Retrospectiva 2009: un an de training

Mie mi-a placut 2009, desi a fost un an greu. Foarte greu in unele momente... Celor care se gandesc ca acum o sa incep sa ma vait vorbind de 2009, cu parere de rau, nu am sa o fac.

Mi-a placut faptul ca anul acesta m-a facut sa gandesc mai mult asupra pasilor pe care urma sa ii fac si m-a ajutat sa imi selectez cu mai multa grija partenerii.

Anul acesta am inteles ca hei-rup-urile sunt intr-adevar periculoase. 2009 m-a ajutat sa-mi temperez avantul pionieresc si sa devin mai adult in business. Si nu imi pare rau.

Nu imi pare rau ca am inteles in sfarsit ca nu tot ce zboara se mananca, ca nu e bine sa te lasi ghidat 100% de propriul impuls, ca e bine sa asculti financiarul si logistica, ca e bine sa visezi, dar nu sa aberezi etc.

Si tot anul asta am invatat ca, atata timp cat ai oamenii potriviti langa tine, nu are ce sa ti se intample rau. Si atata timp cat tii drumul drept, indiferent de intemperii, nu ai cum sa nu ajungi cu bine la finish.

Mi-a mai placut faptul ca multe persoane in jurul meu au contribuit la cresterea natalitatii :). Asta inseamna, cred eu, ca au inteles ca 2009 e un an al planificarii si al structurarii strategiilor pe termen lung. Pentru ca, in mod evident, criza trece si trebuie sa ramai totusi cu ceva de pe urma ei.

Mi-a mai placut faptul ca generatia Y a trecut printr-un dus rece si a fost nevoita sa lase garda jos - pana la urma se pot multumi si cu salarii corecte si pozitii de junior. Si inca nu cred ca a fost suficient de dur dusul asta.

Mi-a mai placut sa descopar oameni loviti rau de criza care zambeau, mergeau inainte si cautau sa isi gaseasca un nou drum. Ei mi-au dat si mie curaj.

Mi-au placut multe lucruri si am invatat mult anul acesta. Evident ca nu as vrea sa repet experienta prea curand. Invatarea implica stres si e chinuitoare. Acum as vrea sa cred ca vom fi suficient de destepti incat sa profitam cu totii de ce am invatat in 2009.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune


Comentarii

alexandra covatariu
acum 14 ani
intradevar am avut parte de un 2009 bun...

desi a fost un an greu, mie una mi-a adus o gramada de lucrurisi de experiente noi...

am ajuns in sfarsit sa vad viata intr-un mod mai matur. era si cazul ;))

si asa cum scrie si in articol...daca ai alaturi pe cei dragi, treci peste orice, indiferent de situatie...

sa speram ca vom avea parte de un 2010 mult mai plin si mai bun...



Branded