[Tricou de designer] Hipsterul care zice "yolo" e desenat de Alexandru Gavril

[Tricou de designer] Hipsterul care zice "yolo" e desenat de Alexandru Gavril

Alexandru Gavril este fost student al Facultatii de Constructii, retras de pe traiectoria ingineriei cu scopul de a face arta. De altfel, Alexandru desena foarte mult dinainte sa se inscrie la facultate. Negasind jobul potrivit pentru skillurile lui, a plecat in Londra, unde a lucrat ca barman in al doilea cel mai mare bar din oras - Shoreditch House. Planul era ca dupa job sa lucreze la portofoliu, dar turele de 14 ore nu l-au ajutat deloc in sensul asta. Dupa jumatate de an se intoarce in tara si, intr-un final, se angajeaza intr-o agentie din Cluj ca Graphic Designer. In prezent este UX/UI Designer la o firma IT si freelancer. 

Acum are timp liber, pe care il transforma in picturi pe peretii unor baruri, in personalizari de biciclete si in participari la competitii de creatie. Pentru competitia Tricoul tau de designer. Imprimat cu EPSON, Alexandru a desenat un hipster albastrui care-l imbratiseaza pe "yolo". Mentionam ca atat lucrarea lui, cat si celelalte 429 sunt pregatite sa-ti primeasca voturile. Pana diseara la 23.59.

Despre Alexandru

Desenam de cand eram mic dar nu stiam niciun job stabil art related din care sa pot sa traiesc, asa ca m-am dus la Facultatea de Constructii. Dupa 5 ani si mult stres am renuntat si am plecat in Londra unde m-am angajat la Shoreditch House (cam al doilea cel mai mare bar din Londra) ca barman.

Planuiam sa lucrez in timpul liber la portofoliul de designer si sa ma angajez ca graphic designer dar lucram cate 14 ore pe zi si nu mai aveam timp de nimic. Dupa vreo 5-6 luni de lucrat prea mult am decis sa ma intorc in tara si ma angajez aici ca designer. Intors in Cluj, m-am angajat la o agentie, apoi am ramas freelancer si acum lucrez la o firma de IT ca UX/UI si Graphic Designer. Peste vreun an-doi m-as muta in Berlin. 

Cand am timp, chef si inspiratie, mai desenez/pictez/personalizez biciclete, pereti in baruri, case etc. Chiar am facut niste desene super nice intr-un bar ce abia aparuse in Bucuresti. "Volum 4" se cheama, la intersectia dintre Mantuleasa cu Paleologu. Am mai facut si biciclete pentru mine si fosta prietena. La capitolul pasiuni ar mai fi motociclete, tatuaje si calatorit.

 

Decizia de a inscrie

Mi-a zis un prieten de competitie. M-am inscris pentru ca ilustratia se potrivea cu tema si pentru ca vreau ca lumea sa vada ce fac. Lucrarea de pe tricou o aveam facuta deja de ceva timp si stiam ca o sa mearga perfect cu tema concursului. Ideea era ca you only live once so might as well enjoy it and make the best out of it. Pe principiul asta am incercat si eu sa-mi traiesc viata - sa fac fix ce vreau, fara sa ma intreb ''what if..". Din ''cauza'' asta am oooo gramada de povesti.

 

Tricourile in viata ta

Tricouri port destul de des. De obicei cu un desen de-al meu mai mic sau mai mare imprimat pe undeva. Uneori fac si desene mai grafice direct cu un marker pentru textile. Imi place sa-mi pun amprenta pe mai tot ce am/port.

Cand eram mic chiar imi desenam tricourile (cu acrilic) pentru ca nu gaseam ce voiam in magazin - ilustratii mari si mai skate, care sa acopere o suprafata mare. M-am gandit si sa le fac pentru vanzare dar ar fi fost efort destul de mare cu promovatul si nu prea era public atunci (acum 7-8 ani) in Iasi (am stat in Iasi pana acum 4 ani). Ma motiveaza dorinta de a face altceva.

 

Catre juriu si public

Ca mesaj pentru public - detaliile si contrastele fac diferenta. Dupa simtul meu estetic, lucrarea mea e mai buna decat mare parte din ce am vazut deoarece nu e incadrata intr-un dreptunghi/patrat si e gandita si bine lucrata. Nu prea le am cu laudatul propriilor lucrari, asa ca le las sa speak for themselves.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Subiecte

Sectiune



Branded


Related