#AnnualFoodAgenda invită copiii să fie “Campioni ai sănătății”

#AnnualFoodAgenda invită copiii să fie “Campioni ai sănătății”

Cele mai bune principii de alimentație sănătoasă ajung să fie integrate de copii prin povești, prin joc și joacă. De aceea #AnnualFoodAgenda invită copiii, prin Impact Hub Bucharest, la două evenimente interactive dedicate preșcolarilor și școlarilor mici, conferințele Campionii sănătății – Mănânci sănătos și crești frumos, susținute de experți în educație și personaje de poveste.

Pentru părinți este mereu o provocare să îi ajute pe copii să aleagă legumele și fructele, în meniul zilnic, să îi învețe pe cei mici de câtă apă are nevoie corpul lor și care sunt principalele principii pentru o alimentație sănătoasă.

De aceea experți în educație și personaje de poveste îi invită pe cei mici la 2 evenimente interactive online gratuite, organizate de Annual Food Agenda prin Impact Hub Bucharest:

  • Să fie apă!  - 19 octombrie, 16:00-17:30

  • Culori, mâncare, poftă!- 20 octombrie, 16:00-17:30

Evenimentele vor avea loc online, prin platforma Zoom, iar gazdele lor vor fi:

  • Irina Vasile, profesor SuperTeach, Facilitator pentru Mentalitate deschisă în educație;
  • Doamna Măr, personaj de poveste  interpretat de actrița Violeta Mitescu.

Copiii vor avea șansa să se joace, să facă experimente distractive, să intre în atmosfera de poveste alături de Doamna Măr, învățând în cel mai plăcut mod:

  • Câte culori trebuie să ai în farfurie și de ce legumele și fructele sunt cele mai gustoase și sănătoase;
  • Ce rol are apa pentru sănătate și ce înseamnă să consumi suficientă apă, atunci când ești copil;
  • Ce înseamnă să mănânce sănătos un copil, dar și ce metode distractive are pentru a-și calibra singur consumul zilnic de fructe și legume, prin asigurarea unei diversități de culori și vitamine în farfurie.

Evenimentele sunt gratuite, fiind necesară numai înscrierea pe pagina, pentru a avea acces la link-ul evenimentului ales.

#AnnualFoodAgenda este un proiect de comunicare susținut de EIT Food, o comunitate europeană a cunoașterii și inovării (CCI), care primește finanțare de la organismal Comisiei Europene „EIT” (Institutul European de Inovare și Tehnologie). EIT Food a fost înființat pentru a transformă ecosistemul nostru alimentar și a susține initiative inovatoare și durabile din punct de vedere economic care ne îmbunătățesc sănătatea, accesul la alimente de calitate și mediul înconjurător. Principalul obiectiv al #AnnualFoodAgenda este de a implică consumatorii, încurajându-i să se gândească la alimentele pe care le consumă și implicând întregul lanț valoric. Proiectul susține un set de evenimente pentru a ajunge direct la oameni și pentru a încuraja dezbaterea publică și interacțiunea dintre diferitele părți interesate ale sistemului alimentar.

Campionii sănătății – Mănânci sănătos și crești frumos este un proiect realizat cu sprijinul EIT Food. EIT Food este inițiativa europeană de inovare alimentară, cu scopul de a crea un sector alimentar durabil și rezistent la viitor.

Inițiativa este alcătuită dintr-un consorțiu de jucători cheie din industrie, startup-uri, centre de cercetare și universități din întreaga Europă. Este una dintre cele opt comunități de inovare înființate de Institutul European pentru Inovare și Tehnologie (EIT), un organism independent al UE înființat în 2008 pentru a stimula inovația și antreprenoriatul în toată Europa.

EIT Food își propune să colaboreze îndeaproape cu consumatorii pentru a dezvolta noi cunoștințe și produse și servicii bazate pe tehnologie, care vor oferi în cele din urmă un stil de viață mai sănătos și mai durabil pentru toți cetățenii europeni.

EIT Food a creat Asociația RisingFoodStars, care servește ca umbrelă pentru start-up-uri și scale-up-uri agroalimentare cu potențial ridicat, pentru a sprijini și hrăni un grup select de companii tinere. Asociația este partener al EIT Food și, ca atare, permite membrilor săi să participe la toate activitățile EIT Food, contribuind astfel la îndeplinirea obiectivelor strategice ale EIT Food.

EIT Food este susținut de Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT).

Impact Hub Bucharest este spațiul dinamic în care profesioniști și antreprenori lucrează pentru dezvoltarea proiectelor și inițiativelor de business. Încă din 2012, Impact Hub Bucharest este primul spațiu de coworking din România, cu o comunitate de aproximativ 2.000 de membri în 2 locații centrale din București, iar la nivel global organizația este prezentă în peste 100 de locații din peste 50 de țari. Misiunea Impact Hub Bucharest este de a susține ecosistemul antreprenorial oferind programe de accelerare a startup-urilor și finanțare directă, precum și cea mai mare platformă online de educație antreprenorială.

Maspex Romania, parte a grupului polonez Maspex Wadowice, una dintre cele mai mari companii din Europa Centrala și de Est pe segmentul produselor alimentare. Ne bazăm acțiunile pe filosofia și valorile grupului din care facem parte, valori pe care le traducem în proiecte care vizează dezvoltarea sustenabilă a economiei și coeziunea socială prin îmbunătățirea calității vieții la nivelul comunităților în care ne dezvoltăm activitatea. Credem în responsabilitatea pe care o avem față de comunitățile în care trăim și dorim să contribuim la stabilitatea lor prin proiectele pe care le susținem.

Totodată, ne implicăm în campanii naționale de anvergură, care au rolul de a atrage atenția asupra unor aspecte de interes larg. Ne concentrăm mult pe educație plecând de la premisa că suntem sustenabili creând generații sănătoase din toate punctele de vedere. Pentru ele, dezvoltăm programe sociale cu scopul de a îmbunătăți calitatea vieții prin educație, nutriție sănătoasă și mișcare. „Școala siguranței Tedi”, „Cupa Tymbark Junior”, „Start la Mișcare cu Tedi” sunt câteva dintre proiectele noastre care au grijă astăzi de generațiile de mâine.”

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related