Cinefilii fac noapte lunga, maine, la Romexpo

Cinefilii fac noapte lunga, maine, la Romexpo

Instalatia multimedia „5 minutes Portrait Project” va deschide Noaptea Lunga a Filmelor Scurte

Sambata asta e Noaptea Lunga a Filmelor Scurte, maratonul iubitorilor de cinema ajuns la editia 7. De la 7 seara la 5 dimineata, spectatorii vor avea parte de 6 ore de scurtmetraje premiate plus un video-show care va aduce la viata imagini din filme in cea mai mare sala de cinema construita pana acum in Romania – Pavilionul Central Romexpo. 

Accesul la eveniment se face incepand cu ora 19.00 iar filmele incep de la ora 21.30. Inainte de filme, ecranul pregatit pentru proiectie va gazdui o instalatie conceputa de fotograful Alex Galmeanu. “The 5 minutes Portrait Project” cuprinde fotografii in miscare cu 50 de personalitati de la noi, printre care Andreea Esca, Marius Manole, Tudor Giurgiu, Radu Beligan.

“In ultimul an si jumatate am inregistrat aproape 85 de subiecti, dar proiectul este inca in desfasurare. Criteriul selectiei a fost statutul lor de <persoane publice>. Subiectul a fost invitat sa priveasca spre obiectiv timp de 5 minute, fara alte interventii. Sunt 25 de cadre pe secunda, 7500 de fotograme in 5 minute, din care nu o mai aleg pe cea mai buna ci le arat pe toate. Pentru mine tipul asta de abordare e un mod alternativ de a realiza un potret”, explica fotograful Alex Galmeanu.

Spiritul cinefil va fi tinut treaz pe parcursul noptii cu ateliere de actorie de la Fundatia Calea Victoriei si jocuri de societate de la PlayTime si Taraba de Jocuri, pregatite sa antreneze atentia pentru o noapte lunga de film.

Programul complet al evenimentului este disponibil pe shortsup.ro.

Editia 2015 Noaptea Lunga a Filmelor Scurte are loc sub acoperis, iar confortul spectatorilor nu poate fi pus in pericol de vremea neplacuta. Pavilionul Central Romexpo va gazdui 4000 de scaune in spatiul principal de proiectie si 100 de scaune in sala de cinema interactiv. In spatiul exterior Romexpo va fi amenajat un pop-up food court cu bucatarii urbane si experiente culinare inedite.

Biletele pentru Noaptea Lunga a Filmelor Scurte pot fi cumparate in avans, in retelele MyTicket si Eventim la pretul de 40 de lei sau in seara evenimentului, la pretul de 50 de lei, in limita locurilor disponibile.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related