daca faceai parte din "masa de manevra" automat te duceai si-ti luai o CC cand ti se facea sete, impresionat de eveniment.. :-)))
MI-a placut atat de mult proiectul si ideea incat am mers si in Plaza pt primul patinoar intr-un mall, evident acelasi si mi-am facut din acest proiect tema pentru studiul de caz la dizertatie!
lyvyoo
IQader

Postby dido.k » Thu Jul 26, 2007 3:41 pm

lyvyoo wrote:Apropo de campanii bune de BTL, ca tot intreba cineva pe aici...
Coca-Cola impreuna cu QB Promotion au inaugurat in vara lui 2005 primul patinoar pe plaja din Europa de Est, in Mamaia in spate la Cazino! Am lucrat acolo (ca MC) si am vazut ce impact extraordinar a avut, mai ales ca intrarea se facea cu un capac de CC 0.250! Evident, patinoarul era din placi de plastic/silicon, dar se mergea cu patine de gheata! O super idee de BTL, destul de costisitoare, dar nu aveai cum sa treci pe langa patinoar si sa nu arunci un ochi la "minune"! Daca faceai parte din "masa de manevra" automat te duceai si-ti luai o CC cand ti se facea sete, impresionat de eveniment.. :-)))
MI-a placut atat de mult proiectul si ideea incat am mers si in Plaza pt primul patinoar intr-un mall, evident acelasi si mi-am facut din acest proiect tema pentru studiul de caz la dizertatie!

mai lyvyo...de 3 ani ne zici numai de qb, esti cumva vre-un fan sau intamplator te nimeresti doar la eventurile lor...am inteles ca esti MC, dar doar MC ul lor???????
dido.k
IQader

Postby lyvyoo » Thu Jul 26, 2007 3:48 pm

dido.k wrote:
lyvyoo wrote:Apropo de campanii bune de BTL, ca tot intreba cineva pe aici...

mai lyvyo...de 3 ani ne zici numai de qb, esti cumva vre-un fan sau intamplator te nimeresti doar la eventurile lor...am inteles ca esti MC, dar doar MC ul lor???????

S-a vorbit pana acum de actiuni de BTL si am dat doar un exemplu de actiune reusita.. E al doilea meu post despre QB dupa 3 ani, afirmatia ca "de 3 ani ne zici numai de qb" fiind evident falsa!
A... legat de activitatea de MC...nu e chiar atat de subtire pe cat insinuezi... http://www.liviufratila.ro
Bafta multa!
Last edited by lyvyoo on Wed Aug 13, 2008 4:08 pm, edited 2 times in total.
lyvyoo
IQader

Postby obs__ » Sat Aug 18, 2007 6:48 pm

Din cate imi amintesc, un tatic in publicitate (Ogilvy?) a facut pe tabla, la o sedinta de media planning o lista de canale publicitare. Le-a trecut pe cele stiute, clasice (gen TV, radio, outdoor), apoi a tras o linie sub ele. Bun, zice, pe astea le stim, sa vedem in continuare, ce idei mai aveti - a zis. Pare un fleac, dar la momentul ala s-a petrecut o mica revolutie in publicitate, deoarece tipul a deschis calea spre inovatie in mediile de transmitere a mesajelor publicitare.
Asadar, ce era deasupra liniei, era ATL, ce urma scris dedesubt era BTL.
Este interesant ca tot domeniul PR s-a desprins din publicitate din zona BTL si a capatat statut autonom, ca stiinta.

Timpul a trecut si unele BTL-uri de atunci au devenit acum ATL-uri. Migratia asta se petrece si azi. De exemplu, mesajele publicitare pe telefonul mobil sunt BTL dar infuzeaza usor-usor spre ATL, deoarece telefoanele mobile vor surclasa in scurt timp televizoarele ca loc de contact cu tot ce se intampla la distanta de mine.
Asadar, linia se misca in jos si chiar nu m-as mira ca unele canale ATL sa "degradeze" spre BTL.
BTL este, cu certitudine, orice canal neconventional, nemaifolosit. Publicitatea pe frunte este BTL. Dar va deveni ATL daca vreodata, cumva, se va afla printre canalele indiscutabile de comunicare publicitara.
Ce e mai important: ATL sau BTL? Strict necesar e ATL-ul, dar asta nu inseamna ca publicitatea BTL nu poate lua conducerea intr-o campanie.
Mai adaug ca marile tunuri le poate da mai degraba BTL-ul (imi amintesc ca Boss a lansat din spatiu cateva perechi de chiloti pe tot teritoriul USA, gasitorul urmand sa primeasca nu's ce premiu - actiune care a propulsat teribil acest brand).
obs__
IQader

Re: pai...

Postby doinadoina » Wed Oct 10, 2007 3:03 pm

...se vorbeste atat despre BTL, termenul pare necunoscut pentru multi. Eu m-am plictisit sa explic, in afara de cei din marketing/adv , mai rar sa se stie.
doinadoina
IQader

agentii BTL - fotbal

Postby roadrunner » Mon Nov 26, 2007 8:30 pm

Imi puteti da cateva exemple de agentii BTL care au lucrat la campanii legate de fotbal?

Merci!
roadrunner
IQader

Postby stanescudr » Thu Feb 07, 2008 1:21 pm

De agentii nu, dar de campanii BTL care au avut legatutra cu fotbalul imi amintesc de ceva campionat de fostbal pentru copii, organizat de Danone, la nivel national. In rest mai stiu de Cupa Liceelor MC Donalds si de meciuri ale liceenilor cu vedetele locale (fotbalisti) organizate de Pepsi. Astea toate sunt BTL.
stanescudr
IQader

Re: BTL

Postby ImShEaTu » Mon Jun 09, 2008 3:32 pm

coroziv wrote:
crossover wrote:Pina acum, nimeni nu a deschis subiectul "evenimente publicitare" pe IQads. Vreau sa vad daca am cu cine "combate".

sunt de acord cu tine ca btl-ul este un segment al publicitatii care in romania a fost destul de neglijat,sau prost inteles,dar cred ca noi am putea schimba oleaca asta daca ne dam putin concursul.adica un pic de imaginate si de interes.
nu sunt de acord cu agentiile care motiveaza o reclama proasta(atl sau btl)prin faptul ca clientul a fost dificil.sarcina noastra e aceea de a convinge.
echipa face multe,daca e luata in seama de catre sefi.vad in jurul meu oameni neinteresati de firma pe care ei o conduc.si cred ca sunt destul de inteligenti ca sa i-a singuri decizii.oare de ce au mai angajat oameni pe diverse domenii?
asta e situatia in romania.putini sunt cei care au si bani si viziune.
nu poti sa-i spui omului ca ceea ce face e gresit,doar e sef.si cand am incercat...........a iesit nashpa.
asta e........
mai degraba de asta merge treaba asa nashpa la noi.nu din cauza clientilor.
problema apare in cadrul agentiilor.de la radacina,cum s-ar spune.
i-mi inchei pledoaria cu o gluma adevarata:acum te las ca a aparut sefu' :D

coroziv...nu vreau sa fiu carcotas! dar totusi...nu stiu in ce domeniu lucrezi dar...gramatica este esentiala oriunde ai lucra :)

nu mai scrie i-mi ci IMI si i-a ci IA! te rog frumos, fii atent la contextul in care folosesti aceste cratime pt ca....pe unii ii deranjeaza olfactiv si nu mai au niciun chef sa citeasca mai departe..

O zi buna in continuare :)
ImShEaTu
IQader

Postby stanescudr » Mon Jun 09, 2008 4:21 pm

ImShEaTu ce ai scris tu efoarte subtil: "pe unii ii deranjeaza olfactiv si nu mai au niciun chef sa citeasca mai departe.." Deranjeaza olfactiv , in sensul ca te .... pe tine de ras cand vezi sau cum? :))
stanescudr
IQader

Postby stanescudr » Mon Jun 09, 2008 4:23 pm

Da' oricum ai dreptate! Pace!
stanescudr
IQader

PreviousNext

Return to BTL