FIVE'S la Cupa Agentiilor la Karaoke: Sala, sala, vrem spectacol!

FIVE'S la Cupa Agentiilor la Karaoke: Sala, sala, vrem spectacol!

Cu FIVE’S v-am facut cunostinta la ADfel si tot ei ne-au ajutat cu scenotehnica, sunetul, luminile si partea video pentru Cupa Agentiilor la Karaoke by Cat Music. Noi le cerusem un sistem simplu de karaoke, ei s-au intrecut pe sine si ne-au adus un sistem de spectacol. In loc de o scena cu un microfon, doua boxe si un proiector pentru versuri, am avut un ditamai setup-ul de instrumente pe care putea lejer sa cante orice formatie profesionista de pe la noi, o plasma super-performanta si atat de discreta incat din public parea ca toti cei de pe scena stiu versurile la perfectie, si o multime de lumini de atmosfera.

Odata ce totul a fost instalat iar scena a fost garnisita cu lumini, am dat startul competitiei. 

Toate luminile folosite de FIVE'S la Cupa Agentiilor la Karaoke au fost tip LED. Luminile LED sunt intr-un fel echivalentul termopanelor in lumea tehnicii pentru spectacol. Cum termopanele iti pastreaza la minimum factura la caldura, luminile LED iti asigura o factura mica la curent. 

Luminile LED SGM Sixpack in actiune pentru trupa Frontline Crew de la scoala de dans Dance Planet, a Oanei Ionita.

Atmosfera roz si albastru, culorile Cat Music

La intrarea in Palatul Bragadiru mai multe lumini LED de la producatorul american Chauvet, dar pe baza de acumulatori, ii intampinau pe cei care ne treceau pragul

In timp ce juriul urmarea cum (si daca) concurentii atingeau octavele potrivite, cei de la FIVE’S potriveau sunetul si luminile. La sfarsit s-au hotarat sa dea si cateva buline rosii unora dintre echipe, in functie de cateva criterii, elementele esentiale ale unui spectacol bun. Sa le vedem:

Pentru coregrafie si improvizatie instrumentala:
Hiptones (Hippos), care au si inventat dansul Blue Air:

 

Pentru costume si recuzita:
The Magic D (Discovery), care au spus o frumoasa poveste dintre un el si o ea:

 MVcom, transformati in hippie cu ochelari mari si colorati cat au cantat Beatles:

Free Communication, veniti cu o maaare inima handmade, in mijlocul careia se gasea o poza cu Delia:

 

 Pentru instrumentele adaugate de echipe:
MVcom, echipa venita cu chitara de-acasa:

Echipa FIVE'S, venita cu bateristul de acasa (acuma nu ca se lauda, doar asa, de exemplu).

  

Pentru dinamica si implicarea publicului:
Creionetica, care a cantat putin hip-hop.

Ellen's Degenerates (ADVICE), care s-au purtat pe scena ca niste super-staruri.

 Ei sunt cei care au reusit sa puna in valoare echipamentul pus la dispozitie de catre FIVE'S si sa faca mai mult decat karaoke. Nu e un clasament, e o lista de "asa DA" pentru cei care se incumeta sa participe la urmatoarea editie.


Cand nu isi incalzeau vocile, participantii la Cupa puteau sa vada cum le-ar sta piloti de avion, la panoul Blue Air luminat cu albastru, culoarea brandului

"Si noi aveam in gand, initial, un setup simplu de karaoke, pe care-l mai folosisem la evenimente mai mici, in diverse baruri. Ne gandeam sa instalam mai multe ecrane, ca intr-un club de karaoke: unele care sa fie vizibile doar de pe scena, altele sa fie orientate catre public, pe care sa ruleze textul melodiei cantate. Apoi ne-am dus mai departe si ne-am gandit ca e mai bine sa ne orientam catre ideea de performanta scenica, sa le dam posibilitatea celor care participa sa ofere un spectacol celor veniti sa ii sustina. Spatiul de la Palatul Bragadiru cerea insa mai mult, era destul de mare si de ofertant, asa ca ne-am decis sa le dam participantilor ocazia sa cante pe un setup tehnic care ar fi putut acomoda orice trupa romaneasca. De altfel, a fost setup-ul folosit si de trupa Freestay in concertul sustinut in cadrul Cupei", povesteste Titus Percea (Marketing Developer, FIVE’S) despre planurile tehnice.

N-a fost usor sa coloram povestea Cupei. FIVE'S ne-a trimis o armata de oameni care sa ne ajute: 12 oameni la montare si 9 la operare in timpul spectacolului (unul pe partea de scenotehnica & electrica, trei s-au ocupat de sunet, doi de lumini, doi de video, unul de coordonare).

Inchei cu un sfat de la Titus, participant si el la Cupa: "Nu trebuie sa te urci pe scena gandidu-te ca faci karaoke si atat, trebuie sa te gandesti ca e poate singura ta sansa sa faci un adevarat spectacol, ceva ce nu poti face intr-un simpu club de karaoke". 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Campanii

Pozitii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related