Măiastra Open Lab - tur ghidat și atelier de scriere creativă, între 12-13 noiembrie în București

Măiastra Open Lab - tur ghidat și atelier de scriere creativă, între 12-13 noiembrie în București

Măiastra Open Lab este un laborator deschis între 12 și 13 noiembrie, inițiat de artistul american Timothy Stanley ca parte din seria Quote Unquote: Practiced Places, un program interdisciplinar de explorare a spațiului public și monumentalității. Prima zi constă într-un tur ghidat dedicat monumentelor publice alese de artist, urmat a doua zi de un atelier informal de scriere creativă, dedicat relației dintre istoria artei și literatură.

Artistul va oferi publicului sugestii de scriere, încurajând experimentul narativ și provocând participanții să-și imagineze metode alternative de analiză și critică. Atelierul se adresează studenților, scriitorilor, jurnaliștilor, artiști vizuali și celor care rezistă oricăror clasificări, dar care sunt interesați de abordarea pe care Stanley o propune.

Timothy Stanley (n. 1984) este un artist multidisciplinar din New York, NY. Absolvent al Columbia University, English Literature & Creative Writing, Stanley folosește multiple medii precum sculptura, ficțiune experimentală și dezvoltarea de jocuri video pentru a explora limitele narațiunii literare tradiționale, dezvoltând noi tehnici narative. Stanley este autorul Măiastra: A History of Romanian Sculpture in Twenty-Four Parts, o lucrare de istorie experimentală a artei în două volume semnat sub pseudonimul Igor Gyalakuthy. Primul volum Măiastra a fost achiziționat recent de MoMA New York ca parte din colecția permanentă a muzeului.

"Când am pornit pentru prima dată pe această cale în urmă cu aproape nouă ani, am fost atras nu neapărat de calitățile formale artistice și arhitecturale ale locurilor pe care le vom vizita, ci de poveștile, atât factuale, cât și fictive, care au permis acestor relicve să supraviețuiască vremurilor aplecate spre distrugerea lor. Turul este o reamintire a faptului că istoria, ca și arta, este creată și își câștigă sau își pierde valoarea prin investigație.", Timothy Stanley.

Laboratorul este împărțit în două zile: sâmbătă - tur ghidat (durată 2h-2h30) și duminică - atelier de scriere la Sandwich II Offspace (4h cu pauză inclusă).

Poți participa la unul sau la ambele evenimente. Totuși, recomandăm celor interesați de atelierul de scriere să participe și la turul ghidat. Ambele activități vor avea loc în limba engleză.

Pentru a te înscrie, trimite-ne un e-mail la [email protected], sau un mesaj pe Facebook sau Instagram. Participarea este gratuită dar locurile sunt limitate.

Quote–Unquote: Practiced Places este o serie de evenimente care sondează, prin texte, tururi ghidate și ateliere de scriere experimentală, valențele artistice și sociale ale spațiului public bucureștean, ale monumentalității și sculpturii românești în imaginarul colectiv local și generează instrumente de decodificare sau reconfigurare a acestora. Coordonatele artistice ale proiectului ramifică spațiul public, atrag noi niveluri de interacțiune și generează noi forme de colectivitate, fie ele și temporare.

Proiect co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului București afectiv 2022. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related