Surprize stricate, spoilere si trolli

Surprize stricate, spoilere si trolli

Nu stiu cum reactionati voi la spoilere, dar eu ma ridic de pe scaun, trantesc capacul laptopului, alerg iute dupa apa sfintita, scuip in san si strig “Piei, Satana!”, fac o minicruce si ma duc sa ma refac pana trece pericolul. Si-i urasc cu sinceritate ingrijoratoare pe toti trollii a caror bucurie in viata este sa strice bucuria altora. Dar-ar dracii in voi. Hahahaha. Ha.[Atentie, urmeaza spoilere mici].

Articolul a fost publicat in suplimentul ADfel 2013, distribuit in Bucuresti impreuna cu 24FUN. 

1. Spoilerul din greseala

Asculti o emisiune la radio si tipul vorbeste despre cat de tare a fost Robert Downey Junior in Iron Man 3. Si-i scapa o secventa. Te enervezi, bineinteles, dupa ce ti-a stricat surpriza s-a dus naibii tot zenul pe care,
vrei-nu-vrei, inveti sa-l dobandesti cand stai la semafor. Da’ e okay, macar nu ti-a facut analiza pe intriga si oricum n-a fost intentionat.

2. Minispoiler

Te intalnesti la o bere cu un cunoscut, dar e de fapt prietenul unui prieten si nu va cunoasteti chiar atat de bine. Sunteti in zona aia crepusculara in care nu va luati de dupa umeri sa va spuneti “Fratica”, da’ relatia voastra complet platonica evolueaza in directia potrivita. Si-ti spune o secventa din The Walking Dead. Iti sta berea in gat. Rade nervos, e clar ca era doar o dovada de afectiune masculina, asa ca razi si tu. Hai c-a fost un trolling finut, nu-i bai.

3. Spoiler de granita

Il stii pe omul asta din liceu, ati prins niste betii bune impreuna. Te-a luat in miezul noptii din niste locuri dubioase rau, e genul care se ineaca de la atata ras la glumele tale proaste. Aprecierea intre voi se manifesta sub forma celor mai abjecte injuraturi. Si comite un pacat grav, nu-ti spune chiar sfarsitul sezonului, dar iti zice ce naiba e fumul negru din Lost, sau ceva. Si-atunci nu stii daca sa-l iei asa cum e, cu capul plin de molii, sau sa-i torni noaptea ceara fierbinte pe piept.

4. Spoiler cu dezamagire

E genul ala de mahnire profunda pe care o simti cand un troll, ca nu-ti vine sa crezi de cat timp erati prieteni si nu te-ai prins ca e asa, deci un troll iti zice finalul sezonului din Breaking Bad. Ca un cutit in inima. De la o vipera crescuta la san. Si tu ii dai cu dezamagirea, in timp ce hiena rade cu satisfactie pe fundal.

5. Spoiler cu pwnage

Nu numai ca-ti strica surpriza finalului de sezon, iti povesteste in detaliu The Dark Knight,de exemplu, dar o face si in public. Adica te trezesti cu trollul asta pe wall-ul tau de Facebook, habar nu ai cine e si cum naiba a ajuns la tine in lista, si mai e si-un dintr-ala care iti trimite request-uri in FarmVille sau ceva. Te enervezi maxim, il stergi din lista, ii dai report, dar degeaba – raul e facut.

6. Tatal spoilerelor

De departe cel mai nasol spoiler e cel facut din doua (unul mai light si unul mai grav). Adica: vine un troll de genul celui de la punctul 5, dar n-apuca sa termine treaba ca te prinzi despre ce e vorba si inchei rapid socotelile cu el inainte sa-si faca tot programul din spectacol. Problema e ca n-ai anticipat ca trollii supravietuiesc in hoarda si unde-i unul clar sunt mai multi. Si pana sa realizezi acest adevar fundamental, trollul no. 2 vine si-ti spune cine moare in Game of Thrones, in episodul Red Wedding.

Bun, hai ca stiu ca v-am rascolit cu tot soiul de amintiri neplacute si experiente nefaste prin care ati trecut de-a lungul timpului. Dar inchei cu o promisiune: serile de ADfel o sa fi e misto si de la mine n-o sa aveti parte de niciun spoiler.

ADfel e un eveniment IQads, organizat cu sprijinul 24FUN, Radio Guerrilla si AdProduction. Evenimentul are loc pe terasa Fabrica (Str. 11 Iunie, nr. 50, Bucuresti).

Partenerii media ai evenimentului sunt Metropotam, 24-FUN, Orasul Meu, 220.ro,Tataia, All Hollow, VICE, HipMag.ro, Times New Roman, Revista de Povestiri, Mixtopia, Realitatea.net, The Institute, SUB25, Money, BestJobs, Catavencii, The Chronicle si Radio Guerrilla. ADfel este organizat cu sprijinul Euromedia, Trade Media, 360Revolution, Carturesti, Elevate si MVcom.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune



Branded


Related