by yrral » Tue Jul 13, 2004 3:04 pm
Aparent fara nici o legatura cu subiectu', doua intrebari + doua raspunsuri, extrase din interviul acordat revistei Capital (aparut pe 5 Noiembrie 2003) de Lucian Georgescu, dupa despartirea de BBDO. Folosesc aceste extrase ca baza pentru inrebarile pe care le voi adresa domnului Naumovici. Asadar:
Capital: Parasesti industria publicitatii din cauza rutinei, a oboselii, pentru ca ti-ai facut banu' sau pentru ca ti-e greata de ea? Sau ca sa-ti menajezi sanatatea?
Lucian Georgescu: In primul rand, ca sa-mi menajez sanatatea spirituala. [...] Este un sistem care te macina si te baga intr-un fel de malaxor, iar eu mai aveam putin si nu mai puteam sa ies din el. Am incercat sa franez, mi-am pierdut o mana, un ochi, nasul, o jumatate de ficat, dar am ramas cu doua testicule intregi si cu o coloana vertebrala. Din omul care eram acum zece ani, mai e din mine un ciob...
Domnule Naumovici, va simtiti vreun strop "ciobit"? Daca da, cat si de ce?
Capital: Ai mintit in legatura cu campaniile?
Lucian Georgescu: Cum sa nu! Am facut si o gramada de "spanac", cum fac de altfel toti ceilalti din publicitate. Pe mine nu m-am mintit, dar i-am mintit pe altii ca eu as crede in acea idee. Trebuia sa-mi fac job-ul. Aceasta ipocrizie o pot adauga la lista de motive care m-au facut sa ies din sistemul corporativ.
Domnule Naumovici, care este cea mai buna reteta de pregatire a "spanacului" si cat de mult dauneaza "spanacul" sanatatii publicitatii / publicitarului / publicitatului?
Multumesc frumos si anticipat!
Laurentiu
addicted