[Hoaxul si publicitatea] Alex Borsan: Am auzit ca votul ar conta. Inca sper sa nu fie un hoax, altfel e unul foarte bun

De cele mai multe ori, titlurile cu "Nici nu iti vine sa crezi" chiar asta ascund: stiri pe care nu ai de ce sa le crezi, pentru ca sunt pacaleli. Hoaxuri, pe limba internetului. Iar in spatele hoaxurilor, uneori, sunt campanii publicitare ascunse. IQads a intrebat publicitarii din Romania daca au folosit o astfel de metoda, care sunt avantajele, dar si efectele negative ale acestui trend.

Alex Borsan (Strategy Director, GAV) spune ca cel mai important, in realizarea unei astfel de campanii publicitare, e echilibrul intre asteptarile create de hoax si promisiunea brandului.

Nu.

Publicitatea e o conventie – comunicare comeciala pe care omul stie cum sa o decodifice. Hoaxul e o iesire din convetie, asa ca efectul scontat e sa transmita un mesaj pe sub radarul omului. Partea proasta, sau buna, depinde cum o iei, e ca mai devreme sau mai tarziu hoaxul e dovedit, iar brandul trebuie sa vina cu o justificare suficient de buna.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol


GAV

GAV is a leading Romanian independent communications company. After more than a decade of setting industry standards, including the first successful local cultural marketing business model, we introduced GAV... vezi detalii »

Dosare editoriale

Companii

Oameni

Subiecte

Sectiune

DictionarRelated