Parteneri

MONEY.ro
IQads foloseste serviciile Zelist Monitor

Postby Lidia Bucataru » Tue Aug 10, 2004 4:02 pm

:oops:
Vaaai! cate greseli am in mail....! Cred ca v-am creat o imagineee...

Lidia :cry:
Lidia Bucataru
IQader Senior

Postby Anand » Wed Aug 11, 2004 10:11 am

:D M-am uitat intai sa vad daca am scris ceea ce aveam de gand sa scriu..da. Observ la tine o oarecare frustrare. Fenomenul e simplu chiar si in lumea "garajistilor" cum ii numesti. Plec de la premiza ca o agentie trebuie sa-si respecte clientii si de ce nu meseria: asa ca daca alege un garajist sau departament de productie al unui radio e irelevant cata vreme e un produs de calitate. Cineva zicea mai sus ca majoritatea radiourilor ofera gratis productia de spoturi publicitare. Aia e vrajeala, deoarece majoritatea radiourilor fac defalcarea publicitatii in actele lor pe difuzare, consiliere media, productie. Astfel veti putea vedea ca in actele lor radiourile includ la dufizare reclama tarife extrem de mici. Din diverse motive, cel mai adevarat ala ca platesc taxe mai mici.
Eu am spus ca variantele "garajistilor" sunt adesea mai destepte decat ale unui departament de productie dintr-un radio deoarece "garajistii" au in lucru 2-3 spoturi saptamanal in timp ce radiourile lucreaza zilnic la cate un spot (productie noua, modificari, etc). Profesionistii sunt aia care imi fac produsul cel mai bun cu costurile cele mai mici. Cat despre pret....daca aia din garaje accepta preturi mici e problema lor. Totul se reduce in fapt la cere si oferta , la pret si la calitate. Daca un garajist imi face un spot in 72 de ore bine, imi lucreaza la timp modificarile e problema mea ca agentie cat il platesc, cata vreme imi convine calitatea produsului. Majoritatea nu sunt garajisti: sunt aceiasi angajati ai radiourilor, pe care radiourile nu-i platesc pentru productie si-si iau "de lucru" acasa. Inregistrarile au loc in radiouri, vocile sunt voci de radio ...etc. Clientii care uita sa-si treaca ceva in spot si cer N modificari faza e simpla: esti clientul meu vrei publicitatea in mod organizat, e okei eu aleg variantele cele mai potrivite ti le prezint le alegem, eu ti le recomand. Te taxez pentru consiliere la ora asa ca daca imi apari de 7 ori cu aceeasi poveste te taxez suplimentar. La 5-6 interventii inoportune ale clientului (5-6 e mult) ii recomand sa-si faca singur campaniile publicitare sau cu altcineva, nu de alta dar probabil se pricepe ff bine si la asta si atunci eu imi pierd vremea. Imi pot pierde timpul dar numai pe banii lui.
ei, nah sa vedem ce e cu asta
Anand
IQader

Postby gicusudoru » Thu Aug 12, 2004 1:41 am

Anand wrote:Cat despre pret....daca aia din garaje accepta preturi mici e problema lor. Totul se reduce in fapt la cere si oferta , la pret si la calitate. Daca un garajist imi face un spot in 72 de ore bine, imi lucreaza la timp modificarile e problema mea ca agentie cat il platesc, cata vreme imi convine calitatea produsului. Majoritatea nu sunt garajisti: sunt aceiasi angajati ai radiourilor, pe care radiourile nu-i platesc pentru productie si-si iau "de lucru" acasa. Inregistrarile au loc in radiouri, vocile sunt voci de radio ...etc.

E normal sa accepte preturi mici: investitia e zero(sculele radioului), impozite zero(bani negri 100%), si in plus nu din asta traiesc :)
E mai mult o problema de management anapoda al radioului, care se face ca nu vede pt ca prefera sa-si plateasca prost angajatii, dar sa-i lase intr-o anumita masura sa mai scoata un ban "pe langa", si una de etica profesionala a producerului, care, tehnic vorbind, face concurenta neloiala radioului unde totusi lucreaza...Eterna poveste romaneasca "ei se fac ca ma platesc, eu ma fac ca muncesc". In ciuda aparentelor, toata lumea are de pierdut: radioul o sursa de venit, clientul siguranta respectarii termenelor si conditiilor, producerul orice argument in fata conducerii radioului, piata un mod de a aprecia preturile pe criterii economice, si evident bugetul taxe si impozite :)
gicusudoru
moderator IQads

Re: Campania radio vs. campania TV

Postby evamtg » Wed Aug 25, 2004 2:45 pm

catalin66ro wrote:Dom'le Adminule, noi, niste oameni vorbareti intr-ale publicitatii, ne0am gindit (cu creierele personale) ca ar fi interesant de atacta urmatorul subiect: Eficienta campaniilor radio vs. eficienta campaniilor TV.
Ce zici, ne dai o mina de ajutor sa punem subiectul "pe tapet" :?:

Lucrez la realizare de spoturi audio si cred ca suntem foarte dezavantajati fata de televiziune. Din punctul meu de vedere reclama la radio are o eficienta mai mare ca televiziunea in cazul in care are o frecventa mare. Si cred ca e mult mai ieftina. Oricum, din ce in ce mai multa lume asculta mai mult radio decat sa se uite la televizor, pentru ca e mai usor si nu consuma asa de mult timp. Chestia e si la radio cat de destept e creat spotul, daca prinde la ureche din prima, sau nu reuseste sa capteze atentia. si la spoturile audio cred ca ducem prin zona o lipsa acuta de inspiratie. Putine spoturi am auzit care sa ma faca sa ciulesc urechea. Chiar foarte putine. In ceea ce priveste munca la garaj, fac si de aia, adica ore suplimentare pentru castigul meu personal :) Dar am ajuns la concluzia ca se poate lucra de foarte buna calitate atata vreme cat iti respecti munca si iti place. Cat despre plata spoturilor, daca nu ma platesc bine mai bine imi caut in alta parte decat sa lucrez de mantuiala.
in the next seat
evamtg
IQader

Postby florentza » Tue Oct 12, 2004 3:29 pm

Reclama radio nu face decat sa intareasca ideea spotului TV, din cate stiu eu. Asa ca, o campanie va fi intra-adevar eficienta daca va "uza" de toate canalele media, adica il va"stresa" pe potentialul cumparator la orice ora si nu numai in prime-time.
Problema este ca intr-adevar spoturile radio, de cele mai multe ori sunt greu de ascultat. Asta pentru ca cei care le concep nu-si iau in serios treaba.
florentza
IQader

Postby asorien » Fri Nov 12, 2004 4:36 pm

Salut distinsa asistenta. Am citit toate mesajele, sa-mi fac o imagine asupra lucrurilor, fiind interesat de subiect. Au postat mesaje 2 categorii de oameni, a.- "artistii - persoanele interesate de partea artistica a spoturilor; b.- "pragmaticii" - persoanele interesate de succesul relatiei cu clientii si implicit succesul "afacerii" lor.
Din punctul meu de vedere, "reclama trebuie sa vanda", iar, daca unu dintre producatori, isi pot demostra "skill`ul" facand o "capodopera", care sa`i satisfaca pe ei, care sa placa clientului si care sa si vanda, atunci treaba este buna si el este fericit si implinit.
Anul 2004 a fost un an in care publicitatea a fost "inteligenta" rau de tot, campaniile au fost "fancy", agentiile au demonstrat ca pot face publicitate "desteapta". E o capcana in care am cazut cu totii. Sunt curios cand vom face reclame care sa vanda. :)

In rest, numai de bine.

Keep it simple... s.
asorien
prima luare de cuvant

Re: Campania radio vs. campania TV

Postby DELIUTA » Wed Nov 17, 2004 7:42 pm

coroziv wrote:
catalin66ro wrote:Dom'le Adminule, noi, niste oameni vorbareti intr-ale publicitatii, ne0am gindit (cu creierele personale) ca ar fi interesant de atacta urmatorul subiect: Eficienta campaniilor radio vs. eficienta campaniilor TV.
Ce zici, ne dai o mina de ajutor sa punem subiectul "pe tapet" :?:

sal,catalin........sper ca sa fie totusi cineva interesat de chestiunea asta,pentru ca vad aici prea putini oameni cu adevarat interesati de publicitate si de culisele ei.......si mai ales de partea asta,mai ascunsa.....radioul,care desi e "in ochii"nosti,sau mai bine zis in "urechile"noastre zi de zi...preferam sa ne dam atotcunoscatori a reclamelor obisnuite,pe care le vedem.asta e....sa speram ca atat administratorii siteului(caruia cu incredere te-ai adresat-ca la mos craciun :lol: )cat si "cititorii" siteului in cauza vor aprecia interesul tau........
si de fapt....vroiam doar sa-ti urez bafta!!!!!!!!si sa ai cat mai multi "admiratori" in ale radioului........desi dupa cate am vazut oamenii se inghesuie mai mult la taraba cu imagini........

in ajutorarea acestei nobile cauze :lol: ,adaug si eu "strigatul" meu spre urechile patriei mama.....:"ciuliti,mai urechile si ascultati ce se mai "aude"si pe la batranu' radio.......ca ieducatia nu vine doar prin ochi ci si prin urechi........."
:D
DELIUTA
IQader

Previous

Return to Spoturi radio