[Eu cu cine votez?] Marius Rosu: Gafele sunt o normalitate in politica autohtona. Le ducem efectul cu un firesc infiorator, la fel cum duci o boala incurabila pe care inca nu ai aflat ca o ai

 Intr-o dimineata, Marius Rosu, creative director GAV, s-a trezit cu o amnezie suparatoare (dar nu prea). S-a uitat pe fereastra si a observat tot felul de mesaje care ii vorbeau despre o tara si viitorul ei. Mai sus, pe cer, navele extraterestre isi chemau acasa fiii rataciti. 

Ce legatura au toate acestea, va intrebati, cu internetul, politicienii batrani si profanii care incearca sa manance homari, despica, sparg, sug si de cele mai multe ori nu descopera partea cea mai buna? Nu este nicio confuzie, ati nimerit unde trebuia. Vorbim despre alegeri si campania politica pentru parlamentare. 

 

Opinia unui extraterestru

Un roman trezit dintr-un somn de treizeci de ani ar crede ca USR-ul e format din soimii patriei razvratiti pe vulturul cel rau, iar PSD-ul ar fi ceva obisnuit, poate putin extravagant datorita mustatii.

PNL-ul i s-ar parea ca e reformat de Elena Ceausescu, la o betie cu fetele, in secret, iar la cei din UDMR, ar merge sa le ceara o guma de mestecat, daca tot sunt straini de tara asta.

... Un extraterestru ar spune "E.T. go home!"

 

Poporul

Ca intr-adevar s-a prostit poporul cu televizorul.

 

Campania. Diferente, asemanari

In mare parte e aceeasi Marie cu alta palarie, una mai ieftina. Banii de campanie sunt mai putini decat inainte si ideile lipsesc in continuare. Culmea, oamenii merg in continuare pe mana lunga a celor de dinainte. Din fericire, au crescut altii care le mai dau din cand in cand peste mana acestora. Celor cu mana lunga.  

 

Gafe

Gafele sunt o normalitate in politica autohtona. Ele sunt atat de raspandite­­­­­ incat ne-au intrat in maduva oaselor si le ducem efectul cu un firesc infiorator, la fel cum duci o boala incurabila pe care inca nu ai aflat ca o ai.

Partea buna e ca au aparut si doctori tehnocrati care impreuna cu profesorul de matematica, cel de fizica si francezul ar putea sa ne scape de boala. Doar ca trebuie sa recunoastem ca suntem bolnavi.

 

Internetul

Puterea internetului sta in impartialitatea lui si in transparenta totala pe care o arata de fiecare data cand cineva vrea sa vada.

Politicienii batrani s-au prins si ei de existenta acestui mediu, dar multi il manuiesc stangaci, la fel cum ar face-o un profan incercand sa manance un homar intr-un restaurant cu chelneri vorbitori de  limba engleza.

Despica, sparg, sug si de cele mai multe ori nu descopera partea cea mai buna. Intr-un final aleg sa manance mici la televizor. 

 

Lipsuri si excese

Politicienii sunt in exces si politicile lipsesc cu desavarsire.GAV

GAV is a leading Romanian independent communications company. After more than a decade of setting industry standards, including the first successful local cultural marketing business model, we introduced GAV... vezi detalii »

Dosare editoriale

Companii

Subiecte

Sectiune

DictionarRelated