Parteneri

Monopoly Media ( ZOOM )
IQads foloseste serviciile Zelist Monitor

discutia cu Leo Burnett

Postby IQads » Tue Jul 13, 2004 12:27 pm

Azi, 13 Iulie 2004, aveti ocazia sa dicutati cu echipa
Leo Burnett: Bogdan Naumovici (Creative Director), Carmen Calugareanu (Senior Copywriter) si Tudor Cuciuc (Senior Art Director).

Va rugam sa nu postati cereri de angajare,
ci sa vorbim despre campanii, creatie etc.

Va multumim.

IQads.ro
Last edited by IQads on Sat Aug 14, 2004 8:53 pm, edited 2 times in total.
IQads
adminu'

Re: 13 Iulie - Leo Burnett in direct la ora 17:00

Postby naumovici » Tue Jul 13, 2004 1:36 pm

Stiu ca cei mai multi dintre cei care intra pe site-ul iqads sunt in primul rand interesati de angajare in publicitate.

1. Din pacate, povestea asta nu se poate intampla la o discutie pe un forum.

2. Mai mult decat atat, in departamentul de creatie de la Leo Burnett sunt acum 18 oameni. Nu intentionez sa dau pe nimeni afara din echipa asta si probabil ca nu vom mai face angajari anul acesta.

3. Ati aflat deja suficiente hinturi despre cum poti ajunge intr-o agentie de publicitate. Ca principiu, insa, e greu sa incepi sa fotbalul la tineret-sperante si sa joci din prima in nationala...

Asa ca, daca vreti sa avem o discutie interesanta si mai ales constructiva, haideti sa nu vorbim despre cum se poate ajunge la Leo Burnett de maine dimineata, vreti?

Putem insa vorbi despre orice altceva vreti voi, despre campanii de-ale noastre sau de-ale altora, de aici sau de aiurea, despre cat si cum se munceste, despre ghosturi, clienti, ad'or sau cannes. Orice.

Dar hai sa nu ne pierdem unii altora timpul cu discutii care pana la coada vor provoca numai frustrari.

Multam de intelegere si ne "vedem" la 5.00.

Bogdan
naumovici
INVITAT SPECIAL

despre pitchuri

Postby calidasa » Tue Jul 13, 2004 2:00 pm

Eu as vrea sa stiu mai multe despre cum decurge un pitch, cum afla si agentiile mici de publicitate despre aceste pitchuri, cum se procedeaza de regula, etc.
calidasa
IQader

Postby pixies » Tue Jul 13, 2004 2:14 pm

m-ar interesa cum rezolvati voi problema "creativ cu dead-line"?

mai ai o saptmana , o zi ori o ora si inca nici o scanteie de idee, nimic nimic

un produs care nu va zice voua prea multe (motostivuitoare sa zicem)

ce faceti? cum va brainsormati? cum e cu starea de spirit? cum va incurajati, impulsionati?
metode personale? general valabile?

aveti exemple concrete de campaniii ( sau bucati de campanie -ad-uri spoturi,etc.) in astfel de momente?
pixies
IQader

Postby gicusudoru » Tue Jul 13, 2004 2:17 pm

Anticipez o lista de intrebari a naibii de lunga, asa ca o pun acum ca sa-mi iau de o grija: unde(si de ce) a disparut finalul piticilor Bucegi?Primele difuzari il aveau, cand a inceput campania la greu...s-a supt.Cu el era genial(mi s-a parut cel mai inspirat "raport de activitate" al raposatului FPS, care asta a incercat sa faca: sa deghizeze si sa vanda piticii de care nu mai avea nimeni nevoie), fara el e doar un spot(foarte!) bun...
gicusudoru
moderator IQads

Postby pixies » Tue Jul 13, 2004 2:20 pm

si:

dooooooomnu Naumovici - nu va mai zgaiti asa la mine pe sindrofii cvasi profesionale de imi sare cafeaua din ceasca
pixies
IQader

Postby SEMANTIKU » Tue Jul 13, 2004 2:37 pm

Sa ne dea amanunte despre "manele" in publicitate si exemple.
SEMANTIC
SEMANTIKU
IQader Senior

Postby central scrutinizer » Tue Jul 13, 2004 3:02 pm

pixies wrote:si:

dooooooomnu Naumovici - nu va mai zgaiti asa la mine pe sindrofii cvasi profesionale de imi sare cafeaua din ceasca

Vezi ca esti incoerenta si ai deviat de la subiect!
central scrutinizer
moderator IQads

Postby yrral » Tue Jul 13, 2004 3:04 pm

Aparent fara nici o legatura cu subiectu', doua intrebari + doua raspunsuri, extrase din interviul acordat revistei Capital (aparut pe 5 Noiembrie 2003) de Lucian Georgescu, dupa despartirea de BBDO. Folosesc aceste extrase ca baza pentru inrebarile pe care le voi adresa domnului Naumovici. Asadar:

Capital: Parasesti industria publicitatii din cauza rutinei, a oboselii, pentru ca ti-ai facut banu' sau pentru ca ti-e greata de ea? Sau ca sa-ti menajezi sanatatea?
Lucian Georgescu: In primul rand, ca sa-mi menajez sanatatea spirituala. [...] Este un sistem care te macina si te baga intr-un fel de malaxor, iar eu mai aveam putin si nu mai puteam sa ies din el. Am incercat sa franez, mi-am pierdut o mana, un ochi, nasul, o jumatate de ficat, dar am ramas cu doua testicule intregi si cu o coloana vertebrala. Din omul care eram acum zece ani, mai e din mine un ciob...

Domnule Naumovici, va simtiti vreun strop "ciobit"? Daca da, cat si de ce?

Capital: Ai mintit in legatura cu campaniile?
Lucian Georgescu: Cum sa nu! Am facut si o gramada de "spanac", cum fac de altfel toti ceilalti din publicitate. Pe mine nu m-am mintit, dar i-am mintit pe altii ca eu as crede in acea idee. Trebuia sa-mi fac job-ul. Aceasta ipocrizie o pot adauga la lista de motive care m-au facut sa ies din sistemul corporativ.

Domnule Naumovici, care este cea mai buna reteta de pregatire a "spanacului" si cat de mult dauneaza "spanacul" sanatatii publicitatii / publicitarului / publicitatului?

Multumesc frumos si anticipat!

Laurentiu
addicted
yrral
IQader

Postby pixies » Tue Jul 13, 2004 3:06 pm

scuzati- aveti dreptate-( da nu era spusa cu rautate fiti va rog ingaduitori)

dar adaug atunci o intrebare compensatoare:

cat de mare este implicare agentiei inactivitatea casei de productie: casting, munca regie etc.?

central scrutinizer wrote:
pixies wrote:si:

Vezi ca esti incoerenta si ai deviat de la subiect!
pixies
IQader

Next

Return to Invitati Speciali