Peste 70% dintre tineri recurg la educatia online, in completarea celei clasice. Exploram motivele la Educatie in Ctrl

Peste 70% dintre tineri recurg la educatia online, in completarea celei clasice. Exploram motivele la Educatie in Ctrl

In prezent, 74.5% dintre tineri declara ca utilizeaza metode alternative de educatie online, din dorinta de a le completa pe cele clasice. Pentru a analiza rolul vlogging-ului si e-learningului ca metode alternative de educatie, Estudent si Ctrl-D in parteneriat cu Vlog-ul de Marti organizeaza in 8 aprilie, la Timisoara, conferinta Educatie in Ctrl. Vlogging: de la divertisment la educatie.

 

De ce cauta tinerii metodele alternative de educatie?

Cheia tendintei spre educatia cu instrumente online sta atat in accesibilitate cat si, mai ales, in nevoia tinerilor de a suplini cunostintele si deprinderile pe care nu si le-au putut insusi din sursele clasice de invatare (fapt mentionat de 74.5% dintre respondenti).

Intrebati ”Despre ce subiecte v-ar fi placut sa inveti in scoala, dar nu vi s-au predat?“, majoritatea tinerilor intervievati au mentionat lacune tinand de educatia practica pentru viata realizata in mod obisnuit nu doar in scoala, ci si in familie: dezvoltarea personala (capacitatea de socializare, codul bunelor maniere, indrumarea spre o cariera, managementul timpului etc.) si educatia sexuala. Tinerii au mai mentionat si educatia financiara, dar si tematici teoretice precum designul si programarea.

 

Ascensiunea formelor alternative de educatie: e-learningul si vlogging-ul

Peste 70% dintre tinerii intervievati declara ca e-learningul ii ajuta mult in viata personala si profesionala de zi cu zi. Majoritatea respondentilor (82.6%) spun ca au urmat cel putin un curs online, cele mai populare tematici fiind programarea, limbile straine pe care nu le-au studiat in scoala, designul si marketingul.

Tinerii spun ca e-learningul ii ajuta sa descopere subiecte si abordari noi (77.7%), li se pare usor de accesat si de urmarit (65.7%), e un mod de a-si personaliza experienta de invatare (47.79%), ii motiveaza sa se autoperfectioneze (47.7%) si completeaza cu succes notiunile insusite prin invatamantul traditional (45.7%).

Platformele clasice de cursuri online nu sunt singurele instrumente de e-learning pentru tineri, ei mentionand ca mai folosesc si YouTube, vlogurile, Wikipedia si forumurile.

Dintre ei, 87.5% folosesc YouTube ca instrument de invatare, iar 70.4% urmaresc cel putin un vlogger roman si 53.2% - vloggeri straini. In privinta vloggingului, multi tineri sunt nu numai consumatori de media, ci si creatori: jumatate dintre ei spun ca s-au gandit la a-si deschide un vlog propriu.

La studiu au luat parte aproximativ 400 de persoane, in majoritate din mediul urban, cu varste cuprinse intre 14 si 35 de ani.

 

Poate vlogging-ul sa devina un instrument relevant pentru educatie?

In cautarea unui raspuns la aceasta intrebare, conferinta Educatie in Ctrl. Vlogging: de la divertisment la educatie isi propune o radiografiere a vlogging-ului din Romania impreuna cu creatori de continut video online, lideri de opinie si reprezentanti ai mediului academic.

Speakerii invitati sa dezbata impreuna cu participantii aceasta tema sunt: Codin Sebastian Pop si Ramona Cordos (Creative Monkeyz), Anne-Marie Chelariu (Vlog-ul de Marti), Alex Cotet (Gaftoni) (Sector 7), Matei Psatta (Leo Burnett Group), Coralia Sulea (Conferentiar Universitatea de Vest Timisoara – Departamentul Psihologie), Stefan Szakal (antreprenor si fondator Estudent), Monica Jitariuc (MSLGroup The Practice), Ionut Bodonea (10Lucruri), Andrei Mihai Craciun (Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, Media.EDU), Andrei Ungureanu (Coca-Cola) si Irina Anghel-Enescu (South Eastern European Private Equity and Venture Capital Association). Conferinta va fi moderata de Claudiu Teohari – TEO, comediant si gazda show-ului online Nimic Nou realizat de Sector 7.

 

Programul conferintei include trei paneluri de discutie in cadrul carora se vor aborda urmatoarele subiecte: vlogging-ul in Romania ca forma de divertisment, e-learning si resurse online pentru educatia alternativa si componenta educationala in vlogging. In incheierea evenimentului, va avea loc o dezbatere pe tema “Este vlogging-ul un instrument relevant pentru educatie?”

Conferinta Educatie in Ctrl. Vlogging: de la divertisment la educatie va avea loc vineri, 8 aprilie 2016, in sala Europa a Centrului Regional de Afaceri Timisoara (CRAFT). 

 

Partener principal: [e-spres-oh]

Parteneri: ZeList Monitor, Alt Club, Autonom Rent-a-Car, Ceva Dulce, Coca-Cola, Suppa Bar, Hotel Boavista, Banat Interlink.Parteneri media: VICE Romania, Kiss FM, Akcees, Revista Altfel, Best Timisoara, Liga AC, OSUT, Radio Romania Timisoara, Romanian Copywriter, Studentie.ro, Carturesti, Edu News, IQads, IQool.

Parteneri media: VICE Romania, Kiss FM, Akcees, Revista Altfel, Best Timisoara, Liga AC, OSUT, Radio Romania Timisoara, Romanian Copywriter, Studentie.ro, Carturesti, Edu News, IQads, IQool.Leo Burnett

Leo Burnett Romania este unul dintre cele mai prestigioase nume din industria de marketing si comunicare din Romania. In mod constant o agentie de top, Leo Burnett a reusit de-a lungul timpului sa creeze lideri... vezi detalii »

Pozitii

Subiecte

Sectiune

DictionarRelated