[Hoaxul si publicitatea] Alex Borsan: Am auzit ca votul ar conta. Inca sper sa nu fie un hoax, altfel e unul foarte bun

[Hoaxul si publicitatea] Alex Borsan: Am auzit ca votul ar conta. Inca sper sa nu fie un hoax, altfel e unul foarte bun

De cele mai multe ori, titlurile cu "Nici nu iti vine sa crezi" chiar asta ascund: stiri pe care nu ai de ce sa le crezi, pentru ca sunt pacaleli. Hoaxuri, pe limba internetului. Iar in spatele hoaxurilor, uneori, sunt campanii publicitare ascunse. IQads a intrebat publicitarii din Romania daca au folosit o astfel de metoda, care sunt avantajele, dar si efectele negative ale acestui trend.

Alex Borsan (Strategy Director, GAV) spune ca cel mai important, in realizarea unei astfel de campanii publicitare, e echilibrul intre asteptarile create de hoax si promisiunea brandului.

Nu.

Publicitatea e o conventie – comunicare comeciala pe care omul stie cum sa o decodifice. Hoaxul e o iesire din convetie, asa ca efectul scontat e sa transmita un mesaj pe sub radarul omului. Partea proasta, sau buna, depinde cum o iei, e ca mai devreme sau mai tarziu hoaxul e dovedit, iar brandul trebuie sa vina cu o justificare suficient de buna.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Dosare editoriale

Companii

Branduri

Oameni

Subiecte

Sectiune



Branded


Related