Festivalul International de Film Pelicam

Start: 2014-06-13
End: 2014-06-15

A treia editie a Festivalului International de Film despre Mediu si Oameni Pelicam are loc la Tulcea intre 13 si 15 iunie si aduce filme in premiera nationala, semnate de regizori internationali premiati, si organizand ateliere dedicate celor pasionati de film, de natura sau de amandoua la un loc.

Regizorul Cristi Puiu este unul dintre juratii competitiei de lungmetraje din cadrul Festivalului Pelican. Alaturi de el, Ivan Patzaichin, multiplu campion olimpic si presedinte al Asociatiei de protectie a mediului Mila 23, va juriza documentarele de lung metraj.

"Dorinta de a observa natura, peisajele, alti oameni, alte obiceiuri, alte tari si de a ne raporta la mediul in care traim nu a fost niciodata atat de pronuntata in Romania. Acest lucru este posibil la Pelicam care ofera experiente in urma carora putem intelege mai bine lumea in care traim si idei de implicare reala. Lectii bune pentru toata lumea. Va asteptam in orasul de la malul Dunarii la mijlocul lui iunie pentru filme, workshop-uri, concerte si petreceri”, spune Benjamin Ribout (Director, Festivalul Pelicam).

Pelicam porneste de la Bucuresti cu un eveniment la J’ai Bistrot, pe 29 mai, va fi proiectat filmul castigator la Pelicam 2013, North of the Sun.

Printre atelierele organizate la festival se numara si unul sustinut de regizorul si producatorul Thomas Ciulei, desfasurat in zilele de 14 si 15 iunie. Atelierul se adreseaza celor care au realizat deja un film documentar sau un proiect de fotografie documentara si lucreaza la un nou proiect. 

"Scopul workshop-ului este ca fiecare dintre participanti sa plece acasa cu sentimentul ca au reusit sa se pozitioneze personal fata de subiectul filmului si ca o analiza profunda a realitatii inseamna intotdeauna sa fii subiectiv", spune regizorul Thomas Ciulei.

Mai multe detalii legate de programul, competitia si atelierele desfasurate in cadrul festivalului se afla pe site-ul festivalului.


Branded