Oana Dorobanțu, Centrul de Resurse Juridice: Sistemul educațional românesc nu pare să aibă vreo legătură cu nediscriminarea și cu incluziunea

Oana Dorobanțu, Centrul de Resurse Juridice: Sistemul educațional românesc nu pare să aibă vreo legătură cu nediscriminarea și cu incluziunea
Foto: Claudiu Popescu

Am mai vorbit despre cum si de ce (nu) abordeaza brandurile diversitatea in comunicare. Si-am mai semnalat si un caz in care o revista incuraja copiii de gradinita sa gaseasca intrusul. Ne oprim acum in curtea unui ONG care se ocupa fix cu combaterea discriminarii in sistemul educational de la noi.

Centrul de Resurse Juridice, specializat pe probleme legate de drepturile omului, incearca prin proiectul "Educatia fara discriminare e si treaba mea!" sa atraga atentia asupra hibelor din sistem si sa determine autoritatile sa le corecteze.

Echipa care lucreaza la proiect e formata din trei oameni ai ONG-ului, plus colaboratori. De exemplu, Sergiu Vasile (Times New Roman, Utopia Balcanica etc.) face ilustratii, Alex Lungu (Copy-Me) face video, Andrei Zlatescu si Irina Costache (expertii in drepturile omului) analizeaza manuale, trei actori romi vorbesc intr-un spot TV despre Holocaustul romanesc samd. 

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related