Informare cu privire la Prelucrarea Datelor Personale

Ultima actualizare: 20 Iulie 2018

Această informare vizează activitățile de prelucrare a datelor cu caracter personal efectuate de Blue Idea Online SRL.
Nota de informare cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal se aplică tuturor prelucrărilor de date cu caracter personal pe care le desfășurăm, precum și tuturor interacțiunilor cu website-urile noastre IQads.ro și SMARK.ro.

 

  1. Datele personale pe care le prelucrăm

Colectarea datelor personale este limitată strict la ceea ce este necesar pentru a furniza o experiență de cea mai înaltă calitate cu privire la serviciile noastre și cu privire la utilizarea website-urilor noastre.

Gradul de acces la website-urile noastre are 3 nivele de acces: vizitator, membru și abonat.

 

 

Vizitatori

În calitate de VIZITATOR, nu îți solicităm și nu colectăm niciun fel de date personale, însă utilizăm cookie-uri. Mai multe informații despre utilizarea cookie-urilor pe website-urile noastre sunt disponibile aici.

 

 

Înregistrarea ca MEMBRU IQads și/sau SMARK

In calitate de vizitator al website-urilor noastre îți pot crea un cont de MEMBRU.
Utilizăm informațiile pe care ni le dai pentru a administra acest cont, permițându-ți să faci o serie de lucruri utile.
Poți să te înscrii în competiții creative organizate de noi și să beneficiezi de conținut accesibil doar membrilor IQads si/sau SMARK.

Pentru crearea și administrarea unui cont de utilizator avem nevoie de următoarele date personale:

  • date de bază pentru identificare precum:
    prenume, nume, nume de utilizator, parolă si email;
    Precizări:
    - datele de tip parolă sunt criptate.
    - emailul este obigatoriu pentru ca tu să-ți poți recupera accesul la cont în cazul în care uiți parola contului.
    (IQads -
    https://www.iqads.ro/parola | SMARK - https://www.smark.ro/parola )
  • date de contact, telefon (opțional);
  • vârsta ta (opțional).

Calitatea ta de membru este condiționată de completarea acestor date la adresele:
IQads -  https://www.iqads.ro/inregistrare

SMARK -
https://www.smark.ro/inregistrare
si
de acceptarea explicită prin acordul tău asupra Politicii de Prelucrare a Datelor Personale și a Termenilor de Utilizate a site-urilor noastre de la:
IQads - 
https://www.iqads.ro/p/termeni-si-conditii
SMARK -
https://www.smark.ro/p/termeni-si-conditii

Ai posibilitatea de a-ți șterge contul în orice moment și vom înceta prelucrarea datelor tale personale în acest scop în termen de maxim 7 zile de la cererea ta prin trimiterea unui email cu textul „Ștergere cont membru” la adresa DP@IQads.ro , respectiv DP@SMARK.ro

 

 

Înregistrarea ca ABONAT la IQads si/sau SMARK

Pentru înregistrarea ca abonat IQads si/sau SMARK, este necesar să te înregistrezi ca membru și să introduci datele necesare pentru efectuarea plății abonamentului ales ( IQads - https://www.iqads.ro/abonamente sau  SMARK - https://www.smark.ro/abonamente ), respectiv datele cardului tău bancar sau numărul de telefon, în funcție de metoda de plată aleasă.

Plata se efectuează prin intermediul unui procesator de plăți extern (sistemul MobilPay administrat de către Netopia SRL), iar datele tale personale utilizate în scopul efectuării plății sunt prelucrate exclusiv de către procesatorul de plăți.
Detalii aici:  https://www.mobilpay.ro/public/politica-de-confidientialitate/

Abonarea la IQads si/sau SMARK îți oferă acces la întregul conținutul găzduit pe website-ul respectiv.

 

 

Abonarea la newsletter-ul IQads si/sau SMARK

În situația în care te abonezi la unul dintre newsletter-ele noastru, utilizăm datele personale (nume și adresa de email) pentru a îți transmite newsletter-ele noastre cu o frecventă de 5-8 trimiteri pe luna care conține articole și informații din cadrul IQads si/sau SMARK.

Abonarea la newsletterul IQads si/sau SMARK este conditionata de existenta unui cont valid de membru si de bifarea explicitata a optiunii de inscriere la newsletter-ul pe care vrei sa il primesti.
IQads -  https://www.iqads.ro/inregistrare
SMARK -
https://www.smark.ro/inregistrare

Poți să te dezabonezi în orice moment de la newsletter,
- printr-un click, pe linkul plasat la sfârșitul fiecărui newsletter trimis de noi
Dacă vrei să te dezabonezi de la newsletterul IQads click aici.
Dacă vrei să te dezabonezi de la newsletterul SMARK click aici.
sau
- prin trimiterea unui email cu textul „Dezabonare Newsletter” la adresa DP@IQads.ro , respectiv DP@SMARK.ro

Dezabonarea efectivă este în termen de maxim 7 zile de la aceasta acțiune a ta.

 

 

Serviciul AdJob – anunțuri de recrutare

În cazul în care aplici la unul dintre locurile de muncă listate în platforma IQads, prin serviciul AdJob, prelucrăm numele tău, adresa de email, CV-ul sau aplicația ta, precum și textul mesajului pentru angajator pe care îl introduci in formularul de aplicatie.

Datele sunt necesare pentru funcționarea serviciului AdJob și sunt transmise automat către potențialul angajator.
Nu transmitem aceste date către angajatori la ale căror poziții nu ai aplicat în mod voluntar.

Potențialul angajator care primește datele le va folosi în procesul propriu de recrutate pentru:
- a evalua dacă ești potrivit pentru o poziție în cadrul companiei sale,
- a te contacta cu privire la aplicația ta,
- a administra procesul de recrutare,
- a te contacta cu privire la posturile care devin disponibile ulterior și pentru care consideră că ai profilul profesional potrivit,
și
- a avea evidența unor eventuale procese anterioare de recrutare ale noastre la care ai participat.

Ai posibilitatea de a îți retrage consimțământul pentru prelucrarea datelor tale de către noi, urmând să încetăm prelucrarea datelor tale în termen de maxim 7 zile de la cererea ta prin trimiterea unui email cu textul „Ștergere Date Aplicație/CV” la adresa DP@IQads.ro.
Pentru datele transmise către potențialul angajator, anunțat clar la fiecare aplicație, ai posibilitatea să te adresezi direct către acesta, care prelucrează datele tale ca operator de date distinct.

 

 

HR - in situatiile in care aplici pentru un job sau o colaborare cu noi

Dacă aplicați pentru un job, vom prelucra urmatoarele date în contextul relației noastre cu tine: numele tau, adresa de e-mail si alte date cu caracter personal pe care incluzi în CV.
Folosim aceste date pentru a evalua calificarea aplicantilor pentru o poziție sau coborare cu noi, avand scopul încheierii și executării unui contract.
Vom prelucra datele tale cu caracter personal atat cat este necesar pentru realizarea scopurilor de prelucrare menționate mai sus.

 

 

Clienti - in situatia in care comanzi servicii prestate de noi

Dacă esti un reprezentant al unui client de-ai nostri, vom prelucra urmatoarele date în contextul relației noastre cu tine: numele tau si adresa de e-mail corespunzatoare companiei pe care o reprezinti.
Folosim aceste date in scopul încheierii și executării contractului cu clientul pe care îl reprezinți, în baza interesului nostru legitim.
Vom prelucra datele dumneavoastră pe întreaga durată a raporturilor contractuale și ulterior conform obligaţiilor legale care ne revin (în cazul documentelor justificative financiar-contabile pentru care termenul de păstrare prevăzut de lege este de 10 ani de la data încheierii exerciţiului financiar în cursul căruia au fost întocmite).

 

 

Editorial - in situatiile in care realizam un material editorial cu tine

Daca realizam un material editorial cu tine, vom prelucra urmatoarele date în contextul relației noastre: numele tau, adresa de e-mail, telefon si zona ta profesionala.
Folosim aceste date pentru a putea comunica in vederea realizarii articolului, in baza acestui interes legitim al nostru.
Vom prelucra datele tale cu caracter personal atat cat este necesar pentru realizarea scopului mentionat.

 

 

  1. Temeiuri legale de prelucrare a datelor personale

În cazul înregistrării ca membru in platformele noastre, prelucrăm datele tale personale în baza consimțământului tău pentru crearea contului.

Ai posibilitatea de a-ti șterge contul tău în orice moment și vom înceta prelucrarea datelor tale personale în acest scop.
Dacă te abonezi in platformele noastre, utilizăm datele tale personale în temeiul executării contractului încheiat cu tine, în scopul de a îți furniza acces la conținutul accesibil doar abonaților IQads si/sau SMARK

În cazul în care te abonezi la newsletter-ele noastre abonaților IQads si/sau SMARK, prelucrăm datele tale personale în baza consimțământului tău pentru abonarea la newsletter.
Ai posibilitatea de a te dezabona în orice moment și vom înceta prelucrarea datelor tale personale în acest scop.

În cazul în care utilizezi serviciul AdJob, colectăm datele tale și le transmitem către potențialul angajator în baza consimțământului tău. Colectarea datelor personale și transmiterea acestora către potențialul angajator sunt necesare pentru funcționarea serviciului AdJob.

Ai posibilitatea de a îți retrage consimțământul pentru prelucrarea datelor tale de către noi, urmând să încetăm prelucrarea datelor tale.
Pentru datele transmise către potențialul angajator, ai posibilitatea să te adresezi direct către acesta, care prelucrează datele tale ca operator de date independent.

 

  1. Durata de stocare

Dacă te-ai înregistrat ca membru sau abonat IQads și/sau SMARK, te-ai abonat la unul dintre newsletterele noastre sau ai folosit serviciul AdJob, vom prelucra datele tale personale până la momentul la care îți dorești să-ți ștergem profilul de utilizator / aplicant sau să te dezabonezi de la serviciile noastre, după caz, imediat după perioada necesară procesării tehnice a acestor modificări de maxim 7 zile.

Vom șterge toate datele tale personale atunci când acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile în care au fost colectate sau atunci când îți retragi consimțământul (dacă prelucrarea datelor tale se bazează pe consimțământ), cu excepția cazurilor în care prelucrarea datelor tale personale este necesară în temeiul unor dispoziții legale sau dacă suntem altfel îndreptățiți să continuăm prelucrarea.

 

  1. Persoane terțe

Cu excepția situațiilor prevăzute expres în această informare (de ex. serviciul AdJob), ca regulă, nu divulgăm sau transferăm datele tale personale către terți. Cu toate acestea, în cazurile în care divulgarea sau transferul este necesar sau dacă suntem obligați prin lege, te vom informa în cel mai scurt timp posibil cu privire la acest transfer, cu excepția cazului în care legea aplicabilă ne împiedică să facem o astfel de informare.

În cazul în care vom divulga sau transfera datele tale personale către terți, vom face acest lucru în conformitate cu legile aplicabile și vom adopta masurile necesare pentru a asigura integritatea și protecția acestora.

Pentru prelucrarea datelor personale putem folosi persoane împuternicite, de exemplu, furnizori de soluții IT necesare administrării afacerilor, inclusiv soluții de contabilitate financiară sau furnizori de soluții de management al contactelor. Cu toți împuterniciții vom încheia convenții de prelucrare a datelor personale cu clauze corespunzătoare care să asigure că împuterniciții își asumă obligații de prelucrare a datelor personale (inclusiv de ștergere a acestora) în deplină conformitate cu legile aplicabile și care oferă un nivel adecvat de protecție a datelor tale personale.

 

  1. Securitatea datelor personale

Datele personale sunt securizate împotriva amenințărilor și ne asigurăm că sunt protejate prin măsuri de securitate și infrastructură IT corespunzătoare. Mai mult, avem implementate măsuri interne care ne permit să descoperim, să notificăm și să documentăm încălcări ale securității datelor personale în cel mai scurt timp posibil.

Dacă descoperim o încălcare a securității datelor tale personale care prezintă un risc pentru drepturile și libertățile tale, vom notifica Autoritatea Națională de Supraveghere privind Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal. Te vom informa cu privire la încălcarea securității datelor tale personale dacă aceasta conduce la un risc ridicat cu privire la drepturile și libertățile tale.

 

  1. Drepturile tale cu privire la prelucrarea datelor personale

Ai următoarele drepturi cu privire la prelucrarea datelor tale personale:

Dreptul de acces la datele personale.
Le poti accesa oricand, logat în cont aici:

IQads - https://www.iqads.ro/date-cont 
SMARK - https://www.smark.ro/date-cont 

Dreptul de a obține rectificarea datelor personale inexacte. 
Le poți modifica oricând, logat în cont aici:
IQads - https://www.iqads.ro/date-cont 
SMARK - https://www.smark.ro/date-cont

Dreptul de a obține restricționarea prelucrării datelor personale. 
Acest drept este disponibil atunci când: 
a. contești acuratețea datelor tale personale pe care le prelucrăm; 
b. prelucrarea datelor personale este ilegală, 
c. nu avem nevoie de datele tale personale pentru scopul prelucrării, însă soliciți păstrarea lor pentru stabilirea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță, 
sau
d. te opui prelucrării datelor tale personale, pentru perioada de timp cât verificăm existența interesului nostru legitim în prelucrarea datelor tale.

Dacă ai orice întrebări cu privire la prelucrarea datelor tale personale sau dacă dorești să ne adresezi vreo solicitare, precum și să îți exerciți oricare din drepturile cu privire la prelucrarea datelor personale, te rugăm să ne contactezi la adresa de e-mail: DP@IQads.ro

Vom analiza fiecare solicitare și îți vom comunica acțiunile întreprinse în acest sens în cel mai scurt timp posibil, dar nu mai târziu de o lună de la momentul înregistrării solicitării tale.
În cazul în care avem nevoie de mai multe informații din partea ta sau avem dificultăți în rezolvarea cererii tale, te vom informa fără întârziere cu privire la faptul că avem nevoie de timp suplimentar pentru a analiza în mod corespunzător cererea ta.

În cazul în care consideri că nu am soluționat toate cererile tale sau ești nemulțumit de răspunsurile noastre, poți formula o plângere către Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.
De asemenea, poți să te adresezi și instanțelor de judecată.

 

  1. Modificări ale Notei de informare

Dacă ne decidem să modificăm această notă de informare, vom publică o nouă versiune aici, care o va înlocui pe aceasta, anuntand data modificarii ei.

 

  1. Operatorul datelor cu caracter personal

Operatorul datelor personale este BLUE IDEA ONLINE SRL, persoană juridică română, cu sediul social în București, str. Presei, nr 1, bl.28, sc. A. ap. M2  cam.2, Mansardă, cu punct de lucru în București, Sectorul 1, str. Aleea Alexandru, nr 9, etaj 3, înregistrată la registrul comerțului sub nr. J40/8552/2014, cod unic înregistrare RO33400518.

Îți mulțumim că ne-ai încredințat datele tale personale și că ne-ai acordat timpul necesar pentru a citi nota noastră de informare cu privire la prelucrarea datelor personale.

 

Info: